icon

Mal by som ísť s dieťaťom po páde na pohotovosť?

18. dec 2024

Ahojte. Viem ze je tu vela takych tem a viem ze deti padaju ale Google ma vystrašil. Syn dnes padol z jedalenskej dospelackej stolicky dozadu na hlavu. Sedel na nej. Ako padal sa zachytil, chvíľu sa drzal a potom padol na zem. Má na hlave pukel a ciaru, hlavu si buchol na nedokoncenu podlahu, preto ta ciara. Veľmi plakal. Potom aj sam ukazal kde spadol. Bol zivy, hravy aj papal aj rozprával, salil sa. Bolo to cca pred 2 hodinami. Uz ho davam spat a citam google a tam zakrvacannie do mozgu a take pise. Ze to sa moze prejavit az do 48h. Ja sa hrozne bojim ze ci sa mu nieco nestalo. Aj ked kym som nezacala googlit som si ziaden takyto scenar nepredstavovala. Neviem ci ho uz nechat v klude spať alebo íst s nim na pohotovost

monsterablue
Autor odpoveď zmazal
pe_mi
18. dec 2024

Jasné,že môže mať prasknutu lebku.mne keď deti padli ,aj bez čugla, riadnej hrče, vždy som išla na pohotovosť.
Vždy zrengenovali.a bola som kľudná.
Ja by som nevedela ostať doma len tak a sledovať, že veď mu nič není

lussy203
18. dec 2024

Ak to bolo dozadu na hlavu, išla by som na pohotovosť určite

ibrunova
18. dec 2024

Ak padol dozadu, šla by som.

colsami
18. dec 2024

Pozri, nikto tu nevie ako naozaj vyzeral pad. A kazdy clovek vzdy aj opis prisposobi, kazdy to vnima inak... Detto "vzadu" je pre kazdeho niekde inde. Niekedy z toho ludia spravia masaker a nic strasne to nebolo. Ak to bol naozaj tvrdy zly pad a ma tam vyrazne zmeny po pade, asi by som to nechala pozriet. Ak to nic take strasne nebolo, pozorovala by som a az v pripade komplikacii isla. My nevieme ako to naozajstne vyzeralo. Ak hovoris ze sa behom padu zachytil tj nepadol volnym padom z velkej vysky, nemuselo to byt az tak "zle". Ale pozri niekedy aj skaredy pad je OK a niekedy staci blbe buchnutie a mas problem. Naozaj nikto nevidime ani hlavu a ani ako sa to naozaj stalo, takze tazko sa riadit podla nasich vyjadreni. Musis to naozaj posudit Ty.

michaelam2
18. dec 2024

Uz by som s nim bola v nemocnici

alickapusinka
18. dec 2024

chod na pohotovosť.

autor
Autor odpoveď zmazal
jaskolka
18. dec 2024

Ja by som išla s ním pre istotu na RTG

rivini
18. dec 2024

Vzdy, ked moje dieta padlo na hlavu som sla preventivne na pohotovost. Paradoxne vtedy, ked bol po pade najzivsi a ok, mal tazku odreninu a museli sme zostat v nemocnici. Toto by som nikdy neriesila na MK, ale na pohotovosti…

lilli110
18. dec 2024

Ja by som sla tiez dat skontrolovat. Moj padol takto ako bezal ale dopredu smerom na hlavku. Bol z toho nakoniec otras mozgu. Prvykrat nas poslali z pohotovosti domov, len mu osetrili ranu. On bol vsak apaticky, nekomunikoval a cca po 6 hodinach zacal zvracat. Vrátili sme sa teda naspat, nasledne hospitalizacia.

kitycat
18. dec 2024

Takze realne nepadol z uplnej vysky ale visel kolko nad podlahou a dopadol blbo na hranu?

Pretoze rozrazene je to z tej hrany ocivifne a opuchnute detto.
Nevracal, nie je malatny co je dobre znamenie.

Samozrejme nezlahcujem situaciu

lucia13022023
18. dec 2024

Ja len ze, rtg nemusi odhaliť krvácanie do mozgu. Mne to tuším povedala ošetrujúca dr na pohotovosti - tiež sme tam skončili kvôli pádu na hlavu. Ze ctg odhalí krvácanie ale tam sú aj iné príznaky.
Ale išla by som, vždy keď moje dieťa padlo na hlavu, našťastie len 2x, išla som na pohotovosť a vždy aj pôjdem. Ja som ten typ človeka, čo radšej pôjde pre istotu, aj keď som si na 80% istá ze to nič není.
Raz som tak išla, ale nie s pádom, že ved ma pošlú domov, vysmeju ma, že riešim prkotinu... A ja som tým zachránila môjmu synovi život. Vraveli ze keby prídem o pol hodinu neskôr, zomrel by. Č

20erika07
18. dec 2024

Radšej ísť ako sa obávať ci náhodou niečo.
Syn tiež tak zo stoličky spadol ale to sedel starkej na nohách a zahodil sa dozadu ze ho nestihla zachytiť, spadol dozadu na hlávku na koberec ale tá sila bola riadna. Išiel spať akurát na obed, spal 3hod, keď vstal zvracal, tak už som vedela co to znamená, povedali ,že mal ľahký otras mozgu. Ja som napr nezvracala po otrase mozgu, bola som aj v bezvedomí ,keď ma prebrali tiež som nezvracala ale nevedela som o svete, bola som mimo.

zabka79
9. feb 2025

Urcite pohotovost my sme tolko krat padli vzdy sme isli k dr.

autor
10. feb 2025

@zabka79 je február. Príspevok som pridala v decembri

zabka79
10. feb 2025

Prepacte 😬 ja som si to potom vsimla