icon

Čivava útočí na dcérku a majiteľka odmieta košík

babls5
9. máj 2014

Baby akoby ste riesili ked vam 2,8 ročnu dcerku pokuše pes!!! Ten pes chodi von.s 5 rocnu malu ta ho uviazala kusok od nasej lavičky a odišla preč!!! Skoro ju kusol aj do tvare kedze ju kusal do nohy a mala sa zohla,vraj mu stupla na labku ale on niezeby kusol ale zacal trhat akoby dostal nejaku zlost velku.bezala som hned zanou potom prestal. Pisala som ten matke ze keby ju kusol do tvare ze toho jej psa zabijem a ona ze nech sa jej nevyhražam! Pisala som nech si ho jej dcera strazi laskavo ked ho dovlečie von !!!! Mam nervy strašne navyše ta matka je kamaratka . Lenze ten jej pristup k vychove je celkovo mimo !baby chcete vediet pokračovanie??Riešila som to snou vonku dost nahlas,,,samozrejme aj ten pes tam bol a aj mala stala asi pol metra podotykam stala ani sa ho nechytili a kusol ju zasa do ruky rovno pred nami aj tou matkou....hovorila som jej ze ten košik nech mu kupi že uz si neželam aby jej niekedy ubližil ze ked ho ona priviaze k detom že akoze moja mala bud bude musiet sa vzdat kamaratiek alebo budem musiet malu vodit na obojku aby sa knemu nedostala...povedala nech si malu naučim aby knemu nešla ...pritom ked sa hraju tak sedavaju na tych schodoch a kreslia si napr a ona akoze chce aby som svoju malu od neho izolovala a aby radcej sla na opačnu stranu od neho tam zase je cesta takže ju ma asi radčej naburat..povedala mi naten košik si normalna? ved by byzeral hlupo v košiku toto je asi cele a zhodila to cele na moju malu samozrejme vraj je tu dva roky ten pes a ja jedina tu robim problem pritom kusok už x deti ...povedala som ešte raz a volat asi treb mestku policiu ,,,ako by niečo taketo vyriešili...kedže dozor nad psom ma len 5 ročna mala a ktomu ona je tam bez dozoru matky tieš ...

marse
9. máj 2014

zvlast ked nema kosik.. tak si mala tu 5 rocnu otocit a nech ide okamzite s tym psom domov, alebo nech posle maminu... ide predsa o bezpecnost tvojho dietata, mas usta a treba ich pouzit.. aj za cenu urobenia troska zla...

babls5
autor
9. máj 2014

@marse moja on je z nasho panelaku pripnuty o schody deti sa vozia na chodniku a mala sla len okolo ja som davala pozor ale predtym sa nic take nestalo nikdy

babls5
autor
9. máj 2014

@marse tak sa nesnaž urobit zomna nezodpovednu matku ja si dieta strazim ale ten pes jednoducho aj mna prekvapil

marse
9. máj 2014

@babls5 nikde neni napisane ze si nezodpovedna matka... prepac dala som ti len moj pohlad, jeden z 50.. prepac ze nejdem s davom.

Ale ludia vacsinou cakaju a zacnu riesit ked sa daco stane.
Ten pes tam uz davno nemal co robit. Jednoducho ked sa tam hravaju male deti on ma byt uviazany mimo nich. Uz davno by som isla za ,,kamaratkou´´ a povedala by som jej to.. a na dalsi ked apelovala znova.
Pretoze pokusat ta moze aj vlastný pes. To je odomna vsetko.. Prajem všetko dobre.

22beba
9. máj 2014

ja by som tomu psovi dala takú kopačku že by sa z toho nepozviechal 😖 😖 😖 😖 😖 ... ja sama som bola napadnuta psom a bojim sa psov netobož take dietatko male .... keby mojho syna kusol tak fakt som schopna toho že by som ho kopla v šoku !!!§.... svinske čivavy toto plemeno nezanšam uplne aj u nas maju čivavu a skače do všetkých či dospelých alebo deti .... 😖 😖 😖 😖 😖 😖 nech si da ženská do poriadku psa a nech nauči svoje decko ako sa ma o psa starať! je to nezodpovedné aby 5 ročne dieta nevedelo čo so psom ... a uplne najviac zle je to ze mamka mu dovoli psa vlačiť bez jej dozoru ... čivava nečivava raz je to pes tak ma mať výchovu a plnohodnotný dozor )!!!!! ..... a ešte že ty za to možes ... no fuňa huňata ... normal ma to rozčulilo čo dokažu vypotit niektoré .... OCH :-/

