Je nutné navštíviť pohotovosť pri zranenom členku?
Dobrý deň včera 10.12. Okolo 8 ráno som velmi zle stupila na nohu. Bolí ma to a nedostupím na nu na celú. Nebola som s tym ale na pohotovost lebo som si myslela že to mam len udreté no velmi to bolí. Podla Vas je nutne ist? Priložím aj foto nieje to opuchnuté velmi a ani velká modrina.Ďakujem za rady

@anonym_autor úplne kľudne môžeš ist na pohotovosť
Choď
@anonym_autor sla by som na pohotovost. Aj bez velkeho opuchu alebo modriny tam moze byt zlomenina
no mala si ísť na chirurgiu....stalo sa ti to včera, na čo si čakala? môže to byť zlomenina a môže to byť len výron....počkala by som do zajtra a išla rovno na chirurgiu a nečakala na pohotovosti odkiaľ ťa tiež pošlú len na RTG a chirurgiu....
Určite by som šla.
nutne nic nie je, je to na tom ako sa rozhodnes.
ist a pohotovost mozes. ja som pred 10r mala ieco podoe, vyvrtla som si cleok, opuchol 1 de som emohla dostupit voec, 2. de uz troachu ano a 3den sice s bolestou,a le uz som chodila. clenok je ok, len ma tie natiahnute slachy boleli este asi 3m, ked som si cupla dvhala som sa.
mame sa stalo o par dni nieco podobne, tie z to rozchodila a ked bola o mesiac u dr pre leiyk na tlak, tak judr psolala na rtg a zistila, ez to bolo aj prasknute.
@anonym_autor ak chces mat istotu, ze to nie je zlomene alebo prasknute, tak jedine rtg. Clenok boli aj podvrtnuty, opucha, je obmedzena hybnost
Ja by som šla. Niečo podobné sa stalo kamoške,bola na svadbe, tancovala "o dušu"čardáš,a podvrtla si nohu. Tiež si myslela,že len natiahnuté, a vykľula sa z toho zlomenina. Mesiac mala sadru po koleno
Na pohotovosť, RTG a možno daju tabletky ....ja som mala takto isto šľachy ponayahovane a mala som tablety a sprej na nohu
Pohotovosť určite nie, stačí ísť zajtra k obvodnému
načo pohotovosť? nie je to akutny stav kedze to mas už 2 dni, smer obvodny lekar
@anonym_autor Ahoj, zalezi na tom, ci vydrzis do dalsieho dna a pojdes na chirurgiu + rtg, alebo ta to tak silno boli,ze treba hned na pohotovost. Ja som takto raz sla na pohotovost, lebo opuch velky, bolest, uz som ledva nasukala nohu do zabky, lebo do inej topanky nehrozilo (nastastie bolo vtedy teplo) a popravde na urgente katastrofa- cakala som ta 4 aj pol hodiny opreta o stenu, noha bolela ako fras a ludi milion, co ma ale zarazilo, tak ostatní tam sedeli a pritom urcite z nich nesiel kazdy na urgente na chirurgiu, niektorí vyzerali dost zdravo🤷♀️ no nesla som sudit, akurat ze videli,ze ja plus jedno dievca s otcom co tam bolo, tiez mala modru nohu ako ja a ani jednu z nas za cely ten cas 4,5h nepustil nikto sadnut a uz som myslela,ze tam skapem od bolesti. Takze som si moc nepomohla s tymto nejak. No potom ako ma vzali konecne, spravili rtg, tak zistenie,ze som mala zlomeninu na nárte a nad prstami na tej istej nohe, sadra, 3 a pol mesiaca som bola na pn z prace a pichala som si cely cas injekcie proti zrazeninam do brucha, uz aj to som mala neskor modrinove...Takze pozvazuj, lebo aj na pohotovosti, ci urgente mozes vystat jamu, v lepsom pripade vysediet🙂 Ked som bola na normalnej chirurgii na kontrole, tam som bola sice 5ta v poradi, ale islo to rychlo oproti tomu, co som zazila tam.

Asi výron, možno aj šľachy. Prikladaj ľad a potom neskor octanovu masť. Daj elastický obväz. Malo by sa to zlepšiť. Ak nie, tak lekar, možno bude treba rtg, rehabilitácie ap.