Syn spadol na zárubňu
Ahojte,
Mohli by ste mi prosim poradit tie ktore mate skusenosti s urazmi?
Syn spadol na zarubnu dveri. Neviem ako, stalo sa to v jasliach vcera o 17:00. Dali mu lad.
Ked prisiel domov o 18:00 mal opuch, na pere ktory sa postupne zvacsoval cely vecer, ale nevidela som nic rozrezane, iba mal podkoznu krvnu zrazeninu na pere z vnutra. Cakala som ze pera bude rano odpuchnuta ale bolo to stale zle. Tak som mu pozrela do ust a dost ma to zaskocilo ako zle to vyzera. Modrina z vonka nad perou, dasno fialove z oboch stran a teraz jasne vidim ako to ma rozrezane v tvare L. Na nejake sitie je uz asi neskoro a ta pera ma az tak netrapi ale to dasno neviem ci netreba skontrolovat.
Stazuje sa na bolest pery ked je a pije ale nema problem pozut jedlo. Ak by mal zlomenu sanku asi by zut nemohol a mal by asi opuchnutu polku tvare, ci ako? Vobec neviem.
Myslite ze traba ist na pohotovost?
Dakujem.

@elis248 Dakujem. To som rada ze sa uz ma dobre. 3 zuby, to je riadna rana. Zmrzlina ma uspech aj u nas.😀
@evamarek77 prvé dni boli najhoršie, to ani nejedla. potom bol problém s jedlom pár tyzdnou ale zahojilo sa to. A o 4 mesiace bol podobný úraz, zasa sa jej kyvali zuby. Našťastie neodumreli ale keď jej narástli trvalé, tak ich má také škaredé. Neviem, či tými úrazmi. Ale pamätám si doktorku na zubnej pohotovosti, normálne nevedela, čo robiť ani jej poriadne nepozrela do úst len nás poslala na ORL do nemocnice .
@andreatytler
@ingrid16 Tie deti su nesmierne huzevnate. Ja po takom uraze by som na odrazadlo uz nikdy nesadla.

Niečo podobné som riešila 2 týždne dozadu. 3r syn a obklad vane, bohužiaľ to schytali zuby (1 čiastočne ulomený, 1 posunutý a 1 trošku obitý) Hornú peru mal cca 3 dni opuchnutú. Okolo zubov to mal tiež riadne červenofialové od krvácania, zrejme sa tam len dostala krv od toho nárazu. Boli sme s tým aj na zubnej pohotovosti, tam s tým nič nerobili, iba nás potom odporučili k svojmu zubárovi. Hojilo sa to asi týždeň. Zatiaľ mu treba dávať kašovitú stravu, aby si to veľmi nenamáhal pri hryzení. Môjmu som dala aj trochu zmrzliny na ten opuch. A tiež som mu dávala aj sirup proti bolesti.