silaviat
9. máj 2014

preboha ludia z niektorych z vas mi je fakt zle !!! ako mozete tvrdit kopnut psa? sak ten chudak za to nemoze- v prvom rade je to chyba dospelych - oboch .. jednak 5 rocne dieta nema co robit same s dietatom a za druhe dieta sa nema co ohybat k cudziemu psovu i ked malemu .. toho psa to ze mu tvoja mala skocila na labku bolelo a je to reakcia .. a tiez nemoze za vychovu aku mu dala jeho majitelka... ked vase dieta udrie dajme tomu na preliezkach ine dieta tiez budete radit mamicke aby ho kopla ci uderela? predpokladam ze nie.. ale budete to riesit ako matky medzi sebou... ak pokusal psik tvoju malu a nedalo sa to s mamou riesit mala si volat mestku policiu majitelka by dostala pokarhanie a druhy krat mozno pokutu a to by ju naucilo ze ked si zadovazila psa ma sa i onho starat .. a tvojej malej povedz,ze i ked maly a zlaty psik tak proste nech ho nehladka- nieje to hracka ale zivy tvor

tehula
9. máj 2014

do psa by som nekopala, ani ho neriesila. su to mali zakomplexovani agresori. Nemoze za to, co ludia vyslachtili a ze od narodenia je taky.
Zodpovednost ma majitelka a len voci nej mozes postihy robit prostrednictvom policie mestskej.

Ako uz bolo napisane, svojmu dietatu vysvetlit, ze k cudzim psom sa absolutne nepriblizovat, lebo casy naseho detstva, kedy aj psy boli normalnejsie, su davno prec. Nabuduce sa nestane horsie, ked dcerku poucis a zdoraznis, ze ku pspm vobec nechodit.

meiwe
9. máj 2014

http://www.helplt.sk/?id_menu=31984 pekne vypisane majitelkine povinnosti. Ani maleho psa nema mat na starosti dieta. Nezabranila mu po druhy krat aby malej ublizil prvy krat to bola podla vsetkeho nehoda...

ukulela
9. máj 2014

kosik nie je povinnost, povinnostou je len voditko. ak pes opakovane napada deti na dvore, treba zakazdym zavolat mestskych - zabezpecit si svedkov. majitelka bude musiet dokladovat ockovanie a myslim, ze jej budu moct dat pokutu (ak bude pes bez dozoru a tak) - po niekolkych razoch by ju to preslo urcite a struhala by so psom dobrotu
rady typu kopni do psa mozu rozdavat len chore hlavy - okrem toho sa to moze pekne obratit proti poskodenej - ak kopne a psovi ublizi, mohla by ju majitelka zas napadnut(myslim volatz na nu policajtov, ze jej psa skantrila) - aj tyranie zvierata je tretsne.

lucinocka
9. máj 2014

my sme mali civavu a teda nikde sme nenasli tak maly kosik

mimla
9. máj 2014

Na magro toho, čo sa stane, ak sa zavolá polícia. Ak sa zavolá polícia, bude spísaná zápisnica. Pes bude navždy označený, ako ten, čo zaútočil. Pes ktorý zaútočil musí byť označený špeciálnym červeným obojkom, musí nosiť náhubok a byť na vôdzke. Na druhom konci vôdzky má byť samotrejme dospelá osoba. Voľakedy bolo ešte, že musí absolvovať nejaký výcvik, to neviem, či platí. Sopmínalo sa to skôr s tými väčšími plemenami, ale aj čivava je len pes a platí to samozrejme aj na ňu. Pri druhom hlásenom útoku je pes utratený. Aj čivava.
V prípade, že sa k útočnému psovi v čase zisťovania "nenájde" majiteľ (nikto sa k nemu nehlási, nie je prihlásený, očipovaný, nemá nič vytetované), pes putuje do karanténnej stanice.

