Úraz - neohýbanie prsta

maminka1983
10. apr 2016

Ahojte, stala sa mi neprijemna vec a to taká krajana som chleba a šmykol sa mi nožík a na ľavom ukazováku pri 2 článku som sa nepekne porezala až do kosti bolo správe. Všetko išlo cez pohotovosť a následne šitie. A teraz mám problém že s tým prstom ho skoro vôbec nepohnem bolo to pre 10 dnami a doktor ku ktorému som chodila na prevez že mám cvičiť neukázal nič ani nepovedal ako a čo ďalej keď nebudem sa mi dať ohýbať rehabilitácia. Snažím sa ho ohýbať a zapájať do činnosti len keď má prst nepovolí skoro vôbec neviem koľko mám vôbec čakať pokým tie rehabilitacie budem riešiť. Ani to nemôžem spraviť že rúčku na kočíku chytiť čo má to nepustí. Čo by ste poradili alebo sa mám obávať skrátenej šľachy nakoľko aj tá bola zošívana. Alebo niekto niečo podobne mal.

radsej_knihu
11. apr 2016

Ja som si tiez pri krajani usmykla prst az na kost, stalo ma to 2 operacie a vyse roka rehabilitacie, kym som ho ohla na 70% toho, co predtym. Nastastie nie som klaviristka ani chirurgicka 🙂 A to som v nom vyse pol roka skoro nic necitila, ale nervy sa tiez obnovili, len tiez nie na 100%.

Mne to zasivali prvykrat na pohotovosti, to bola riadna bieda, babrali sa v tom ale nic riadne nezosili, potom som po par mesiacoch vyhladala odbornika na chirurgiu ruky v Ruzinove. Ak to mam zhodnotit spatne, tak ani ten Ruzinov nebol nic moc, doktor sice zosil lepsie, nez chlapci na pohotovosti, ale jeho pristup k pacientom bol velkym sklamanim, takze neviem ti doporucit konkretne.

Holt preseknute svaly a slachy su hodne neprijemna zalezitost. A doporucujem vyhladat odbornika co najskor, ak sa to nezlepsi, lebo ak ti tie slachy a svaly poriadne neprisili, tak to pojde o to tazsie, cim viac casu od urazu uplynie, ony tie slachy sa totiz stahuju a tazko sa hladaju a spajaju.

radsej_knihu
11. apr 2016

Ale zas aby to neznelo moc pesimisticky, na izbe vtedy so mnou bola baba, ktora si odsekla komplet 3 prsty, prisili jej ich a rozpravala mi, ako je teraz po 3tej operacii, asi rok uz s tym chodi po lekaroch, operaciach a rehabilitaciach a ukazovala mi, ako tie prsty vie zohnut. Ruku v past este zovriet nevedela, ale aj tak mi to prislo wow na to, ze o tie prsty defacto mohla prist uplne.

Cize vsetko sa da, len treba chciet. Mne uz sa na tretiu operaciu nechcelo, ten prst mi zas tak nevadi, lebo na to na co ten prst potrebujem (sem tam nieco chytit, drzat a tukat do klavesnice 🙂 ) mi to za tych kopec operacii nestoji.

maminka1983
autor
12. apr 2016

@radsej_knihu
no teda pekne to teda neznie ja to mam ukazovak na lavej ruke a dost ho potrebujem nakolko mam 2 deti a prst prdeli aj to zazivali a teraz ani prvy clanok neohnem ani ako jd rucka na kociku a to uz je pomaly 3tyz od urazu

A nepoznas niekoho lebo tu ba je to problem s kvalitnim doktorom co len spravy ale aj pristup robi svoje

777daniel777
8. okt 2017

Dobrý deň mal som úraz 3 prstov na ruke, jeden članok mi amputovali a inak ostatné mi zachránili... Ide o to že som mal ich rozdrvené len sa mi poskratovali šlachy a dokážem s nimi len hýbať ale v článkoch prstov ich nedokážem ohnúť ... niektorí doktori ma už odpísali že už ich nikdy nezohnem .. mali ste niečo podobné a dokázali ste ich rozhýbať ?