icon

Mali ste niekedy natrhnutý bočný väz?

katka_mirko
8. aug 2020

Mali ste niekto natrhnuty bocny vaz a nevedeli zohnut nohu? Ako ste to riesili? Dakujeeem

miskooo1987
8. aug 2020

Nemal som bočný, ale predný krížový... laparoskopia bola...

miskooo1987
8. aug 2020

ale to som bol ešte mladý 19-20 ročný...

majkeel
9. aug 2020

Smer ortoped a magneticka rezonancia

pedroma
9. aug 2020

@katka_mirko ja som mala...po pade na lyzovacke. Dostala som dlahu na cca 6 tyzdnov, barle, kazdy piatok kontrola. Zatial bez operacie, uz je tomu 4 roky. Plus mam na mieru vyrobenu ortezku, pri lyzovacke nasadit pod gate resp.aj pri inych naroc.sport.aktivitach

katka_mirko
autor
9. aug 2020

@majkeel bola som u ortopeda,poslal ma na MR, mam uz aj vysledky Mrka, len dr.ma teraz dovolenku. Diagnoza je lezia LCL vazu. A ze je tam vzdy aj vypotok. No som uz mesiac od urazu a vobec neviem zohnut nohu.

katka_mirko
autor
9. aug 2020

@pedroma a vedeli ste ohnut nohu?ja som od urazu mesiac, mam ortezu, no nohu mi nejde zohnut a uz ma to dost stve 🤔

majkeel
9. aug 2020

@katka_mirko Tak je to asi natrhnute a preto nemozes zohnut nohu, lebo pri zohnuti nohy sa natahuju slachy a vazy a natrhnuty väz, slacha boli. Nastastie ludia funguju s poskodenymi väzmi dlho, tak nehrozi, ze by sa to zle zrastlo. Jedine pockat na dr. alebo ist za inym dr s vysledkami z rezonancie.

pedroma
9. aug 2020

@katka_mirko ja som ju tych 6 tyzdnov mala zafixovanu a zamerne nou nehybala. Presuvala som sa pomocou barle. Zalezi aj od stupna natrhnutia, cim vyssi tym je dlhsia rekonvalescencia

zuzanka_89
18. jan 2024

@katka_mirko
Ahoj nepamätáš si.ako.si pokračovala.?.Rovnaká diagnóza 3 týždne os úrazu🙂

lalinka323
8. feb 2024

@zuzanka_89 čo sa vám stalo? Mne vyšiel na MRI natrhnutý meniskus a predný krížny väz, ale tiež po mesiaci vôbec nezohnem nohu a bolí ma práve tá strana kde je LCL, čože vonkajšia strana ak to správne chápem aj na MRI je to také zvláštne tam ale napísali že LCL v norme tak neviem.