Čo robiť, keď dieťa spadne na hlavičku?
Všetci komu dieťa padne z postele / gauca / inej výšky na hlavičku - tak chodite k lekarovi ? Alebo deti len sledujete doma a keď sú ok neriešite ?
Záleží aký je to pád, kam dieta padlo, z akej výšky padlo. Je rozdiel z 35cm gauča na koberec ako zo 80cm postele na parkety.
Záleží aký je to pád, kam dieta padlo, z akej výšky padlo. Je rozdiel z 35cm gauča na koberec ako zo 80cm postele na parkety.
@lucia13022023 40 cm gauč na podlahu dlažbu
Ja uz ani neviem kde ale citala som, ze ak je vyska z ktorej babo padlo 2x vacsia ako babo samotne tak uz mas uvazovat nad navstevou dr
Záleží aj aké je dieťatko staré a ako sa správa potom. Ak by sa Vám niečo nezdalo, môžete minimálne zavolať na pohotovosť.
Záleží aj aké je dieťatko staré a ako sa správa potom. Ak by sa Vám niečo nezdalo, môžete minimálne zavolať na pohotovosť.
@slniecko39 20m
Tak 20m už nie je mini bábo… Závisí od pádu, ak by to bola šípka/hlavička na dlažbu, tak by som šla dať skontrolovať. Ak padlo z postele na telíčko a v druhom kroku udrelo aj hlavu, tak by som len sledovala.
A trochu mimo - ak sa udrie do hrany (stola, nábytku), pôjdem vždy. To nám povedala aj naša pedi aj na pohotovosti pri 3 ročnej, pri údere o hranu treba vždy radšej RTG, je tam riziko praskliny lebky.
Ja som vždy radšej šla na rtg
Mne spadla z postele (tak som zistila, ze sa vie pretocit), kazdopadne, aj ked som bola od nej 2 m, nevidela som ako spadla/dopadla lebo som bola chrbtom. Kedze bola este babatko volala som 150 kde mi povedali, ze ak mozem mam ist na urgent, aby ju skontrolovali, ak nie poslu mi sanitku. Pri tak malych detickach sa pad klasifikuje ako pad z vysky (mame vysoku postel), co je vzdy, ked dieta spadne z vyssej polohy ako je samo vysoke.
Sadli sme do auta a isli sme. Lebo bola malinka a clovek nikdy nevie.
Pri dvojrocnej by som neriesila, (samozrejme podla toho ako by spadla, ci bola pri vedomi atd.), len by som ju sledovala.
Záchranári hovoria, že po páde na hlavu je VŽDY a u KOHOKOĽVEK lepšie urobiť kontrolné RTG.
Mne spadla z postele (tak som zistila, ze sa vie pretocit), kazdopadne, aj ked som bola od nej 2 m, nevidela som ako spadla/dopadla lebo som bola chrbtom. Kedze bola este babatko volala som 150 kde mi povedali, ze ak mozem mam ist na urgent, aby ju skontrolovali, ak nie poslu mi sanitku. Pri tak malych detickach sa pad klasifikuje ako pad z vysky (mame vysoku postel), co je vzdy, ked dieta spadne z vyssej polohy ako je samo vysoke.
Sadli sme do auta a isli sme. Lebo bola malinka a clovek nikdy nevie.
Pri dvojrocnej by som neriesila, (samozrejme podla toho ako by spadla, ci bola pri vedomi atd.), len by som ju sledovala.
@banalu 20 mes
Môj stál na stoličke a spadol z nej hlavou o betón. Išli sme
☺️ 20 mesiacov je uz skoro dvojrocne dieta 😉
Vždy radšej RTG? A to tvrdia záchranári? Omg....ožiarit dieťa a ešte opakovane...🫣
Pri úraze hlavy sú dôležité príznaky, zmena správania dieťaťa atď...a nie rtg. Röntgen nelieči...k tomu volaniu na pohovosť - sto percent alibistický povedia, že PRE ISTOTU RADŠEJ choďte...dieťa sa ožiari a rodičia sú spokojnííí , ako dobre a všetko urobili pre svoje dieťa...
Záleží od veľa veci .
Bez lekára to riešime tak že dieťa 48 hodín pozrujem ( noci pravidelne skúšam prebúdzať či reaguje , kontroluje zreničky, či nieje viac ospale , či tam neje zmena v spravený, či nezvracia, nieje maletane ,ako vyzerá modrina alebo hráča ) niekdy po údere do hlavy nedajte dieťa spať minimálne 2hodiny .
K lekárovi ideme ak spadne z vyššej výšky ako je dieťa samotné .má rozbitú hlavu ,bez prostrednej po páde na zem nerevalo.
Pri páde na betón alebo keď neviem mechanizmus pádu ani to kde presne si dieťa udrelo hlavu .

Sledujem doma. Nechodím k lekárom.