Mali ste niekedy natrhnutý bočný väz?
Mali ste niekto natrhnuty bocny vaz a nevedeli zohnut nohu? Ako ste to riesili? Dakujeeem
ale to som bol ešte mladý 19-20 ročný...
Smer ortoped a magneticka rezonancia
@katka_mirko ja som mala...po pade na lyzovacke. Dostala som dlahu na cca 6 tyzdnov, barle, kazdy piatok kontrola. Zatial bez operacie, uz je tomu 4 roky. Plus mam na mieru vyrobenu ortezku, pri lyzovacke nasadit pod gate resp.aj pri inych naroc.sport.aktivitach
@majkeel bola som u ortopeda,poslal ma na MR, mam uz aj vysledky Mrka, len dr.ma teraz dovolenku. Diagnoza je lezia LCL vazu. A ze je tam vzdy aj vypotok. No som uz mesiac od urazu a vobec neviem zohnut nohu.
@pedroma a vedeli ste ohnut nohu?ja som od urazu mesiac, mam ortezu, no nohu mi nejde zohnut a uz ma to dost stve 🤔
@katka_mirko Tak je to asi natrhnute a preto nemozes zohnut nohu, lebo pri zohnuti nohy sa natahuju slachy a vazy a natrhnuty väz, slacha boli. Nastastie ludia funguju s poskodenymi väzmi dlho, tak nehrozi, ze by sa to zle zrastlo. Jedine pockat na dr. alebo ist za inym dr s vysledkami z rezonancie.
@katka_mirko ja som ju tych 6 tyzdnov mala zafixovanu a zamerne nou nehybala. Presuvala som sa pomocou barle. Zalezi aj od stupna natrhnutia, cim vyssi tym je dlhsia rekonvalescencia
@katka_mirko
Ahoj nepamätáš si.ako.si pokračovala.?.Rovnaká diagnóza 3 týždne os úrazu🙂
@zuzanka_89 čo sa vám stalo? Mne vyšiel na MRI natrhnutý meniskus a predný krížny väz, ale tiež po mesiaci vôbec nezohnem nohu a bolí ma práve tá strana kde je LCL, čože vonkajšia strana ak to správne chápem aj na MRI je to také zvláštne tam ale napísali že LCL v norme tak neviem.

Nemal som bočný, ale predný krížový... laparoskopia bola...