icon

Syn prehltol kocku zo stavebnice

oliinka
25. nov 2012

Ahojte maminky potrebujem radu.syn má 6 rokov a stále tu blbu vlastnost pchat veci do ust,sedel a pozeral telku a tu zrazu zakašlal a zostal zaskočený zlaknutý,pýtam sa čo je a povedal mi že zjedol kusok umelej hmoty,potom to bola kocka zo stavebnice seva má asi1,5cm x1,5cm,bol celý vyplašený,raz povedal,že ju zjedol potom nie.neviem čo sním.stalo sa to 5 dní dozadu,doma nič také nevykakal aspom som to nevidela a v školke neviem.mal by nejaké tazkosti keby sme to nechali tak?je vidiet umelá hmota na rtg?a inak je aj chorý kašle hádam to neni z toho ☹ stalo sa vám takéto niečo?

andrejka1983
25. nov 2012

@oliinka zo začiatku kým to viazlo v hrdle, ale iba ju troška draždilo na kašlanie...a akamoška ked upratovala vten den tak hladala naušnicu že kde je, lebo mala sa s nimi hrala a pozrela jej do hrdla a videla tam koniec naušnice 🤐 tak utekali do nemocnice....a ďalej už som ti písala, proste tam ostali ležat, furtju kontrolovali a nakoniec to vykakala, ale inak bola v pohode sa tam hrala, normálne jedla všetko....

bubelko
25. nov 2012

@oliinka nepanikar. ak by sa zasekla niekde v krku, tak to by si uz urcite zistila. ak nie je ostra, ale obla, tak by mala normalne vyjst spodkom.
ja som bola s mladsim na pohotovosti kvoli kamienku - kedze som mala pocit, ze sa dusi. vtedy mi lekarka povedala, ze nebezpecne su 2 magnety - mozu spojit creva, dalej ostre predmety ako sklo, ihla ci sicherka. kocky z lega, kamienky a ine nie su nebezpecne (pokial nie su velke - ale to vacsinou sa zacnu s tym dusit,lebo to neprejde ani krkom), lebo ako vosli jednou stranou, tak druhou vo vacsine vyjdu. az na par vynimiek - vid pripad s mincou hore. podla mna ju uz davno v skolke vykakal. ale za opytanie zajtra nic nedas. ak vas poslu dalej, budes riesit zajtra. a na pohotovost by som sa kvoli tomu nehnala - urcite nie po tyzdni. 😉

andrejka1983
25. nov 2012

nech papa veľa vlákniny, vločky, ovocie,acidka... aby to čím skorej vykakal, lebo stráviť to nestrávi, len to musí ist von....a lepšie prirodzenou cestou ako pod nôž

bambola
25. nov 2012

@oliinka jej, prepac, nevidela som, ze Myjava....ehm, tak potom plne chapem tvoje obavy ☹ 😒

oliinka
autor
25. nov 2012

@bambola tak asi tak nejak myslím,že nič nenahmatá nikde ho nebolí a či ho pošlu na rtg len tak no neviem

elenka6
25. nov 2012

@oliinka ja ked som mala šesť rokov som zjedla kocku taku tu porcelanovu z čislami čo sa s nimi hadže,nič mi nebolo,vykakala som ju,moj otec sa totiž rypal v tom a našiel ju a umyl 😀 potom sme ju mali roky na poličke.

oliinka
autor
25. nov 2012

@elenka6 ty si z Myjavy že?no ono je od vtedy už 5 dni a nič som nenašla,hoci som nebola vždy ked bol malý kakat.

elenka6
25. nov 2012

@oliinka ved prave,ani si si to nemusela všimnut,inak ja som vtedy bola na prazdninach u krstnych a moj krsny je chirurg ale vobec nerobil s toho vedu žeby sa mi malo niečo stať,ved pre istotu to povedz zajtra lekarke a nech ona rozhodne.

babajaga
25. nov 2012

ahoj,mne syn prehltol ako 6 rocny kamen...on neviem preco ho nosil v puse a pozabudol a sup....este ze som bola vonku pri nom...zacal sa dusit...tak prva pomoc isla pohar vody...tak chvalobohu zisiel dole do zaludka...aj doktorka povedala,ze dobre ze zisiel....ze sa uz nic nedeje,ze vyjde von.....aj vysiel a poviem ti,docela velky....ako ho mohol prehltnut mi je dodnes zahada.....

oliinka
autor
25. nov 2012

@babajaga trvalo to kým vyšiel?ale ked nevyjde do týždna tak potom čo?

babajaga
25. nov 2012

@oliinka Uz vam mozno aj vysiel,ked chodi do skolky....tam to neodsledujes....byt tebou...popozorujem dieta...ak papa a chuti mu papat...take 2 tyzdne......tak uz by potom som bola v klude...mne doktorka hovorila,ze sa jej nestalo....aby zjedena vec nevysla.....aj ked moze byt taky pripad...ze to zostane v crievkach...ale to by prestal jest a kakat si myslim.....

oliinka
autor
25. nov 2012

@babajaga tak uvidím čo nám povie kaká,papá pije nemá tazkosti,len či vyšla ........

