Potrebujem po uhryznutí mačkou navštíviť lekára?
V sobotu na do prsta uhryzla macka. Rana trochu krvacala, vymyla som vodou a dezinfikovala liehom. Zrejme vsak nie dostatocne, zapalilo sa to a na dotyk je bolestive. Hoci bola rana hlbsia, zacelila sa rychlo, nekrvacala vela.
Macku poznam, mame ju od macata, uz je starsia. Zije vonku pri dome. Vyberala som jej kliesta, co sa jej velmi nepacilo, neutocila bezdovodne. Preto si nemyslim, ze by hrozila besnota. Na druhej strane, taka vonkajsia macka moze mat v papuli vselijake patogeny.
Myslite, ze je nutna navstena lekara? Vsade na nete citam, ze po uhryznuti ano, na druhej strane nechcem behat s kazdou blbostou. Som na dedine bez auta s chorym dietatom, takze by to znamenalo trepat sa busom do mesta a dieta tahat so sebou.
Nevyzera to tak zle, no nechcem to ani zanedbat, pokial je fakt lekar potrebny.

@ika02 Mala zakladne ockovania (vratane besnoty) ked bola mlada, preockovana neskor uz nebola.
Moju sestru uhryzla macka (chovana v byte) a musela dostat celkove atb. Tiez sa jej to takto zapalilo
Ak ani Ty nemáš tetanovku, radšej by som išla k lekárke.
...a mačku zaočkovať a odčerviť!!!!!
Radšej by som išla, dala by som si pichnúť injekciu proti besnote pre istotu. A mačičku dať zaočkovať, očkovať je vhodné každý rok hlavne keď je mačka vonkajšia
Určite treba ísť!
Určite treba ísť k lekárovi, na saloch som videla už veľa zlých nálezov po mačkách.....rana sa môže veľmi škaredo zapáliť, hrozí phlegmona, rozšírenie zapálu atď.....
Mna tiez uhryzla macka, podobna rana ako ty, bola urcite neockovana,k doktorke som nesla, zahojilo sa to same.
Ja by som radšej išla, zvlášť keď nebola očkovaná
Treba atb. Besnota na sk moc nie ke, problem je zapal.
Treba atb. Besnota na sk moc nie ke, problem je zapal.
Mna kusli macky 100x, zatial ok
Ahoj. Mňa uhryzol v januári nás záhradný neockovaný kocurik. Tiez do ukazovaka🤦♀️ Rana mi začala hnisat, tak mi to na chirurgii preplachli a dali atb. Plus tlacili na preockovanie proti tetanu, ale to mam az za dva roky takze som odmietla. Pokiaľ rana nehnisá tak to máš ok. Ta tvoja rana vyzerá v pohode. Len sa to dosť dlho hojí. Skore uzdravenie.
@anonym_autor ako si prosím dopadla, išla si nakoniec k lekárovi či nie? Mám podobne vyzerajúce uhryznutie. Ďakujem 🙂

Mačka je očkovaná?