Zlomený zub po nehode
Dnes som jedla raňajky a nechtiac som silno zakusla do vidličky, keď som práve niečo hovorila. Som v Ázii a plánujem ísť k zubárovi, ale stalo sa Vám niečo podobne?
Je to predný zub a aj keď z diaľky (na foto) to až tak nevidieť, z blízka je to dosť.
Ak by mi ho zabrúsili, bol by kratší ako ten druhý predný vedľa a vyzeralo by to neprirodzene
A netuším či ide dorobiť takéto drobné odpadnutie zo spodu zubu.. akékoľvek rady ďakujem 😬

Bud bez obav, zubar ti to domodeluje a nebude nic vidiet.
Zubár si s tým poradí bez problémov, vôbec to nebude vidno.
V Ázii si dlhodobo? Určite by som počkala na Slovensko, toto je vec, ktorá vydrží niekoľko týždňov/mesiacov, ide len o estetiku. Áno dá sa to v pohode dostavať, ak máš kvalitného zubára. Ak ťa reže ostrá hranka, zabrús si to sama pilníkom.
@mfilkova dala by som si to teraz zabrusit a po navrate domov doladila so svojim zubarom, najjednoduchsie bude dorobit to fotokompozitom. Ale ak nie si niekde uplne mimo civilizacie, tak si to daj kludne spravit aj na mieste, mavame predsudky, ale lekar / zubar v inej krajine nemusi byt nutne horsi ako ten na svk.
@mfilkova dala by som si to teraz zabrusit a po navrate domov doladila so svojim zubarom, najjednoduchsie bude dorobit to fotokompozitom. Ale ak nie si niekde uplne mimo civilizacie, tak si to daj kludne spravit aj na mieste, mavame predsudky, ale lekar / zubar v inej krajine nemusi byt nutne horsi ako ten na svk.
@sissy27 to je pravda, ale overila by som si recenzie. Mohla by na to využiť aj cestovné poistenie a ešte by jej to preplatila poisťovňa ☺️
To ti zubár upraví úplne bez problémov,trochu zbrusi, ale domodeluje,nič nebude vidno.
A.Danko Ti poradí 🤣. Myslím že sa dá dorobiť
Ak mas dobreho zubara, rozdiel ani nespoznas😊 len budes musiet mysliet na ti ze tam je uz plomba tak do buducna skus nehryzt vidlicky😁😁
Mala som po nehode to isté, pekne mi ho zubárka opravila nič nieje vidno.
Bud bez obav, zubar ti to domodeluje a nebude nic vidiet.
@laurinka27 ahoj môžem sa spýtať, v takýchto prípadoch len modeluju? Nevrtaju? Mne sa to stalo tiež dnes...nie je to vôbec viditeľné..len sa mi odstiepilo trocha zo skloviny..na pohľad Okey, ale keď prejdem jazykom je to miesto ostrejšie a drsnejšie..prosím ťa aký je v tomto prípade postup? Lebo nemám ani kaz ani žiadne iné poškodenie, len by som nerada aby mi predný zub vŕtali alebo brúsili tak ma zaujímajú možnosti. Samozrejme nechám si poradiť od zubarky, odborníka ale radšej by som prijala variantu keby len doplnili a domodelovali ten mini kúsoček.
Mala som po nehode to isté, pekne mi ho zubárka opravila nič nieje vidno.
@plektrans ahoj vrtala, plombovala, brusila alebo čo robila so zubom? Ďakujem pekne za info.. mám rovnaký problém, tak som chcela vedieť ako zubár postupuje...nerada by som prišla o časť zuba pokiaľ nie je poškodený kazom.

Samozrejme, že to ide dorobiť a nič nebude vidno. Ale asi by som to nechala na svojho zubára na SK.