icon

Vylomené zuby dvojročnej dcéry

4. sep 2022

Ahojte moja dcéra 2 roky si dnes pri nešťastnom páde priamo na nos vylomila obidva predné horné zúbky.teda jeden úplne a z druhého polovicu. Na pohotovosť sme nešli nakoľko jej to krvácať prestalo nemala nikde opuch a po chvíle prestala plakať. Zajtra sa však chystám k dr či sa stym dá niečo robiť. Aj keď pochybujem ale možno aspoň tie časti čo jej tam ostali tak dať preč aby jej to nehnilo tam alebo ja neviem. Máte skúsenosť ? Strašne sa za to obviňujem ale to je sekunda a hneď je zle však to poznáte 😭

babovka2321
4. sep 2022

Neobvinuj sa, stane sa 🙂 zubky narastu potom trvale, sice chvilu bude bezzuba. Zostatky poriesi zubar urcite.

ana82
4. sep 2022

môj mal rok a pol a tiež spadol a zlomil predné 4 choď k zubárke nech to skontroluje stane sa okrem toho že šušlal všetko v porádku neboj aby sa horšie nestalo

olisia
4. sep 2022

Aj mojej sa to stalo 😁 nastastie uz ma 7 takze jeden zub uz ma trvacny a ten druhy zlomeny sa jej konecne kyvat zacal.. normalne som zvedava ako bude vyzerat so zubami 😀😀

iramka
4. sep 2022

Prosim ta, ten nalomeny jej nedavaj prec, daj jej ho nadstavit. Nasa si Ako 8mesacna odskripala 3 zuby..ma ich doplombovane. Ten jeden vylomeny si uplne aj s korenom? Lebo ajten by sa jej mozno dal nadstavit..chce to Len dobreho zubara, nie tych hajzlikov,co ta odpinkaju, ze plombuju od 3r ale preventively by robili dokola..

mamatroch
4. sep 2022

Ak mate ten odlomeny / vylomeny zub este, treba ho dat cim skor do mlieka do nejakej nadobky a ist k zubarovi, do nejakej doby to vraj vedia vlozit naspat. Tak mi raz jedna zubarka povedala... Ci to ale robi kazdy zubar a ci by to aj na zubnej pohotovosti urobili, neviem 🤔

nevenka
4. sep 2022

@babovka2321 hej, horsie je, ked naamu vyali trvale a blbo skocil a odbil si z trvalej dvojky 🙄. Skoro ma slak trafil, to zufalstvo, ledva mu vysli 😭

babovka2321
4. sep 2022

@nevenka ja tiez poznam par ludi s vybitymi/zlomenymi trvalymi prednymi zubami. Ale aj to sa da vyriesit, len na to uz treba financie 😬

marzuz89
4. sep 2022

Preco ste ihned nesli na zubnu pohotovost? Vylomeny zubok by sa bol dal "vlozit" spat. Zlomeny urcite netrhajte, ten dajte len zbrusit, aby ju nerezal do jazycka, je dolezite, aby tam zostal a drzal miesto ore trvaly, sledujte ho, mozno zmeni farbu a odumrie.
Inak k akej doktorke sa chystate? Dufam, ze k zubarke 😉

danusskaaa
4. sep 2022

Zajtra určite k zubarovi - pozrieť či okrem vylomenia sa zúbky nevrazili "dovnútra ". Syn má uz 3 roky vpredu 2 mŕtve zuby - už mu trošku očerneli ale má ich. Jeden doplombovaný aby nebol ostrý a druhý vcelku, ale rafol tak že sú mŕtve. Bolela ho aj sánka dlhsiu dobu, našťastie len udreté.