linda20111
9. máj 2014

@babls5 V prvom rade nauc svoje dieta aby neslo k cudzim psom! Teraz to je civava, ta vela skody neurobi ani to nebol bolestivy utok, ale moze sa stat ze stupi na nohu alebo na chvost vacsiemu psovi a ten sa tiez neovladne a skonci to ovela horsie. Niektorym psom vadi pistanie, krik a rychle pohyby deti, takze ked nepoznas psa(alebo nieje to tvoj pes) tak dieta k psovi nedavaj. Ta majitelka civavy by si tiez mohla psika lepsie strazit, je to nezodpovedne ze zveri psa 5r dietatu. Potom preto je tolko stratenych psov. Takze najprv hladat chybu u seba az potom u inych.

janabanana
9. máj 2014

nečítala som reakcie ale ak tvoju dcerku uhryzol pes treba to nahlásiť a ak znáš aj majitelku tak super hadam ste boli u lekara lekar by mal vedieť ako postupovať. nahlási sa na vet. správu. tí budu daného človeka kontaktovať a chodiť na kontroly a tiež sa daný pes na urade pak vedie ako nebezpečný lebo napadol človeka a tam su osobitné podmienky ako vodzka a náhubok. Ďalej neviem ako to je možné že si majitelka dovolí psa nechať len tak priviazaného a odísť lebo sa to dá teoreticky brať tak že sa pre nej už nevráti a teras si niesom istá ako je to v sr ale v čr sa toto nesmie je to brané ako týranie ..... ak pojdeš na vec týmto štýlom nikdo ti nič nemože..... určite bych sa v tomto obrátila na mestsku policiu alebo takto sa nemože spravať a ak chce mať psa má sa oň starať a nie ho privázať vonku a nechať tak to nieje venčenie psa. naviac majitel je povinen zabezpečiť aby pes nepoškodzoval cudzí majetok a neohrožoval ludí....

alietam
9. máj 2014

naucit svoje dieta nechodit k cudzim psom moje to vedia kedze mna pohryzol vlciak do tvare ako 12 rocnu takz e pred psami mam respekt a tym padom moje deti k psom njdju len k tym co pozname a ked im nahodou dovolia pohladakat cudzi ludia psa tak im vzdy poviem nech si ho otocia hlavou k sebe a az potom mozu hladkat chrbat psa. Treba sa ist hrat niekde inde ked tam bude pes a ked pohryzie tak ist k dr.aby bol papier ze je pohryznuta a potom riesit s policiou ale podla mna je uz dost velka na to aby pochopila ze ho nema hladkat to nema pud sebazachovy?ked ma raz pohryzie tak asi sa mu bude vyhybat a nie sa este pri nom hrat

babls5
autor
9. máj 2014

@marse vidim ze tomu nechapes mame tu miesto jedine za panelakom a tu sa deti hraju a ja sedim na lavicke a ta dcera pride priviaze ho o vedlajsie zeliezko a odijde prec takze ja mam čo urobit!vodid dceru za ruku? Ona prosto knemu sem tam pojde preto ma mat košik a ma byt pod dohladom majitela

sigina
9. máj 2014

V prvom rade, ked pes pokuse ma sa zistit ci ma platne ockovanie,nasledne sa ma ist lekarovi, ten Vam da potvrdenie ,ze malicku pes kusol a potom ist na policiu podat oznamenie.Aj mala čivava ked kusne je to nebezpečne ma male ostre zuby.Je jedno či je to maly pes ,alebo velky ma mat vodzku a nahubok.Ja som mala maleho ratlika a veru ze mal nahubok, lebo tiez si rad kusol z nicoho nič.Aj ked sa ludia smiali ze je smiešny.Ked panička dostane par krat pokutu a ta veru nie je mala potom si dobre rozmysli ,ci pojde z čivau medzi deti.Nepozerajte na to, ze je to Vaša priatelka.V prvom rade musite pozerat na vašu maličku.No nech sa urazi .

babls5
autor
9. máj 2014

@alietam on ju pokusal vzapeti ho sla hladkat

sigina
9. máj 2014

kto ju isiel hladkat vaša malička_ci majitelka

simca06022011
9. máj 2014

@babls5 uvidis ze pes je priviazany bez dozoru tak volaj mestsku policiu a je to vybavene, ked dostane par krat pokutu tak sa bude inak tvarit. O tom, ze je von s 5 rocnou ani nehovorim. Nemal by byt pes bez dozoru vonku (rovnako ako dieta...). A dceru bohuzial musis strazit aj ty a proste nemoze k nemu ist... to je ako keby si zakazala vstup do okolia tvojej dcery kazdemu ale ona moze ist kam chce... Sice ked uz ju pohryzol predpokladam, ze tam viac nepojde.

