Je rehabilitácia po zlomenine zápästia možná?
Ahojte. prosím o radu ak máte skúsenosti. Zlomila som si zápästie, napravanie sa úplne nepodarilo tak za pár dní ma čaká operácia kde budú kosť fixovať drotmi alebo dlahou.....mám z toho paniku nakoľko k svojej práci nevyhnutne potrebujem zdravé ruky a keďže som matka samoživiteľka mám riadne nervy z toho.A teda moja otázka ak mate za sebou podobný zákrok. Je reálne ruku zrehabilitovat a dať do stavu v akom bola predtým? Alebo sa mám pripraviť na to, že už nebude tak funkčná? Mám prácu kde ruky zaťažujem zhruba rovnako, celý deň a nieje možné to nijako oblafnut . Pomáha niečo ako wobenzym, alebo biorezonanciu alebo niečo podobné? Či len vyhodené peniaze?
Ďakujem za prípadne odpovede
Na zlomeniny pomaha koren kostihoja.Odstranuje krvnu zrazeninu,zmensuje opuch.Mozes ho nastruhat a naniest na zlomeninu.Vyzera to ako zabi sliz a spôsobuje zafarbenie koze.Dcera mala na clenku utrhnute 3 zo styroch úponov a po troch tyzdnoch isla do skoly.Sam doktor bol prekvapeny a pytal sa,co som jej na to daval.Na nete je vela clankov ako ho pouzit.Prajem skore uzdravenie.
https://vedanadosah.cvtisr.sk/priroda/biologia/...
Ja som mala zlomenú ruku pricom boli zlomene vretenna aj lakťová kosť aj s vychylenim. Bola nutná náprava kosti počas anestezy avšak bez operácie. Rehabilitacie som mala cca 2 mesiace po , intenzívne 2 týždne, pohyblivosť ruky ako pred zlomeninou som nadobudla až 8. Mesiac po úraze. A to som pravidelne cvičila. Po operácii odporúčam užívať vapnik aby sa ti to skoro zacelilo
@tahomi serapeptazu mám, ďakujem, nasadim
v lete som mala dvojitu zlomeninu zapästia, 2 mesiace som si pomarodovala a v pohode, len už ju úplne neohnem.
ja som mala takto zlomene zapastie na pravej ruke, kde to zle napravili a musela som ist na operaciu (dlaha a sruby v zapasti). Ja som mala predpisane rehabilitacie (30 sedeni), to trvalo asi 3 mesiace...a to som vtedy v tej ruke neudrzala ani pohar s vodou. A dalsie 3 mesiace mi trvalo kym som zacala pisat a vratila sa jemna motorika. Ruke/zapastiu sa vratila plna hybnost. Vela stastia
Ja som si zlomila zapastie - dolny koniec vretenej kosti koncom januara. Napravanie sa tiež uplne nepodarilo, tak ma o 10 dni operovali. Kost mi spojili titanovou platnickou. Po operacii som mala dlahu 4 tyzdne. Potom rhb 4 tyzdne - 10 sedeni, viac mi dr uz nepredpisal. Bola som PN 2 mesiace, pracujem ale za pc, aj z domu, inak by bola pn dlhsia. Po takmer 3 mesiacoch ruka obcas este pobolieva, hybnost je dobra, ale sila esre nie he 100%na. Dr ma upozornil ze bude trvat cca pol roka, kym budem mat ruku ako predtym (uplne ako zdrava vsak asi uz nikdy).
@623gabulienka ahoj. Ďakujem za skúsenosť. Ja som dnes 2 týždne po operácii bola na kontrole. Tiež mám platničku titánový a zosrobovane . Len do toho mám vraj aj potrhané väzy, tie nešili a vraj až po rehabkach sa ukáže či sa dobre zahojili. Tu ruku máš aspoň rovnako silnú ako predtým či ešte nie? Ja potrebujem ruku k práci, obe zaťažujem v práci zhruba na rovnako tak mám z toho docela obavy.....najlepšia je situácia, že za 3 týždne sa objednajte na recepcii, dáme dole dlahu a začnete rehabky. A na recepcii prvý voľný termín za 6 týždňov a ani bohovi nájsť skorší 😭
Ruku zatazujem uz normálne, ale sila v nej este nie je ako predtym, no povedala by som, ze je to tak 90%. Ale zaboli este, ked spravim zly pohyb.
