Môže úder palicou do spánku spôsobiť problém?
Ahojte
Pred chvíľkou mi muž nechtiac hodil palicu rovno do spánku...buchal ju o strom ona sa zlomil a ta jedna časť letela do mna ..lenže ma to buchlo rovno do spánku....a ja ako správny tetanik stresujem ...myslíte že sa mohlo niečo stata ?
@nikusik0107 odpadla si, je ti na zvracanie (otras mozgu)... tecie ti krv? Ak nie, si vpoho
@anonym_58312f nie nic z toho len ma to boli...ale citala som ze tam je nejaká tepna co môže prasknúť...tak z toho mam stres
@anonym_58312f nie nic z toho len ma to boli...ale citala som ze tam je nejaká tepna co môže prasknúť...tak z toho mam stres
@nikusik0107 keby ti praskla nejaká tepna, nepíšeš na modrého koňa, trošku racio rozumu použiť 🙈. Daj sa do kľudu, to, že to bolí je normálne, je to udreté.
@nikusik0107 nič sa ti nestane ved ti nespadol balvan na hlavu. Nestresuj
@nikusik0107 nič sa ti nestane ved ti nespadol balvan na hlavu. Nestresuj
@stellarstar nie ale palica a celkom to bolelo ...a stále boli ....
keby ti praskla tepna tak ti muž zariaďuje pohreb 😉 máš to udreté, zase kosť ťa ochráni neboj
@stellarstar nie ale palica a celkom to bolelo ...a stále boli ....
@nikusik0107 nestresuj, chceš vidieť ako vyzerá moje oko? Akurát sedím v čakárni u dr
@nikusik0107 nestresuj, chceš vidieť ako vyzerá moje oko? Akurát sedím v čakárni u dr
@stellarstar tiež ra niekto buchol palicou ?
keby ti praskla tepna tak ti muž zariaďuje pohreb 😉 máš to udreté, zase kosť ťa ochráni neboj
@lucka_ke ale čo ak je len napdasknuta a pomaly vyteká krv ?
@stellarstar tiež ra niekto buchol palicou ?
@nikusik0107 nie samo o sebe
@lucka_ke ale čo ak je len napdasknuta a pomaly vyteká krv ?
@nikusik0107 Vies aky je tlak v tepne? 😅
@nikusik0107 Vies aky je tlak v tepne? 😅
@dadis ale neviem ci toto je jediný problem co môže byt po takom udere...a tým ze som tetanik fantázia ide na plné obrázky....
@dadis ale neviem ci toto je jediný problem co môže byt po takom udere...a tým ze som tetanik fantázia ide na plné obrázky....
@nikusik0107 keby ťa udrel hrubým dlhým konarom že fest silno tak uverím tvoje obavy, ja som si raz tak udrela hlavu do skrine že som mi zle bolo a musela ísť na pohotovosť. Mala som ptm otras mozgu. Ale tu fakt pri paličke nemusíš panikáriť. Sa ukludni
keby ti krv vytekala dovnútra do lebky tak do pár minút odpadneš a nevieš o sebe, prestaň vymýšľať okrem udretej hlavy ti nič nie je
@nikusik0107 keby ťa udrel hrubým dlhým konarom že fest silno tak uverím tvoje obavy, ja som si raz tak udrela hlavu do skrine že som mi zle bolo a musela ísť na pohotovosť. Mala som ptm otras mozgu. Ale tu fakt pri paličke nemusíš panikáriť. Sa ukludni
@stellarstar to nebola palička ale palica normálne hrubá...
však ak máš problém choď na urgent. možno ti dajú aj niečo na ukľudnenie.
Základ je v tomto prípade sledovať veľkosť zreničiek. Mohlo by pomôcť nastaviť si budík na každú hodinu (ak by to malo upokojiť tak pokojne aj každých 30min) a pozrieť sa do zrkadla alebo poprosiť druhú osobu aby skontrolovala, či sú obe zreničky rovnako veľké. Ak by totiž došlo ku krvácaniu z a. meningea media, jedným z prvých znakov by bol útlak nervu, ktorý sprostredkúva šírku zrenice. Ale najskôr došlo len k veľmi nepríjemnému udretiu, o to viac ak nebolo prítomné zvracanie, strata vedomia a iné znaky. Hlavne sa treba upokojiť, pri tetánii si dať magnézium a veľa piť, lebo dnes je hrozne teplo. Prípadne ešte studený obklad na to miesto, aby nebola škaredá hrčka.
