Preloženie zistení a skúsenosti s vyskočenou platničkou
Dobrý deň, chcela by som sa spýtať či mi náhodou neviete preložiť čo zistili známemu na magnetickej. Lekárka má bohužiaľ dovolenku a radi by sme vedeli čo mu asi zistili, pripadne či máte s tým nejaké skúsenosti ako sa lieči. Samozrejme že pôjde k lekárke a tá mu určí čo ďalej ale človek je predsalen zvedaví a hlavne budeme aj my pokojnejší.
Za každú radu vopred veľmi ďakujem.

V akom zmysle mysis pokojnejsi? Ma tam extruziu v driekovej casti, co laicky povedane znamena, ze platicka je natolko vysunuta, ze praskol duralny vak a vnutro platnicky je vytecene a moze mu tlacit na nervy /to je ta kompresia radixu/. Toto nie je nic zivotu nebezpecne, ja som to mala tiez. Po case sa to vstrebe, ale nikdy sa to uz neda do povodneho stavu.
Ma tam aj dalsiu posunutu, to ma iba herniu L4/L5.
Vsetko mu vysvetli neurolog alebo rehabilitacny lekar.
Ako dlhorocny platnickar sa snazim posilnovat cvicenim co najviac stred tela, tam pomoze len cvicit, cvicit a nic ine.
@muchotrafka298 Ďakujem veľmi pekne. To pokojnejší bolo myslené tak že človek je v strese keď nevie čo mu je, respektíve, keď ma výsledky v ruke ale nevie si to “preložiť”. Takto aspoň vieme na čom sme🙂
ahojko nie je to najlepsie, ale ani nič hrozostrasne. ak mu bolesti vystreluju do nohy treba zvazit neurochirurga ktory zhodnoti ci je lepsie operovať (ak ma velke bolesti) cim skor tym lepsie s mensimi nasledkami. a pomaha cvičit pod odbornym dohladom sm system. je vyvinuty na platnicky
prasknutá platnička, prechádzam si tým a je to na "zabitie" ako to boli, čiže sucitim, sú dve cesty, dlhodobá rehabilitácia, alebo zakrok

@majka__s áno máš vonku platničku