Drzim palce, nech sa v to dobre zahoji.
@623gabulienka ahoj, prosimta mohla by som sa spýtať koľko týždňov po operácii si mala ruku v orteze?ja mám mať ortézu do 14.5 ale termín k lekárovi mám až o ďalšie dva týždne, skôr ma nechce objednať kôli tomu že má plno i keď mi odporučil v tom čase už dávno rehabilitovať, takze sa trošku bojím že už to bude ozaj dlho na rozhybavanie...
Najdi si na nete rehabilitacne cviky a hyb s tym, pretlacaj si to zapastie.
@janinka007 ja cviky mám ale zatiaľ môžem iba prstami lebo to mám iba tretí týždeň po operácii. A kým nebudem mať hotový rtg sa neodvazim cvičiť zápästie keď neviem ci je všetko dobré zrastene. Ma stve že mi to chcú nechať len skrz plne termíny o dva tyzden dlhšie ako to mám mať. Preto som sa pýtala že ako dlho si mala ruku po operácii v orteze alebo sadre
Jaj tak. No cvic teda aspoň tu jemnu motoriku. Bohuzial s tymi termínmi nic nespravis, ked raz maju plno🤷♀️
Ja som ortezu nemala. Po operacii som to mala presne 4 tyzdne v dlahe a ked mi ju dali dolu, pomaly som ruku rozhybavala, hned dalsi tyzden som uz mala rehabilitacie.
Ja som si zlomila zapastie - dolny koniec vretenej kosti koncom januara. Napravanie sa tiež uplne nepodarilo, tak ma o 10 dni operovali. Kost mi spojili titanovou platnickou. Po operacii som mala dlahu 4 tyzdne. Potom rhb 4 tyzdne - 10 sedeni, viac mi dr uz nepredpisal. Bola som PN 2 mesiace, pracujem ale za pc, aj z domu, inak by bola pn dlhsia. Po takmer 3 mesiacoch ruka obcas este pobolieva, hybnost je dobra, ale sila esre nie he 100%na. Dr ma upozornil ze bude trvat cca pol roka, kym budem mat ruku ako predtym (uplne ako zdrava vsak asi uz nikdy).
@623gabulienka ahoj, prosím ťa, ako prebiehala operácia, pobyt v nemocnici? Rez je zdola? A tu dlahu a srubky potom vyberajú? Mňa to čaká zajtra
@623gabulienka ahoj, prosím ťa, ako prebiehala operácia, pobyt v nemocnici? Rez je zdola? A tu dlahu a srubky potom vyberajú? Mňa to čaká zajtra
@anonym_3a7ae7 ahoj, v nemocnici som bola 3 dni. Jazvu som mala krasnu zdola. Štandardne sroby nevyberaju, mne po roku vyberali (skoda reci, to je na dlhy pribeh). Druhu jazvu mam hroznu, sitie bolo odflaknute. Ale inak s rukou vsetko ok, hybnost rovnaka ako pred zlomenim
@anonym_3a7ae7 ahoj, v nemocnici som bola 3 dni. Jazvu som mala krasnu zdola. Štandardne sroby nevyberaju, mne po roku vyberali (skoda reci, to je na dlhy pribeh). Druhu jazvu mam hroznu, sitie bolo odflaknute. Ale inak s rukou vsetko ok, hybnost rovnaka ako pred zlomenim
@623gabulienka ďakujem za odpoveď, ja už čakám kedy má odvezú z izby, vraj by zákrok nemal trvať dlho, už to chcem mať za sebou
@623gabulienka ďakujem za odpoveď, ja už čakám kedy má odvezú z izby, vraj by zákrok nemal trvať dlho, už to chcem mať za sebou
@anonym_3a7ae7 drzim palce

Wobenzym aj biorezonancia su vyhodene peniaze.
Nepises aky konkretny typ zlomeniny, ale su to uplne bezne zranenia, da sa z toho zrehabilitovat uplne bez deficitu.
Ak nieco pomaha, tak serapeptaza.