Naprávanie zlomeniny
Zle som stupila. Bola som na chirurgii. Je to vyvrtnute. Ale boli to hrozne. Nedá sa stúpať . Bolest striela až do lytka. Ja sa bojím, že mi na kontrole zistia zlomeninu. /vraj to je vidno pri ďalších rentgenoch../ bojím sa napravania. Dá sa niečo predtým pichnúť? Brata držali traja a nasilu mu to natahovali
Ta bolesť sa da vydrzat. Mne napravovali ruku - prdlaktie zlomene , mam aj plech a sruby. Vsetko sa da predychať a vydržat. Potom mi pichli injekciu proti bolesti ale ta nepomhla ruka bolela na druhy den som šla na operaciu
no to je jak z minuleho storocia, to naozaj v dnesnej dobe nemaju na toto nejake oblbovaky alebo anestetika? Nechce sa mi verit ze toto robia lekari zaziva bez umrtvenia alebo oblbnutia nejakymi sedativami. Hlavne ze v ameriskych filmoch hned pichaju nieco na upokojenie a spanok
@katulienkax :( zial robia. Mna napravanie az tak nebolelo no potom prišla ta skutocna bolest. To kontrakcie nič. Mala som injekciu ale ta bolesť :( ani spat
@katulienkax veru keď som videla že ani deťom nič nedajú...nemala by som takú odvahu ako ukázal môj syn . Keby si to nedal, ide na operáciu.
Môj syn vlani (6ročný) zlomené obe kosti v predlaktí, nápravali mu to. Bez oblbovakov, bol statočný, vydržal.
@macik34 vždy sa dá niečo urobiť, keby k tomu došlo, pýtaj si, stoj si za svojim, vieš, ono je za tým práca, a u nás nechajú človeka trpieť ako kona, dá sa pichmut dormicum, ketanest , dá sa dať troška propofolu, dá sa pichnúť blok na umrtvenie nohy, len to by museli zavolať anesteziologa. Keď je šikovný dr, do piatich minút máš umrtvenie nohu. Ale potrebuješ ultrazvuk a doktora.Aj gastro, a kolo sa dá super urobiť s trochou propofolu, ale na to je zase potrebny anestéziológ a trocha premyslená organizácia. Žiaľ na Slovensku to ešte pokulhava.
Mne pri zlomenom zapasti dali najskor injekciu, potom napravili a zdrotovali.

@macik34 neviem, synovi vlani keď mal 10 r napravali zaziva ruku traja ho držali a krútili ťahali mu to a znovu šiel na rentgen. Doteraz keď si nato spomeniem mi je nevolno.