icon

Pohrýzla ma mačka

6. apr 2025

Dobrý deň! Včera ma pohrýzla mačka,bolo to dosť veľké uhryznutie. Dnes to mám opuchnuté a celé červené. Môže byť z toho niečo vážnejšie alebo sa to dá za pár dní do poriadku?Mala by som ísť zajtra k doktorke radšej? Stretli ste sa s tým? Priložím aj foto. Ďakujem

Pohrýzla ma mačkaPohrýzla ma mačka
Strana
z2
minenkaa
6. apr 2025

V momente chod k doktorovi

dzina007
6. apr 2025

no ja by som s tymto uz dnes sla na pohotovost mat takto opuchnutu ruku po uhryznuti.

stellarstar
6. apr 2025

Nie je to pekná reakcia ja by šla na pohotovosť

colsami
6. apr 2025

Ano moze, akonahle tam mas vyrazny opuch, bude tam aj infekt. Zajtra rano chod k svojej Dr (nie je to stav na pohotovost aktualne, do zajtra v pohode vydrzi, ak je toto opuch uz od vcera, ale ak chces tak chod).
Zatial mierni opuch (chladivymi obkladmi). Dr Ta uz naviguje co dalej, a na taketo nieco pravdepodobne dostanes lieky. Macacie sliny a zuby maju peknu zmesku bakterii.
PS: neumres na to, neboj sa, len proste bude treba lieky od lekara 😉

lenka7477
6. apr 2025

s týmto by som veru neváhala - nejakú hnusobu Ti tam zubami zavliekla

pribinak
6. apr 2025

Išla by sim na pohotovosť

wilkova
6. apr 2025

Je to tvoja macka? Ockovana, chovana vnutri? Alebo uplne cudzia z ulice?

mamina7070
6. apr 2025

na pohotovost hned urcite nasadia atb mast a mozno aj celkove atb toto nepodcenuj

stellarstar
6. apr 2025

@colsami s týmto by som ďalších 24 h nečakala pokiaľ pôjde k lekárovi. Sa jej to môže zhoršil, radšej dnes ako aby bolo už zajtra neskoro a dnes jej môžu nasadiť liečbu

refly
6. apr 2025

Tiež by som išla lekárovi. Zvieracie kusance netreba podceňovať, lebo aj keď je to malá dierka, tak sú hlboké a tie baktérie z tlamy sa potom zanesú fakt veľmi hlboko.
Už dva krát som mala prípad, že mi priniesli pokúsanú mačku (buď od psa alebo od inej mačky) a aj keď to bola malá ranka, vždy to chcelo veľmi silné antibiotiká. Kocúrovi, čo bol takto pokúsaný niekoľko dní, dokonca hrozila až amputácia tej labky.
Mňa rafli raz, ale to som si tam hneď dala framykoin, takže sa mi to nezapálilo.
Pri mačacích kusnutí je treba ísť lekárovi čo najskôr, lebo potrebujete antibiotiká. Choďte dnes, ak môžte.

marca12
6. apr 2025

Ani by som necakala do zajtra a isla hned na pohotovost. Ono sa to nezda,ale bakteria sa zanesie krvou do celeho tela a to je potom velky problem. Radsej ist zbytocne ako neskoro.

janagem
6. apr 2025

Choď k lekárovi teraz - a je úplne jedno, či tá pohryzla tvoja mačka alebo cudzia - a vysvetlím. Je obrovský rozdiel medzi echt kusancom od mačky a od psa. Pes má normálne zuby pohryzie a vieš dezinfikovať. Mačka ma ale ihličky, to znamena že zahryzne a ako ich vytiahne tak sa rána zhora uzatvorí - tieto rany sa čistia veľmi špeciálne a ihneď - musíš ranu nasurovo roztiahnuť a naliat dezinfekciu - a sa toto nestalo, môžeš mať vážne problémy. U nás sa stalo že do rany museli vstrekovat peroxid nakoľko sme tiež nevedeli.

autor
6. apr 2025

Ďakujem pekne za rady,pôjdem radšej a uvidím čo mi povedia.

