Odreté kolená - urýchlenie liečby
Ahojte , moja dcérka ( za 2 týždne 4 rôčkov ) si odrela kolena a nevie poriadne chodit jedno má iba kus a druhé má skoro celé už som jej to vyčistila dettolom a levkoplast som jej nedala aby jej to nemockalo ale nedalo by sa niečo urobiť aby sa jej to skôr vyliecilo budem rada sa každú radu 😉🙂teraz spinka a úvode že či zajtra pôjde do škôlky
Existuje taky zeleny sprej, urcite budu vediet v lekarni, je to cisto prirodne, ale velmi to pomaha, myslim ze je zo skorocelu, vyslovene na rozne rany.
Vymeň detol za betadine, bude to rovno aj sušiť. A priklaňam sa k názoru - čím viac na vzduchu, tým skôr bude ok
hojenie je proces, ktory uskutocnuje nase telo. mozno zavisi od nejakych podmienok, ale v zasade u zdraveho cloveka je tento proces tak rychly, aky rychly moze byt.
ak sa pomientky zhorsia, zhorsi sa hojenie.
a teda to zhorsenei podmienok je infekcia v rane, nespravna vysiva, nedostatok tekutin a pod. proste vsetko co podporuje infekciu a oslabuje organizmus.
nehovoriac o tom, ze u deti je proces hojenia urcoite ryhclejsi ako u dospelych.
proste zazaraky sa robit nedaju.

@julca405 chvilku som dumala ze co je levkoplast. Mysliš nàplast. No dobre ze su nedala rychlejsie sa to na vzduchu zahoji. Ja by som koli tomuto vobec neuvazovala ci pojde ci nepojde do skolky. Das jej dlhe nohavice aj zabudne ze tam nieco mà. Taketo veci sa za par dni zahoja nie je to nic strasne neboj .