icon

Rýchla pomoc pri páde

luculaaa
4. júl 2022

Ahojte, prosim o radu Vas mamky vecne beziacich deti, co nemaju cas, 🤣
CO pouzivate ako prvu pomoc pri pade, pri osuchanom, rozbitom, krvavom napriklad kolene.
Ja umyjem ranu, osusime, nastriekam dettol a potom nalepime zazracnu 😆 naplast, ktora odstani bolest 😂
Len syn ma tie rany hlbsie a ostavaju mu jazvy.
Nemate mamky nejaku radu, overenu masticku, sprej, ktora pomaha?
Dakujem, majte krasne leto, bez nehod a urazov 🙃

Strana
z2
dagmara17
28. nov 2022

Rýchlo sa zle stane. Som išla aj povedať, že aspoň si si teda mohla oddýchnuť od roboty. Ale to je asi slabá útecha. Ako rýchlo sa ti to dalo potom doporiadku? Aj si ešte niečo na doliečenie používala potom, či si tomu nechala voľný priebeh?

vetva99
28. nov 2022

to je jasné, niekedy aj keď si človek dáva neviem ako pozor, tak sa proste pritrafí. hlavne je, že sa nestalo niečo ešte horšie. noo to by aj mňa zaujímalo, či ti stačila dezinfekcia?

zanta3
12. dec 2022

Ked takto na doliecenie, to by bolo fajn pouzit napriklad nejaky krem alebo mast na to, to uz potom dezinfekciu asi priamo by som nedavala na tu ranu pocas hojenia. Aspon ja to tak mam zauzivane, ze dezinfekciu na cerstvu ranu.

rucka77
12. dec 2022

ak mas taku liecivu, ktora napomaha rychlejsiemu hojeniu, tak ano, ale ako ak ma niekto dobru dezinfekciu, tak nesposobi nic zleho , ak ju bude dezinfikovat aj pocas hojenia

bibiana177
13. dec 2022

ako da sa aj tak, len si treba dat pozor na to, aby klasicka dezinfekcia napriklad zbytocne ranu nevysusovala. v ramci toho by ta masticka mohla byt lepsim riesenim

zanta3
15. dec 2022

To by som ani hocico si na taku ranu nedavala, aj keby islo uz len v uvodzovkach doliecenie. Ja mam jaziev akoze niekolko, mam za sebou kadeco a chvalabohu vsetky su pekne, ze sa nehanbim ani vyzliect na kupalisku. Lebo tak niekto moze mat z toho nejake traumy alebo co.

bibiana177
15. dec 2022

tak to si myslim ze maloktora z nas, je fajn si co to najskor prestustudovat a hlavne pri detoch je asi najhlavnesjie, aby ked uz tak dezinfekcia nestipala

helena1982
9. mar 2023

@bibiana177 toto presne aj ja hovorim, konecne ked som objavila dezinfekciu, ktora nestipe, nestoji milion a da sa pouzit pri vsetkom, tak som pomaly buchala sampanske po tych predoslych pokusoch a skusenostiach.

ewiculik
13. mar 2023

@helena1982 a mozes mi dat prosim ta typ, aku dezinfeciu si nasla? opisala si ju tak skvelo,t ak by ma to zaujimalo, lebo je to vec, bez ktorej sa proste len tak zaobist neda

dagmara17
20. mar 2023

@ewiculik vyskúšaj si pozrieť Betadine, ten používame my doma, aj som naň recenziu písala dávnejšie mám pocit. Mala by spĺňať všetko čo, čo aj Helena písala 🙂 Akože nám sa dobre osvedčila, tak nepátram už ani po žiadnej inej.

ewiculik
20. mar 2023

@dagmara17 ahaaa dakujem krasne, idem sa na to hned aj pozriet, pokial som takto na nete

dagmara17
3. apr 2023

@ewiculik kľudne keby si si rovno aj kúpila 🙂 Však to malé balenie, to stojí pár eur a dá sa použiť ozaj pri hocijakých prípadoch. Je dobré mať doma niečo takéto 🙂

helena1982
4. apr 2023

joj ewi prepac, mne to akosi netrklo, ze by som rovno aj mala napisat, o com som to basnila. ale dagmar ma pekne doplnila. myslim, ze keby si pozries tuto dezinfekciu, tak padne na uzitok, ako sa hovori. ozaj je taka sikovna, aj co sa balenia tyka a aj toho, ze sa da na kadeco pouzit.