cherry1981
25. nov 2012

@oliinka Ahoj ak ta mozem trosku utesit ja som ako dieta asi 8 rocna prehltla magnetku a dost velku, mamina bola somnou vtedy u doktorky a ta len povedala, ze magnetka vyjde von 🙂 Aj si pamatam ako sme to sledovali ci vysla, a nikdy sme ju nenasli, je tomu uz 23 rokov 🙂

fanta
25. nov 2012

Nasa mala 9 mesiacov ked zjedla nausnicu. Nevedela som o tom, kebyze ano, zosalela by som od strachu. Musela sa jej odopnut z uska a ona si ju dala do pusy. Prevratili sme byt hore nohami, nikde sme ju nevedeli najst. O dva dni na to sme ju nasli, v plienke, v hovienku. Pekne vytrcala, dokonca bola zavreta. Skoro som odpadla. Nechcem ani pomysliet co sa mohlo stat. Tak ale zase nausnica je ostra.

babajaga
25. nov 2012

@oliinka ale urcite,neboj sa....aj ked je strach...ja viem....

oliinka
autor
25. nov 2012

Dakujem vám babulky

oliinka
autor
25. nov 2012

@babajaga hádam vykakal a nevšimla som si inak by sa to nejak prejavilo nie?

stardust
25. nov 2012

@cherry1981 a hladali ste poriadne?

babajaga
25. nov 2012

@oliinka ale ano,bolelo by ho brusko,nejedol by ti....mozno vracal.....ak je v pohode,papa,pije....nestresuj sa...ako som pisala.

oliinka
autor
25. nov 2012

@stardust no prvé dva dni ano ale potom už nie,bol aj v školke a niekedy na wc a ani nepovedal že kakal

oliinka
autor
25. nov 2012

@babajaga tak zajtra teda poviem doktorke ale ked človek ozaj nevie či tu kocku má v brušku alebo nie je to o.............

blcha
25. nov 2012

@oliinka neboj podla mna uz je vonku moja dcerka prehltla ked mala 2 roky kancelarsku spinku dlho 5cm tu velikansku neviem ako sa jej to podarilo isli sme hned na pohotovost ale radsej hned do trencina nie na myjavu a tam si nas nechali prvu noc na jiske potom uz len na deckom kazdy den rtg pozerali sme ako sa pohybuje zo zaludka do hrubeho creva a potom zevraj najtazsi usek z hrubeho do tenkeho a po tyzdni ju vykakala pekne von vsetko bez problemov nastastie a mam ju doma odlozenu aj s tym rtg ked sa na to pozriem je mi z toho zle lebo to bolo fakt velike na teke male dieta
takze ja si myslim ze ked je ok pekne papa kaka tak uz je vonku 😉

oliinka
autor
25. nov 2012

@blcha fuu babulka a malej niečo bolo?bolelo ju niečo?kiež by bola vonku?aký bude zajtra postup?my bohužial na tu myjavu

blcha
25. nov 2012

@oliinka jej vobec nic nebolo len ked ju prehltla tiez zakaslala chvilku ju drhlo ale potom uz nic hned sme s nou isli pre istotu to bolo vecer tak nas z pohotovosti brali hned na rtg spinka bola uz v zaludku nechali nas na tej jiske a celu noc ju chodili kazdu hodinku kontrolovat a napajat na neake pristroje ale potom nas dali na detske a cakali sme kedy vylezie von a mala bola v pohode nic ju nebolelo nemala ziadne komplikacie bola tam ako na vylete ked si predstavym ake mohla mat komplikacie ta spinka sa jej mohla zapichnut do crevka alebo zaseknut lebo fakt bola velika na take male telicko 😉
podla mna zajtra pojdes na chirurgiu odtial ta poslu na rtg si myslim aj ked fakt neviem ci bude vidiet na rtg umelu kocku ale oni maju na to snad neake finty ale podla mna uz ju vykakal 😉

oliinka
autor
25. nov 2012

@blcha dakujem.no on ked ju zhltol ako mi povedal ja som to nevidela tak len si odkašlal a nič viac,žiadne dusenie len bol strašne vylakaní,možno si ani neuvedomil ako ju zhltol alebo možno v tej rýchlosti vyplul,ja už neviem fakt

blcha
25. nov 2012

@oliinka ja som si tize nebola ista lebo mala uz lezala v postielke a zaspavala ona si ju tam zobrala a schovala ja som len z vedlajsej izby pocula ako zakaslala a nadrapilo ju a potom mi povedala ze spapal spinku potom ze nie no a ani som netusila ze taku veliku nie tu obycajnu malu este sa priznala ze bola zelena 😝

mircalla
26. nov 2012

@oliinka ako moja, ako ste dopadli?

oliinka
autor
26. nov 2012

@mircalla ahoj tak máme hnisavu anginu a poslala nás na chirurgiu kde malému prehmatal bruško a vyšetril cez konečník čitam nieje tá kocka,nebola tam a mal dost tvrdu stolicu a dost vela že jej je.že máme sledovat a možno už ju vykakal,bože ja fakt neviem.a že za 3 dni kontrola a ked tak rtg ale plast tam nebýva vidiet tak ja neviem 😖

mircalla
26. nov 2012

@oliinka no pravdepodobne je uz vonku a vidis, ze kasel z toho nema, aspon to mate za sebou

oliinka
autor
26. nov 2012

@mircalla tak hádam to bude ok len kej je vonku možno tak ked bude kontrola za tri dni aj tak asi pojdeme na rtg,stále som z toho taká nervozná