icon

Je prst zlomený alebo len narazený?

vankaanka1
10. dec 2025

Ahojte včera som sa spadla ani neviem ako a zachytila som sa na zemi jednou rukou a najviac prstom ukazovákom . Viem že mi budete písať že nie ste doktorky atď. Ale mám doma malé dieťa manžela v práci a nemám sa tam teraz ako dostať na urgent a neviem či to je zlomené dosť ma to bolí mám to opuchnuté a aj modrinu . Prosím viem že nieste lekárky ale ak sa stim náhodou niekto stretol podobný prípad . Budem vďačná aj za vašu skúsenosť a radu ďakujem.

Je prst zlomený alebo len narazený?Je prst zlomený alebo len narazený?
jaskolka
10. dec 2025

@vankaanka1 tak môže to byť aj ,aj . To fakt sa bez RTG nedá určiť presne. Daj si octan, možno elastický obväz,keď máš,ale ja by som s tým šla na RTG.

vankaanka1
autor
10. dec 2025
@jaskolka

@vankaanka1 tak môže to byť aj ,aj . To fakt sa bez RTG nedá určiť presne. Daj si octan, možno elastický obväz,keď máš,ale ja by som s tým šla na RTG.

@jaskolkahoj ďakujem za tvoju odpoveď dá sa mi atom hýbať ale stále mi to viac opúchať a zmodrieva

januska12323
10. dec 2025

Choď na chirurgiu a na rtg, zavolaj niekoho k dieťaťu alebo počkaj kým príde muž ale choď ešte dnes. Tipujem na zlomeninu.

jaskolka
10. dec 2025

Tak keď to sa zhoršuje,tak to bude zlomené. Keď príde muž domov,choď na urgent.

lukbe
10. dec 2025

Na pohotovosť na chirurgiu treba, hádam tam mozes vziať aj dieťa. Ja som mala tak zlomený jeden článok, ani som to nemala take modré.

wade
10. dec 2025

to ze s nim vies hybat nic neznamena.. potrebujes RTG

anonym_0c7d91
10. dec 2025

narazený.

domka222
10. dec 2025

Keď príde muž išla by som to dať pozrieť

vankaanka1
autor
10. dec 2025

Ďakujem všetkým za odpovede večer, keď príde manžel z práce pôjdem na urgent a dam vedieť ako to dopadlo sama som zvedavá 🙂

katkaseiner
10. dec 2025

so synom sme boli minule na rtg. Dosiel zo skoly ze zakopol malickom, dufali sme ze len narazene. Dalsi den bol rano bol celkom ok ale odviezla som ho do skoly nech tolko nemusi chodit, poobede v bolestiach ... tak sme zasli na rtg a mal to len narazene... Ono je to hop alebo trop. My uz sme davali stavky ze zrejme to bude zlomene... proste dalsie rano bol fajn a poobede uplne k.o. este par dni trvalo kym sa mu to ukludnilo. Pre pokoj duse by som ale isla na rtg

anonym_fbd239
10. dec 2025

@vankaanka1 dieťa do kočíka a idem. Ja som mala takýto prst po narazení. Ale môžeš to mať aj zlomené. Tu ti nič nevyčarujeme.

euka210
10. dec 2025

@vankaanka1 ked je opuchnute a fialove urcite treba rtg. Moze byt len nsrazeny, ale aj zlomeny.
Ja som v skole buchla na Tv malicek a bol nalomeny...tyzden pred pisomnymi maturami 🤦‍♀️

anonym_8e443c
10. dec 2025
@euka210

@vankaanka1 ked je opuchnute a fialove urcite treba rtg. Moze byt len nsrazeny, ale aj zlomeny.
Ja som v skole buchla na Tv malicek a bol nalomeny...tyzden pred pisomnymi maturami 🤦‍♀️

@euka210 Moja dcéra takto spadla a narazila 4. a 5. prst, tiež týždeň pred prijimackami. Mala to zlomené a dostala na 4 týždne sadru.

anonym_8e443c
10. dec 2025

@vankaanka1 Podľa mňa to budeš mať zlomené, čím skôr na RTG