ewiculik
12. apr 2023

uz ju aj mam doma a priznam sa, stihli sme ju aj pouzit. kupila som nakoniec to malicke balenie, no asi nabuduce kupim rovno aj to vacsie

helena1982
13. apr 2023

no moja chyba, ja som si to absolutne nejak neuvedomila, prepac. ale tak pokial si zohnala, tak super, vsak ono da sa kupit v podstate hocikde v lekarni alebo aj objednat. a coze sa stihlo prihodit? este dobre, ze si uz bola pripravena teda.

zanta3
14. apr 2023

@helena1982 rychlo sa zle stane, ako sa hovori, podla mna by mal kazdy mat doma nejaku dezinfekciu. Niekedy robim tak, ze ju beriem aj so sebou, ked sa ide niekam na vylet. To mam taku kapsicku spravenu a nachystanu, kde mam take zakladne veci, nieco od bolesti, leukuplasty, tuto dezinfekciu, v lete prihodim aj repelent. Radsej som takto pripravena a vybavena :D

dagmara17
17. apr 2023

@zanta3 ja som to tiež takto obkukala od kamarátky, ona má tiež takú výbavičku nachystanú a nosí všade so sebou, tak som sa tiež inšpirovala. Však veľa miesta to nezaberie, nie je to ťažké a popri tom všetkom, čo mávam v taške alebo v batohu, toto je aspoň užitočné.

zanta3
19. apr 2023

@dagmara17 nie som teda jedina, kto to ma takto zauzivane. Ale vsak to je super si myslim. Presne! Ja tiez mavam tolko veci po kabelach, ze dovidenia. Toto sa aj realne zide, keby k niecomu doslo 🙂

helena1982
24. apr 2023

pocuvajte baby, toto ale ze vobec nie je zly napad. vsak to staci len tak ze zo dve tabletky, par leukoplastov, zase netreba cele balenia nosit so sebou vsade. a vyhoda aj tej dezinfekcie, ze je to len mala flasticka.

jana19877
25. apr 2023

@helena1982 No treba si to uľahčiť jednoznačne, ale tak sú ženy, očividne, ktoré chcu byť všade zakaždým pripravené 😂 Načo vláčiť všetko. Niektoré majú v tých kabelách fakt že všetko, to sú také tie bezodné kabelky 😅

jesenzima
25. apr 2023

Postupujeme rovnako ako ty. Jazvy časom miznú ...dcéra teda aspoň nemá žiadnu viditeľnú, a to je každé leto doskriabana viac ako dosť

dagmara17
27. apr 2023

Tak ono zase ale nie je jazva ako jazva. Keď je takto, že len poškriabaná alebo odretá, tak to je iné, ako keď má niekto jazvu po nejakom zákroku. To sa takéto jazvy samé od seba úplne nezhoja, takže vtedy je lepšie niečo použiť na to, aby sa to aspoň trochu stratilo.

fabrika
27. apr 2023

Akoze mne je jasne, ze jazva ako taka sa proste uplne nestrati, ale keby existovalo daco, co ju aspon trochu zjemni, bolo by to viac nez skvele. Myslim, ze vela ludi ma jazvy, ktorych by sa najradsej zbavil.

tapala
2. máj 2023

no tak to je jasne, ako tiez ich mam na tele par takych, co by si mi teda vobec nechybali, no ist na nejaky laser, to neviem, toho sa ja napriklad bojim. podla mna sa daju jazvy zmiernit ale len za cerstva, ked sa tak povediac rana este len hoji

zanta3
5. máj 2023

Tiez si nemyslim, ze ked uz je rana zahojena a spravi sa jazva, ze sa s tym da este nieco vymysliet. Je kadejaka kozmetika aj na jazvy, no ale neviem, ako to funguje. Radsej s tym zabojovat hned pri tej rane, ako pises @tapala, to je asi rozumnejsie.

tapala
9. máj 2023

@zanta3 len chcelo by to nejaky tip , ci vobec nieo take aj existuje 🙂

helena1982
23. máj 2023

@tapala teraz ale co myslis? akoze tu nejaku kozmetiku na jazvy alebo ze uz pri hojeni, aby to liecilo a nejak lepsie zacelilo tu ranu? lebo tak je to trosku rozdiel podla mna 🙂

dagmara17
24. máj 2023

@helena1982 to áno, lebo keď je to proste ešte jazva, taká čerstvejšia, tak asi si nebudeš dávať na to hocijaký krém, ktorý má spraviť jazvy krajšie. takéto rany sa ešte stále dezinfikujú, aby sa lepšie zahojili.

nadejna7
24. máj 2023

@dagmara17 a nevies nahodou ci nie je teda aj taka dezinfekcia, ktora by urychlovala hojenie ran?

Strana
z2