icon

Úraz hlavičky. Mám ísť s malým na vyšetrenie?

karolina222
17. okt 2011

Zdravim Vas, mam 3mesacneho sibala dnes som na chvilku od neho odvratila a prevalil sa na zem so sedacky a buchol si hlavicku o stol. &ma tam hrcu. poplakal si ale okrem tej hrce sa mi zda uplne ok. teda smeje sa zaspal tak ako obvikle. myslite ze by to mohlo byt vaznejsie. ma niekto skusenosti?? Mal by ist na nejake vysetrenie??
Dakujem

Strana
z2
lenka_da
17. okt 2011

@karolina222 Moja dcerka mala prvy uraz hlavy, ked mala 7 mesiacov. Poslali nas na neurologiu a odtial na sono hlavy. Nastastie, vsetko ok. Ked spadla o mesiac znovu, lekarka mi povedala, ze by som sa mala dat vysetrit ja 😉 suhlasim... Odvtedy spadla na hlavu este velakrat... ach, jaj. Ale nepodcenovala by som to, do hlavy nevidis. Ale ak najblizsich 12 hodin po uraze nema nijake prejavy ako zvracanie, malatnost, spavost, rozsirene zrenicky na svetle, tak by malo byt vsetko ok. Navyse, ak sa sprava ako obycajne a este sa aj smeje, tak by som sa nebala. Ak by mal otras mozgu, bolo by mu zle a nie do smiechu 😉

elizabeth22
17. okt 2011

@knichna tak to máš šťastie,že si vás nenechal v nemocke... 😒 😒 😒

lucula73
17. okt 2011

@karolina222 ahoj,moja nestresuj sa,ak je malý ok,ja by som nebehala nikde,sleduj ho zo dva tri dni a uvidíš...takých úrazov,teda pádov ešte bude...a mnohým sa proste nedá zabrániť...odteraz aspoň videš,že bez dozoru ho nemožeš nechať..
Mne padla dcéra ako 4 mesačná v kúpelni z dosky,ktorú som mala na vani a som ju tam utierala po kúpaní a obliekala....len som sa načiahla po niečo na práčku a už bola na zemi....krvi by sa mi vtedy nik nedorazal...a to padla na dlažbu 😔 ...porevali sme si obe,veľmi som sa bála,ale keď prestaal plakať zdala sa mi v pohode,taak sme nikam nešli 😒..a teraz náš syn by asi potreboval prilbu...vravím,že má lebku asi železnú.....chudák,ale on sa bárkde potkne,to sa nedá ustrážiť

knichna
17. okt 2011

@elizabeth22 ja som bola rada, že je všetko v poriadku, ale už ako sme čakali na ten snímok sa mi to zdalo byť zbytočné, určite to nie je nič moc byť s malým dieťaťom v nemocnici....keď človek nechce nič podceniť 😒

stardust
17. okt 2011

@lenka_da tiez si myslim, ze by sa tie pady nemali podcenovat. Radsej ist raz na pohotovost, nechat sonograficky vysetrit dieta a mat istotu, ako potom nariekat nad rozliatym mliekom.

karolina222
autor
17. okt 2011

tak sledujem sledujem.... asik ani spat nebudem. ale on spinka sladko az mam chut ho zobudit a vyboskavat 🙂

katren
17. okt 2011

@karolina222 neboj, takych padov bude habadej....my sme mali s Dominikou(vtedy 17mes.) uraz hlavy v maji taky, ze sme OBIDVAJA pri nej sedeli na posteli a zrazu tresk, nad pravym okom sa prastila o roh postele, ale vyzeralo to hlboke, tak isli s mm na pohotovost (ja som bola v 8-mom mesiaci) a nezniesla by som ten plac ze keby daco....vratili sa s 2-ma stehmi, ale vraj keby to je chlapec, tak s tym nic nerobia len prelepia, ze tym nevadia chybicky krasy 😀
ja som sa vtedy tiez citila ako total neschopna, ved som sedela hned vedla nej a nic som nespravila, ale nesmies to tak brat....

lilla83
28. mar 2013

Dcerka pred 3 dnami skocila v posteli a buchla si o roh hlavicku. Strasne plakala, ale nemala to ani rozbite a nemala ani tipel. Myslite si, ze po 3 dnoch je pad uz premlcany? V nemocke sme neboli, je uplne normalna, ziadne spanie, ziadne rozsirene zrenicky, vracanie, nic...

karolina553
Odpoveď bola odstránená
madla60
11. feb 2025

@karolina553 , už je od tých lekárov doma 14 rokov, si pozri, kedy písala ten príspevok

Strana
z2