icon

Zlomený členok

robo225
5. máj 2025

Ahojte môžem sa obávať doktora na chirurgii?
Dal som si dole sadru nakoľko ma neskutočne svrbela noha kde sa nedalo absolútne nejak dostať jediné riešenie bolo dať dole sadru.
Ale dal som si ju naspäť a zafixoval 15.5. mám ísť na kontrolu ako to mám vysvetliť doktorovi ? Poradí mi niekto ?

viole
5. máj 2025

Povedz, že si si vylial kávu na nohu a bola mokrá, aj pod sadru ti to tieklo. Ja som toto použila ako výhovorku, keď mi moja sestra pracujúca v nemocnici vymenila fixáciu na zlomených prstoch, lebo ma spôsob viazania od chirurga bolel a navyše obväz bol po týždni špinavý. Tak mi to sestra previazala, trošku inak než chirurg (lepšie) a keď sa spýtal, prečo som do toho zasahovala, povedala som, že som si nechtiac vyliala kávu na nohu. Pokrútil hlavou a ďalej neriešil.

robo225
autor
5. máj 2025
@viole

Povedz, že si si vylial kávu na nohu a bola mokrá, aj pod sadru ti to tieklo. Ja som toto použila ako výhovorku, keď mi moja sestra pracujúca v nemocnici vymenila fixáciu na zlomených prstoch, lebo ma spôsob viazania od chirurga bolel a navyše obväz bol po týždni špinavý. Tak mi to sestra previazala, trošku inak než chirurg (lepšie) a keď sa spýtal, prečo som do toho zasahovala, povedala som, že som si nechtiac vyliala kávu na nohu. Pokrútil hlavou a ďalej neriešil.

@viole aha čiže si nemusím lámať hlasu prídem na chirurgiu bez sadru poviem čo sa stalo že som si vylial kávu na sadru nechtiac a hotovo ? :D

monsterablue
Autor odpoveď zmazal
robo225
autor
5. máj 2025
@monsterablue
Odpoveď bola zmazaná

@monsterablue čiže ísť tam a nej dajú novú sadru aj dlahu ?

monsterablue
Autor odpoveď zmazal
robo225
autor
5. máj 2025
@monsterablue
Odpoveď bola zmazaná

@monsterablue tak moc nadšený nebudú

oslo1
5. máj 2025

Chod cim skor k lekarovi a normalne povedz pravdu. Ja denne zakladam bandage a ocenujem pravdu, lebo aj ja SA z toho poucim, kazdy pacient je iny.
Ked ta noha bolela, Mal si si ju vysoko vylozit, kludne aj na stenu, aby Bola vyzdie ako srdce. Pravdeposobne si to Mal opuchnute a preto ta to bolelo.

januska12323
5. máj 2025

Povedz pravdu ide o tvoje zdravie a čo si myslí lekár je vedľajšie.

viole
5. máj 2025
@robo225

@viole aha čiže si nemusím lámať hlasu prídem na chirurgiu bez sadru poviem čo sa stalo že som si vylial kávu na sadru nechtiac a hotovo ? :D

@robo225 počkaj, ale ty píšeš, že si si sadru späť nasadil? Ja že ti ju nasadil späť niekto, kto sa do toho vyzná....tak to je iné, to choď radšej k doktorovi a normálne povedz čo sa stalo. Už videli a počuli aj horšie

robo225
autor
5. máj 2025
@viole

@robo225 počkaj, ale ty píšeš, že si si sadru späť nasadil? Ja že ti ju nasadil späť niekto, kto sa do toho vyzná....tak to je iné, to choď radšej k doktorovi a normálne povedz čo sa stalo. Už videli a počuli aj horšie

@viole tak čo viem sadra slúži na fixáciu nohy mám zlomený vonkajší členok po dvoch týždňoch ma nič nebolí len ma svrbela noha na miestach kde sa nedá skrátka dostať dal som ju dole poškrabal a nasadil naspäť zafixoval som to tak aby som z členkom nehýbal vôbec takže asi takto to je nejak ale aj ja si myslím že je rozumnejšie ísť k doktorovi a neh dajú druhu dlahu a na druhý deň dotočia sadru

isis234
5. máj 2025

Čím skôr lekárovi! Hoc na pohotovosť alebo zavolaj na pohotovosť..... lebo ak si ju ty dal späť, nemusí to byť dobre dané.
Povedz im pravdu... a mal si urobiť ako píše @oslo1
Ja som mala v lete sadru na nohe, na chvílu sa opalovala, noha akoby mi horela,, silné teplo, vodu by som si bola do toho naliala 😲,,, ale šla som do tieňa a vydržala som. Bála sa s tým niečo robiť.
Keď ťa svrbela noha, mal si zavolať lekárovi. Poradil by ti

robo225
autor
5. máj 2025
@isis234

Čím skôr lekárovi! Hoc na pohotovosť alebo zavolaj na pohotovosť..... lebo ak si ju ty dal späť, nemusí to byť dobre dané.
Povedz im pravdu... a mal si urobiť ako píše @oslo1
Ja som mala v lete sadru na nohe, na chvílu sa opalovala, noha akoby mi horela,, silné teplo, vodu by som si bola do toho naliala 😲,,, ale šla som do tieňa a vydržala som. Bála sa s tým niečo robiť.
Keď ťa svrbela noha, mal si zavolať lekárovi. Poradil by ti

@isis234 však áno chápem aj to tak spravím veď predsa doktori vedia čo je najlepšie

mmonika
5. máj 2025
@robo225

@isis234 však áno chápem aj to tak spravím veď predsa doktori vedia čo je najlepšie

@robo225 a na buduce si pytaj snimatelnu ortezu , ktoru si vies dat dole ked ta noha svrbi .Toto som mala ja po operacii členka

euka210
5. máj 2025

@robo225 no tiez sa cudujem, ze ti nedali po 2t ortezu...jasne ze to musi svrbiet ked to nedycha. Ja som mala zlomene jablcko, na urgente dali sadrovu dlahu a o 5d na kontrole som uz dostala snimatelnu ortezu, aby som sa mohla aspon osprchovat.

robo225
autor
6. máj 2025
@euka210

@robo225 no tiez sa cudujem, ze ti nedali po 2t ortezu...jasne ze to musi svrbiet ked to nedycha. Ja som mala zlomene jablcko, na urgente dali sadrovu dlahu a o 5d na kontrole som uz dostala snimatelnu ortezu, aby som sa mohla aspon osprchovat.

@euka210 ja som tiež rozmýšľal nad tou ortézou je to lepšie ako mať mesiac a pol na nohe sadru