@anonym_b3c7d0 hej lebo na urgente nemajú čo robiť len vysvetľovať pacientom, že hrča na hlavne nie je smrteľná... ja sa nečudujem, že lekári sú na nervy z ľudí
Základ je v tomto prípade sledovať veľkosť zreničiek. Mohlo by pomôcť nastaviť si budík na každú hodinu (ak by to malo upokojiť tak pokojne aj každých 30min) a pozrieť sa do zrkadla alebo poprosiť druhú osobu aby skontrolovala, či sú obe zreničky rovnako veľké. Ak by totiž došlo ku krvácaniu z a. meningea media, jedným z prvých znakov by bol útlak nervu, ktorý sprostredkúva šírku zrenice. Ale najskôr došlo len k veľmi nepríjemnému udretiu, o to viac ak nebolo prítomné zvracanie, strata vedomia a iné znaky. Hlavne sa treba upokojiť, pri tetánii si dať magnézium a veľa piť, lebo dnes je hrozne teplo. Prípadne ešte studený obklad na to miesto, aby nebola škaredá hrčka.
@slniecko39 ale uz by som asi mala nejaké proznaky nie ? Uz je to cca hodinka
Ano, ja som dostala palicou v zivote niekolkokrat po hlave, aj po spanku (v detstve som robila hluposti + mam dvoch bratov 🙂 ), aj som gramblava a udrela som sa do spanku uz v zivote asi tisickrat. A mam tiez tetaniu, ale mam aj zdravy rozum a ani by mi nenapadlo, ze ked nestrieka krv, netoci sa mi v hlave, dobre vidim, nezvraciam, dokazem normalne existovat a pisat, tak mam prasknutu tepnu. Ved premyslaj trochu.
Jezis, vsak tam nic nemas.
@slniecko39 ale uz by som asi mala nejaké proznaky nie ? Uz je to cca hodinka
Tak ono štandardne po silnejšom úraze hlavy by osoba nemala byť sama najbližších 24hodín - akože nemusí byť pod dohľadom každú minútu ale niekto by mal raz za čas hodiť očkom ako sa cíti. Tá kontrola zreničiek je fakt minimum a aspoň sa upokojíte. My nevieme cez fórum vyhodnotiť aká to bola palica ani akú energiu mal úder. Ak sa niečo nepozdáva, môžete ísť na urgent, zase úrazy hlavy podľa mňa každý lekár berie vážne a nie je to otravovanie v tom zmysle, že máte týždňové bolesti chrbta a pýtate nejaké lieky. Mňa by skôr zaujímalo čo ste robili s tou palicou a stromom ale chápem, že to je súkromná vec :D pri čítaní prvých viet som sa zľakla, že nejaké domáce násilie
@nikusik0107
Tak ono štandardne po silnejšom úraze hlavy by osoba nemala byť sama najbližších 24hodín - akože nemusí byť pod dohľadom každú minútu ale niekto by mal raz za čas hodiť očkom ako sa cíti. Tá kontrola zreničiek je fakt minimum a aspoň sa upokojíte. My nevieme cez fórum vyhodnotiť aká to bola palica ani akú energiu mal úder. Ak sa niečo nepozdáva, môžete ísť na urgent, zase úrazy hlavy podľa mňa každý lekár berie vážne a nie je to otravovanie v tom zmysle, že máte týždňové bolesti chrbta a pýtate nejaké lieky. Mňa by skôr zaujímalo čo ste robili s tou palicou a stromom ale chápem, že to je súkromná vec :D pri čítaní prvých viet som sa zľakla, že nejaké domáce násilie
@nikusik0107
@slniecko39 boli sme pri vode a muž ju hádzal psovi...a proste ju začal búchať a strom ona praskla a vyletela....žiadne domacie násilie sa nekoná:D
@nikusik0107
@slniecko39 a rána to bola taka stredná no ...akpze ja.sa budem sledovať ale.tym ze som dost paranoik je yo ťažké...
Aha chápem, no ale tak stredná rana + váha palice čo unesie pes si myslím, že je v pohode 🙂, ešte šťastie, že tam nemáte natrhnuté alebo triesku
Tu ma yo trafilo
@nikusik0107 keby tá palica odletela a buchla ťa do ruky alebo do brucha, kdekoľvek, tiež by ťa to bolelo. Máš hrču? na tej fotke nič nevidno. Daj si studený obklad, napi sa vody a relaxuj.
neries netreba nikam ist, tepnu nemas prasknutu ako tetanik si vypytaj od lekara nejkae uklidnovaky
@nikusik0107 Nie, viac, než máš teraz, sa ti už nemôže stať...
Ty nevieš, ako sa cítiš?
No zatiaľ som ôk avšak boli ma to aj na dotyk ...:/

@nikusik0107 odpadla si, je ti na zvracanie (otras mozgu)... tecie ti krv? Ak nie, si vpoho