icon

Skúsenosti a rady pri vdýchnutí cudzieho telesa

dominika1277
25. jún 2025

Ahojte, máte tu niekto prosím vás skúsenosti s tým že by ste vdýchli cudzie teleso? Takto aby som to vysvetlila v nedeľu som prehltla cukrík (maly kúsok) zostalo mi stať v hrdle a spôsobovalo taký nepríjemný tlak na priedusnici, nekašlala som ani nič podobne. Ten tlak bol nepríjemný a pretrval až do rana tak som išla ORL ktorá nevidela v hltane nič a hrtan v podstate len na začiatok videla keďže použila len zrkadlo, poslala ma na RTG pažeráka s pasážou (kde vypijete taku kontrastnu latku) , doktor hovoril že to vyzerá v poriadku(výsledky na papiery ešte nemám. Moja otázka je keby to mám v dýchacích cestách (priedušky , pľúca) ako vy sa ti prejavilo? Pointa je že ten krk som mala taký rozdrazdeny že aj včera mi regierlen zabehol chlieb a to som cítila že sa dusim lebo som kaslala a od dnes rana ma boli chrbát v strede ako keby stále hrudná časť chrbtice ale hneď zozadu pažeráka, ten tlak na priedusnici už nemám len tu bolesť chrbta a občas keď sa nadychnem ale sama neviem či si to nahovaram alebo mám podstúpiť invazívne vyšetrenie aby som nemala hypochondricke stavy 😌😊prosím kto chce mať uštipačne poznámky radcej sa zdrzte. Hľadám reálne skúsenosti , zdravotnícke vedomosti čokoľvek čo by ma upokojilo alebo nahnalo spať lekárovi 🙏🏼🙏🏼🙏🏼

pribinak
25. jún 2025

Ten cukrík by sliny už 100x rozpustili ….
To že sa teraz dusis aj chlebom je len tvoja psychika nič viac
Proste od strachu si tak trochen hystericka

viestta
25. jún 2025

Keby si nieco vdychla, uz davno si na ARE. A cukrik aj keby si vdychla, tak sa rozpusti v v hlienoch a tie by si uz davno vykaslala. Zbytocne vysetrenia...

dominika1277
autor
25. jún 2025
@viestta

Keby si nieco vdychla, uz davno si na ARE. A cukrik aj keby si vdychla, tak sa rozpusti v v hlienoch a tie by si uz davno vykaslala. Zbytocne vysetrenia...

@viestta akože žiadne ďalšie vyšetrenia nejdem riešiť ani nechcem úprimne, len som sama doma neni mi najlepšie tak rozmýšľam stále chápeš..