icon

Úraz v škole

andy171
8. apr 2017

Ahojte mamičky.prosim vás o radu.Syn ma 14r v utorok na telesnej hrali futbal.Na multifunkčnom ihrisku v škole.Nepamäta sa či sa potkol o spolužiaka či ho on naschval.Ale moj syn letel rovno do mantinelu a zlomil si obe zapästia.Teraz ma v sadre obe ruky.No včera mu lave zapästie opät zlomili v utorok udajne dali mu nevhodnu sadru.Rengen ukazal ze neni to dobre..hrozi operacia..škola sa chce z toho vyzuť..syn ma velke bolesti.Sam nic nevie..Rada by som vedela vas nazor či škola nesie nejaku zodpovednost.som zufala ako sa trapi..ďakujem

Strana
z2
novana
8. apr 2017

@andy171, žiadna škola by si nedovolila úraz nespísať. Ak je žiak v škole neprítomný viac ako tri dni, spíše sa registrovaný školský úraz, škola ho odovzdá aj zákonnému zástupcovi žiaka (bola si včera či dnes za riaditeľkou?), a zástupca žiaka po ukončení liečby odovzdá v škole lekársku správu. Medzi tým bude prebiehať vyšetrovanie, ako, kedy a kde k úrazu prišlo, vypočujú sa svedkovia... Toto všetko by ti povedala riaditeľka školy, len by si sa musela ísť informovať k nej. Čo je to za móda s kazdým problémom utekať a zavesiť ho na MK!? Sa máš informovať u kompetentných. Tu sa prídi poradiť, ktoré kopačky sa deťom osvedčili na umelý povrch. 😉 Synátorovi dobré hojenie a skoré uzdravenie. 🙂

hettinka
8. apr 2017

@novana vôbec nemám takú skúsenosť. O úrazoch syna sa nezapisovalo nič. To musí rodič naliehať.

katka253111
8. apr 2017

Funguje to presne tak ako pise @novana

To kto zavinil uraz - ci tvoj syn ci jeho spoluziak neviem ci zistis uz... skola vsak za to nemoze, ani ze mu v nemocnici to museli znova lamat... kazdopadne tipujem, ze uraz je v skole zdokumentovany a ty ako rodic mas dat v skole vediet, nie vypisovat na konika

katka253111
8. apr 2017

@andy171
A to ucitelky za to mozu, ze tvoj syn ma nevhodnu obuv na multifunkcne ihrisko? A.co sa tam ma pls ta nosit za obuv? Ked nie tenisky...??? A ked vies, ze tam take ihrisko je, tak preco si mu nekupila lepsiu obuv? Ja nerozumiem, co vlastne chces dokazat - ze kto to zavinil? Alebo co? :(

Zelam synovi skore uzdravenie, aby sa mu zlomeniny dobre zrastli

88patka88
8. apr 2017

Je to už síce roky dozadu ale mala som úraz v škole na TV pretrhnutý bočný koleny sval a meniskus bolesť neskutočná videla som snáď všetkých svätých už si naozaj nepamätám kto má zaviezol na urazovku ale mám pocit že zo školy má zaviezli domov alebo volali našim a ty prišli po mňa naozaj už neviem ešte v tú hodinu bol zapísaný zápis o uraze a viem že som dostala aj nejaké odškodné zo školskej poistky koľko to už naozaj neviem bola som operovana a hospitalizovaná

novana
8. apr 2017

Diskusia je už bezpredmetná. Nesplnila očakávania. Asi. Zakladateľka zrušila účet na MK. Škoda. Keby tu vydržala, určite by sa bola dočkala aj doporučenia - napísať sťažnosť do Štrasburku.

Strana
z2