icon

Sťažnosti na DPMK za spôsobenie úrazu

najanka27
13. sep 2025

Dobrý deň, podával niekto sťažnosť na dpmk pre spôsobenie úrazu?

anonym_c48555
13. sep 2025

@najanka27 musis mat uraz zdokumentovany lekarom najlepsie hned ak by si hned kontaktovala sofera ze sa stalo toto a toto, vsetko dokumentovat, prinutit nahlasit situaciu dispecerovi aby si mala dokaz
Inak ti to zmetu zo stola, ze uraz sa ti mohol stat kdekolvek inde

najanka27
autor
13. sep 2025
@anonym_c48555

@najanka27 musis mat uraz zdokumentovany lekarom najlepsie hned ak by si hned kontaktovala sofera ze sa stalo toto a toto, vsetko dokumentovat, prinutit nahlasit situaciu dispecerovi aby si mala dokaz
Inak ti to zmetu zo stola, ze uraz sa ti mohol stat kdekolvek inde

Bola som v riadnom šoku tak ma ani nenapadlo kričať že sa mi niečo stalo.Kedze som išla do nočnej hneď som skončila na traumacke so zlomeninou. A svedkovia? Každý sa tváril že sa ho to netýka,absolútne nikto sa ani nepostavil a nespýtal sa či mi netreba pomôcť. A to som len okno zatvárala a on sa rýchlo pohol.

anonym_c48555
13. sep 2025
@najanka27

Bola som v riadnom šoku tak ma ani nenapadlo kričať že sa mi niečo stalo.Kedze som išla do nočnej hneď som skončila na traumacke so zlomeninou. A svedkovia? Každý sa tváril že sa ho to netýka,absolútne nikto sa ani nepostavil a nespýtal sa či mi netreba pomôcť. A to som len okno zatvárala a on sa rýchlo pohol.

@najanka27 skusit mozes ale je to len tvoje tvrdenie, pokial si to takto riesila vela by som necakala od staznosti kedze mozu tvrdit, ze sa to mohlo stat aj mimo autobusu
Sorry

anonym_6f0916
13. sep 2025
@najanka27

@najanka27 je to smutné, ale on sa rýchlo pohol? Ty si mala pri okne dávať pozor. Ako ma vodič elektricky riešiť, ak sa cestujúci nedrží?

anonym_aa8d2b
13. sep 2025
@najanka27

@najanka27 neviem príde mi to nefér voči vodičovi, vy ako cestujúci ste buď mali sedieť alebo sa niečoho držať. Nepoviem ak prudko zbrzdí a človek spadne, alebo ide nejak nepredpisovo do zákruty rýchlo a človek spadne. Ale ako ma vodič vedieť že vy zatvárate okno a sa nedržíte? On nevidí do zadu autobusu úplne ak sa pohýna z zastávky. A neviem ale vždy so mnou trhne jemne dozadu keď sa autobus alebo električka pohýna.

123kika1234
13. sep 2025

Je mi ľúto vodiča, čo bude musieť riešiť tieto nepríjemnosti..

anonym_d9cf10
13. sep 2025

@najanka27 v buse sú kamery, číslo auto busa sa dá zistiť, ale pochybujem, že si s tým dá niekto prácu. Ku tomu, počas jazdy sa máte držať. DPMK má svoj právny tím.

anonym_3099ab
13. sep 2025

Dlho som nešla busom ale kedysi v nich boli nálepky keď stojíte držte sa, okno sa dá ideálne zatvoriť keď je bus na zastávke a má otvorené dvere vtedy sa prudko určite nepohne, som si istá, že tých pár min. K najbližšej zastávke By sa dalo počkať alebo si presadnúť, postaviť sa do uličky keď pri otvorenom okne ti bolo nepríjemne. Ako čo s tým má mať teraz dpmk, že počas jazdy sa nedržíš keď vstaneš zo sedadla.

anonym_aaa395
13. sep 2025

Nehnevaj sa ale mala si úraz a nedala si vodičovi vedieť? Bolo treba dačo spísať. Takto si si to mohla spôsobiť niekde inde. Nuž bohužiaľ

sissy27
13. sep 2025
@najanka27

@najanka27 a ako je dopravny podnik alebo vodic zodpovedny za to, ze ty si robila nieco ine ako ze si sedela alebo sa drzala? A ako sa mohol len tak z nicoho nic rychlo pohnut? Ved ked sa dvere zatvaraju (co trva nejake 2 sekundy), tak mi je jasne, ze sa coskoro pohneme a mam sa tomu ako cestujuci prisposobit. Nie sme v amerike aby si za svoju chybu vytrieskala z niekoho peniaze.

janage
14. sep 2025

@najanka27 tu sa pripájam na stranu vodiča. On skontroluje či nikoho nemá vo dverách a ide, aby nemal meškanie. Nikto iný sa nezranil, takže aj tá prudkosť je otázna. Ty máš povinnosť za jazdy ak nesedíš, držať sa. To si porušila. Čo ak by sa pohol pomaly a po 5 sec. mu niekto vbehol do cesty a musel prudko zabrzdiť? Treba si vedieť priznať aj vlastné pochybenie a nie silou mocou trvať na tom, že ty si mala dôvod prepravný poriadok nedodržať.
Inak povedané tak ako ty tvrdíš, že si mala dôvod sa nedržať a otvárať okno, on možno mal dôvod sa ráznejšie pohnúť a ani nič neporušil. Trošku sabareflexie by nezaškodilo.
Toto je presne ten prípad, že ja mám dôvod porušiť pravidá, ale druhých treba rovno žalovať, už keď sa mi zdá, že pochybili.
nedávno som bola svedkom, nastúpila rodinka, otec, mama, kočík a staršie dieťa. Matka vybrerala dieťa z kočíka lebo revalo za jazdy, otec pridžiaval kočík. Autobusu vbehol človek do cesty a musel náhle pribrzdiť, krátko po štarte. Matka ma extra šťastie, že to dieťa udržala v rukách, kočík sa pohol cca meter a otec letec od stredu do prednej časti autobusu. Nami čo sme sa držali to len troška "heglo". Tí mali ale aspoň troška sebakritiky, otec sám povedal, že treba sa poriadne držať, že mohli skončiť aj horšie, Riešil, že urobili oni hlúposť a nezvaľoval vinu na druhých.
Cestujem MHD veľa a čo tí ľudia niektorí stvárajú...

casavina
14. sep 2025

Prečo svoju nezodpovednosť hádžeš na druhích?
@najanka27

petulda333
14. sep 2025

Autobus sa rychlo pohol? To vazne? Ved ten kym sa rozbehne to trva