Pichnute nožničiek do dlane
vcera sa stala nechtena nehoda , kamaratka mi nechtiac hodila takmer na mna noznicky na nechty a ja som nechtiac ich chytila a zapichli sa mi do dlane . Nie je to hlboka rana trochu len , miesto mam viacmenej zapalene a v tom momente ked sa to stalo ma hned zacala boliet cela lava ruka , prirovnala by som to k tomu ako keby mi trafila nerv a konkretne ako keby ma on bolel . Od vcera mam miesto opuchnute , cervene a bolestive zial preslo mi to az do ukazovaka a mam cely opuchnuty poriadne zohnut sa mi neda a taktiez je bolestivy a trochu menej citlivy a “ slaby “ . Co si na to dat ? Vydenzifikovat ? Dakujem .
@taminka1986 len ze vtedy som dezinfekciu pri sebe nemala tak a teraz mam preto sa pytam . Prepacte no trochu ma to nenapadlo .
Odfot to, ako to vyzera.
No ja si myslím, že na pohotovosť. Možno zranila šlachu alebo niečo iné.
Ak stracas cit v prste, tak si s tym mala ist k doktorovi. Neviem ci je to na pohotovost
Nevyzera to zle, ale ak si necitis prst a puchne, nueco nebude v poriadku. Isla by som to dat skontrolovat.
Smer lekár
Dakujem Vam za rady , len mamka nechce ani pocut o tom aby sme isli k lekarovi…
Tak zrovna v noznickach na nechty vie byt kopec bakterii, co su za nechtami poskryvane. Bolo to treba dezinfikovat ihned, mas to mozno uz zapalene (je okolie rany horuce?) Na to by mohol pomoct napr taky framykoin, ale ten je na predpis. Naozaj to nevyzera hlboko, ale kedze ta boli aj ruka a stracas cit, je mozne ze si naozaj trafila nejakym sposobom slachu? Neviem, ja by som sla k lekarovi, mozno ti aspon tu antibioticku mast predpise a zhodnoti ci to je v poriadku...
Ak teda nie lekar, tak vydezinfikovať, ak mas framikoin, daj ho tam tiez kol rany, zalepit, mozes si okolie schladit trocha napr.mrazenym niecim (v latke nejakej, nech ti to nepuchne) - ale s mierou - nepodchlad si to zbytocne moc. Rychla pomoc proti zapalu ako takemu moze byt aj nurofen (ibuprofén atd) - okrem bolesti (co teraz asi moc nepotrebujes), je aj protizapalovy - radi sa brat napr aj pri zlomeninach, ako prevencia zapalu. A áno, ak sa bude zhorsovat citlivost, opuch, začervenanie v okoli, urcite za obvodnou - minimálne kvoli moznemu zapalu da atb). Nevidim to moc na poskodenie slachy - ale clovek nikdy nevie. Vzdy sa ako prve riesi ten zapal. Ak by bolo naozaj zle, mamina ta urcite nenecha len tak. Neboj.
Podla mna poriadne neohnes ukazovak lebo tam kde mas ranu mas aj klb s ktorym zaroven hybes. Pouzi dezinfekciu a kludne to mozes aj obviazat aj spolu s prstom aby si obmedzila pohyb.
Sorry, neviem kolko mas rokov ale tvoja mama teda nie je kompletna! Tak ty nemozes hybat prstom, v takych nozniciach je hromada bakterii a ona odmieta lekara?? Kokos, zijete v usa bez poistenia? To by som potom aspom rozumela.
Povedz, ze nepohnes troma prstami a sup k doktorovi.
Kolko mas rokov? Nemozes ist k lekarovi sama? Musi ist s tebou mama? Podla mna sa kludne mohlo stat ze si zasiahla nerv. Aj ked ten doktor asi nema velmi co urobit okrem vycistenia a sledovania, ale aspon mudes kludnejsia. Preco mama odmieta lekara? Cudne.
Ako sa ti dari? Zlepsilo sa to?
@andreatytler ano poradila som sa s jednym lekarom a povedal nech skusim ( neviem ako sa to vola 😅) a pomohlo mi to , uz mam tam len chrastu . Nebola som s tym nikde nastastie sa to zacelilo .
Super, A to puchnutie a trpnutie prstov tiez preslo?

Vcera sa ti to stalo a teraz sa pytas? Logicky bolo treba vydezinfikovat hned.