icon

Úraz v škole

3. máj 2023

Našemu dieťaťu v škole dvere privreli prst ( silný prievan tresol dvermi). A to tak,že mu krvácal a príde o celý necht. Chcem sa len spýtať,ak je tu nejaká učiteľka. To nemajú školy lekárničku,či ako? Len mu to ucitelka umyla vodou a dala servítok. Podľa mňa teda aspoň dezinfekcia a obväz,alebo aspoň leukoplast by bol vhodný. Prišiel s krvavou rukou domov. Síce telefonovali. Ale sú rodičia,ktorí sú v práci vzdialení aj niekolko km a nemôžu prísť behom krátkeho času. Na pohotovosti sme potom samozrejme boli. Len je to zvláštne trocha.

Strana
z2
autor
3. máj 2023

@januska12323 preboha. Aké školenie? Keď si dieťa doma niečo porani,tiež sa vydezinfikuje a zalepí ( zaviaže) . Ak treba,tak lekár. Či sa len umyje a dá servítok? Tak pri mini poraneniach áno..ale nie ak valí krv.

autor
3. máj 2023

@simca06022011 Bože môj....čo je toto za generáciu? Či som total hlúpa ja? Veď dezinfekcia rany,ktorá krváca a nejaké sterilné aj laické obviazanie je nejaký nadštandard? Mi to tu tak pripadá z niektorých reakcii. A v škole vedia,že dieťa má asperg.syndrom navyše,aj keď ľahká firma. Ja nie som zdravotník,ale teda základné veci viem a robím,ak treba. A hlavne hádam v kolektíve,kde je veľa ľudí,detí majú mať tieto element.znalosti. Človek aj ľutuje,že sa niečo opýta

simca06022011
3. máj 2023

a potom je to prijemne tu rozmocenu servitku z too vyberat.. ble..

pininka1
3. máj 2023

Co ja viem v kazdej skole by mal byt urceny ucitel ako zdravotnik, zrejme to ale ona vyhodnotila ze to nic nie je. Zial, aj to sa stava. Synovec si zlomil nohu na dvakrat na lyziarskom a ucitelky to vyhodnotili ze len simuluje. Esteze tam bola mamicka ktora zavolala sestre. Na urgente doktor tak nadaval ze az, ze ziadne osetrenie, keby ho aspon zobrali k lekarovi co je na svahu. Stavaju sa rozne veci.

michellemary
7. máj 2023

@januska12323 každé povolanie musí absolvovať 2x ročne BOZP školenie, učiteľov nevynímajúc.

luccija
7. máj 2023

Dobre a prečo si sa nepýtala v škole preco mu to tak ošetrili?samozrejme, že má škola lekárničku.len sa pýtaš na nesprávnom mieste🙂

Strana
z2