alietam
9. máj 2014

a ako to tu pisali niektore ze ako mozte kopnut psa?keby islo o moje dieta ze hryzie pes a je jedno ci je to civava alebo vlciak v prvom rade si idem ratovat dieta a ked sa inak nebude dat odplasit od decka tak co sa mam prizerat ako mi kalici dieta?jasne ze kopnem aj ten co ma pohryzol tak kopali aj do neho aby zliezol zo mna dole a trvale nasledky mam dozivotne este chvilu keby bol na mne tak asi tu nie som kedze mi chytil hlavnu tepnu na krku keby ho nekopla tak neviem neviem ako by to dopadlo.

marse
9. máj 2014

@babls5 a upozornila si malu ze k nemu chodit? nech sa k nemu nepriblizuje? ja viem ze malý psikovia deti pritahuju a chcu sa mojkat ako s plysiakom ale aj maly pes je stale pes...

alietam
9. máj 2014

a nemate tam zakazat vodenia psov ?lebo prevazne vsade je to napisane kde maju deti preliezky napr.my za panelakom mame zakaz vodenia psov

petrisorkaa
9. máj 2014

@22beba tak toto je dosť drsný názor od dospelej ženy, že kopnúť psa!!! Sorry, ale tomu učíš aj svoje dieťa? Za to, že Teba raz napadol pes (kto vie, ako to bolo a prečo ťa napadol), tak teraz sú automaticky všetky psy beštie? Že "svinské čivavy...", "neznášam...", bože, ani neviem, čo na takéto jednanie napísať!!!

stary_ujco
9. máj 2014

Na hrube vrece hruba zaplata. Preto uz roky na majitelov stekajucich metiel co sa motaju pod nohy (alias civavy, maltezaky a podobna haved) pouzivam oblubenu frazu, ked mi tvrdia ze ich pes nehryzie a nikomu neublizi : hovorim im, ze to je pekne, ale ja kopem a nevylucujem, ze niekomu neublizim...

stary_ujco
9. máj 2014

@petrisorkaa : hierarchia je jasna: najprv CLOVEK, potom domace zvierata, ku ktorym patri aj pes. Bohuzial, psickari maju tak trochen svoje priority pootocene a povazuju ich za normalne. A to ti hovorim ako clovek, ktory so psami vyrastal.

ress
9. máj 2014

Tym kopanim ste teda dostali aj mna, odbornicky. Kam by sme sa dostali, keby sme sa vsetci navzajom za vsetko kopali. Agresivity NIKDY nevyvola nic ine ako agresivitu.
Co sa tohto konkretneho pripady tyka, kedze dcerka nema prekusnutu kozu (aspon na fotke nic nevidim), tak by zial asi ani policia nic neriesila. Ako vravia baby, treba ju naucit, ze sa v ziadnom pripade nema priblizovat k ziadnemu psovi a pozri si na stranke vasho mesta, kam psy mozu a kam nie, u nas je to tak, ze musia byt minimalne 10m od detskych ihrisk (co je niekedy sice nemozne, ked je jediny chodnik siroko-daleko ten pri ihrisku, ale ked je niekto taky netolerantny, preco to nevyuzit) a ked nic ine, aspon pokutu by snad dostala a hadam sa pouci.

mimisash
9. máj 2014

@babls5
Ako teda po uhryznutí psom postupovať?
http://zvery.rodinka.sk/zvierata-a-dieta/zviera...

.

mimisash
9. máj 2014

@babls5
Čo hovorí o pšíčkaroch zákon

zo zákona 282/2002 Z.z. parafrázovať §4: Vodenie psa

Za psa VŽDY zodpovedá osoba, ktorá psa vedie a je POVINNÁ PREDCHÁDZAŤ tomu, aby pes ohrozoval človeka, zvieratá a majetok. Majiteľ teda nemôže argumentovať tým, že je to vaša vina alebo vina vášho dieťaťa, že ho pes pohrýzol.

petrisorkaa
9. máj 2014

@stary_ujco To áno, ale prečo hneď kopať?

22beba
9. máj 2014

@petrisorkaa moj nazor 🙂 prepáč ale inač sa vyjadriť neviem 🙂