nevenka
4. sep 2022

@babovka2321 ma to len kusocek, je to take asymetricke len z rezacej plosky, ked pekne vyrastu, budeme ti riesit, zdravotne to ma okej. Muz ma takto od decka vybity zub, aj jeho brat, navzajom si k tomu dopomohli, maju korunku, vyzera to ako normalny zub.
Ale ako na potvoru. Asi to maju v rodine...🙈. Ja som si odbila z dvojky ako tehotna, zubnou kefkou, v rychlosti som si sla suchnut zuby len pocas dna a netrafila som a ja mam strasne slabu sklovinu, tak bum. Tiez taka sprosta nahoda 😬🤪

babovka2321
4. sep 2022

@nevenka tak to aspon vidno, ze patrite k sebe 🤭

autor
5. sep 2022

@danusskaaa ako zvládol blombovanie? Sedel na vás ? Neviem si ani predstaviť ako riešia tak malé dieťa u zubára. Malá si to ledva nechá pozrieť odomna aj to len chvíľku. V noci zaskripla zúbkami a aj ten kúsok čo si nevylomila pri páde si zlomila čiže v predu hore nemá vôbec zúbky len pri dasne. Strašne sa na seba hnevám. Keby tie naše slovenské chodníky niesu samí výmol tak by sa to nestalo ach. Idem najprv k detskej doktorke. A potom k zubárovi.

kacena4
5. sep 2022

ahojko nemas dovod sa na seba hnevat nie ste prvy ani posledny ktory mali uraz, budu este dalsie. moja si tiez vylomila zubky. boli sme na kontrolu u zubarky na rukach ju pozrela len par sekund nech ma obraz ako to vyzera a kazala sledovat no o 4 tyzdne dcerka opuchla, zapal okostice treba si na to davat pozor. drzim palceky

danusskaaa
5. sep 2022

Nemôžeš za to, lebo aj keby si jej za ritou chodila neustriehneš všetky pády! Neobvinuj sa zbytočne. Mamy to prežívajú horšie ako tie deti 😉 moj syn je v tomto super, on má rád zubára aj keď mu vŕta zuby (čo ho bolelo) tak keďže vždy niečo dostane ide tam rád. Dal si urobiť pekne rengen, a zub mu len doplomboval a trošku obrúsil takže úplne vpohode. Jemu sa veľmi páči, keď mu do úst da ten zberač slín a na nic iné sa už nesustredí len tam naschvál slintá aby mu to odsavalo 😂 takže u syna je zubar OK. U dcery (10 ročnej) jedna veľká katastrofa - reve už v čakárni a spoti sa tak, akoby odbehla maratón.

autor
10. sep 2022

@danusskaaa zubára sme zvládli myslím že na 1 ... Ani nezaplakala ...som ju na to pripravovala už den do predu nakoľko má strach z cudzích ľudí ... Takže na moje prekvapenie všetko bolo ok ... A čo sa týka ,,zúbkov" vraj to nieje na vytrhnutie ...tak neviem v akom stave to vyberá doktor ...chcel jej na to dávať nejakú vodičku na umrtvenie a zacelenie zubu ...len sme to nechali tak aby sme ju netraumatizovali hneď pri prvej návšteve zubára ...zubár povedal len toľko že jej to mám pozorovať či jej to neopuchne a nezapali sa to ...a v tomto prípade ísť k zubárovi tak dúfam že sa toto nestane ...stále ju to boli 😓 keď sa pozabudne a zahrizne tak hneď veľký plač ....chudatko moje ... Minule som snou plakala .

iramka
11. sep 2022

Mozno je to ta ista voda, co dostala dcera, mne tvrdil, ze to znici ten Kaz, co tam mala na tych odskripanych zuboch (poctivo som cistila a aj tak sa urobili). Dal jej to a scernal jej, po cca polroku som sa dohodla, ze jej to skusit nadstavit, Lebo jej z tych zubov ubudalo, jednoducho uz boli oslabene..no a teraz super, ked sa zasmeje, z blizka vidno, ze ma zuby tmavsie, zaplomboval to bielou, ale neprekrilo to dobre...zuby pouziva plnohodnotne