mamina7070
6. apr 2025

urcite chod mna ta tiez natahoval obvodny ze netreba prist, skoncila som s flegmonou s priemerom 30 cm co uz zacala nekrotizovat a dvojmesacne chodenie na chirurgiu
ono sa taketo rychlo rozbehne necakala by som
chodia tam s pichaniami od chrbtice a pod tak hadam vlovek s dovodom tam moze zajst tiez

stellarstar
6. apr 2025

Autorka držím palce daj potom vedieť

minenkaa
6. apr 2025

Mna tiez zaujima co povie doktor,daj vediet
Ja som mala 12stehov co mi len cerstve rany cistili po uhryznuti psom

diewcatqoo
6. apr 2025

S tymto smykaj na pohotovost hned, necakaj do zajtra. Mojho otca raz cosi postipalo, tiez bola sobota a ze pocka do pondelka. V nedelu to mal take ako ty a v pondelok mal nohu uz takmer ciernu a hrozila sepsa. Pobudol v nemocnici, bral silne antibiotika a dost dlho sa z toho dostaval.

aandrea9
6. apr 2025

Máš to červené, to je na atb. Chod k obvodnej, možno ta pošle aj na chiru.

lenka7477
6. apr 2025

dúfam, že dáš vedieť ako si dopadla ! Držím palce !

lucia147852
6. apr 2025

Určite k dr. Mačacie zuby su plne baktérií, ktoré môžu spôsobiť nepekne zápaly. Mňa pri hre poškriabala zúbom hlbšie moja mačka a skončila som s antb a rezaním, lebo sa mi miniranka hlboko zapálila, ruka opuchla a riadne zahnisala.

lusesita2
6. apr 2025

syna pohrýzla a poškriabala cudzia mačka, keď bol u kamarátov na návšteve, je už dospelý, keď prišiel na druhý deň domov, išli sme na pohotovosť. povedali mu, že mal ísť hneď k lekárovi a čistili mu rany vstrekovaním dezinfekcie, musel dokladovať obvodnému, že mačka bola očkovaná

gov
Odpoveď bola odstránená
lucia147852
6. apr 2025

@gov besnotu? To vy najskôr musela byt besna tá mačka. Nepíše aká ju pohrýzla. Možno aj jej domáca

zuz0110
6. apr 2025

@gov vies, ze besna macka sa na slovensku nevyskytla uz desiatky rokov? 🙄 Ktovie ci vobec, taky zaznam som ani nenasla. Hlavne udrzujme paniku.

A teda samozrejme s takymto opuchom co najrychlejsie k doktorovi.

gov
Odpoveď bola odstránená
margotka17
6. apr 2025

Moju mamku pohryzla mačka. Boli sme hneď na pohotovosti, keďže bola sobota poobede. Dali jej injekciu, aj na veterine sme boli. Chceli doniesť mačku, ale bola cudzia a nenašli sme ju. Vyzeralo to, že jej budú pichať injekcie do brucha, ale nebolo treba našťastie. Choď k lekárovi.

priscilla07
6. apr 2025

Okamžite nasadiť antibiotiká. Mne sa to stalo aj keď ma len jemne poškriabala vlastná mačka. Kusne rany su najhoršie

marca12
6. apr 2025

Ako si na tom? Bola si na pohotovosti?

monca773
7. apr 2025

Utrzila som vela skrabancov a uhryznuti od mojich zlaticiek..nielen malinkych..ale aj dospelych..mam ich 7 milacikov..vsetci su postupne zachraneni z ulice..su aj v dome aj vonku..no taky opuch si nepamatam..v prvom rade..treba ihned poriadne vydezinfikovat..aj napriek bolesti..ale naozaj uz v takomto opuchnutom stave by som isla aj ja k lekarovi..drzim ti palce..

monca773
7. apr 2025

Prosim ta..daj vediet ako si dopadla..ci uz u lekara..alebo len tak doma..s vlastnym osetrenim si to dala..dakujem..

Strana
z2