15 mesačná dcéra sa v noci budí a nechce spinkať
Ahojte mamicky,
chcem sa spytat ci ma niektora z vas skusenost s tym ze sa vam babenko v noci zobudi a niekolko hodin nie a nie zaspat. Moja dcerka ma 15m a robi to prakticky od jej 2m, zobudi sa aj na 2 -3 hod. minule bola dokonca nieco okolo 5hod. hore a len po mne lozi niekedy sa mi zda zeby sa chcela hrat. Ja si ju nevsimam alebo ju vzdy ulozim do postielky ale to protestuje, niekedy mrnci. Robi to niekedy kazdy den aj par tyzdnom potom to z nicoho nic prestane a niekedy to trva par dni. Nechapem co jej je a preco to robi. Cez den spinka cca 1.5-3 hodinky a ked spi viac tak ju radsej budim aby si to nedohanala cez den. Zubky to tiez nie su kedze okrem 4 stoliciek uz ma od 11m vonku vsetky...a nemyslim si ze jej idu stolicky. Viete mi poradit co robit? Mate s tym skusenost? Som dost unavena ked to trva niekolko tyzdnov a v noci som potom velmi nervozna az na nu musim niekedy skriknut. Dakujem za vsetky rady🙂
@alexandrah homeo sa ma davat do čistych ust,15min. pred alebo po jedle,takže určite nie do mlieka.Roztop si ju v malom množstve vody 2-3ml a podaj striekačkou priamo do ust.Možeš si roztopit aj cca 10 guličiek do 10ml vody a podavat postupne striekačkou počas celeho dna.Ja to tak robim.
aha, striekacku nemam, a v lekarni mi povedali, ze rozpustit v mlieku ... no ale skusim lyzickou, vecer, ked vravis, ze sa rozpusti aj vo vode ...jej, vlastne mam taky piestik, z nurofenu ... tak mozem aj tak ...
kocky, este sa spytam, teraz som citala k tej sedalii, ze ked je dieta od 12-30 mesiacov (moj syn), tak len podla lekara ... ako to davkujete takymto malym detom?? je to pre mna len krajne riesenie, ale dnesnu noc mi celu nespal, tak by som to asi dala, citala som aj zlozenie, je to homeopatikum ... ja na ne moc neverim, fakt ot zabera?, aj syncek bol vycerpany, unaveny z celej noci, tiahlo sa to aj cez den, bol nervozny, nepokojny, uboleny, nevedel mi zaspat ani po obede, potom navela iba na hodinku ... a to som pomaly v 8. mesiaci tehotenstva, a muz chodi domov velmi neskoro, tak taketo dni a noci ma zabijaju ... nehovoriac o tom, ze mojej nenarodenej dcerke asi tiez moc neprospievaju ... no snad mu tie zubky rychlo prejdu ... 🙂
@alexandrah ved aj chamomila je homeopatikum-vo vlažnej vode sa dobra rozpušta.Ked si pozrieš niečo o homeo na internete,tak uvidiš že sa nesmie miešat s jedlom,dokonca ani po umyti zubov nie je vhodne ju dat,ak si použila pastu.Fakt len do čistych ust.Inak ono je dost tažko utrafit spravnu homeo pre jednotlivca,pretože na ten isty problem jednemu zaberie to a druhemo ono.Preto to v podstate patri do ruk homeopatov.Ak mas problem so zubkami,tak davaj skor tu chamonilu a tiež je doležite ako riedenie davaš.Najčastejšie sa podava 15CH.Nizke riedenia su na lokolane problemy-5ch-9ch a čim vyššie riedenie,tym je učinok hlbši-napr 30ch chamomilu davaj ak ma maly aj ine problemy so zubkov-hnačku,nadchu,zvyšenu tt.
diky, ja o homeo moc neviem, ani necitam, nakolko som asi vzdy natrafila na zlych homeopatov, a nikdy mi nezabrala, ale teraz sa chytam aj slamky ... cize ak je zle, kupim aj 30 tku ... aj ja davam 15 tku ...
Ahojte, chcem sa spytať k tej sedalii, to je tiež homeopatikum? u nás su to zubky a a nedavno nam chamomila zaberala, ale uz teraz nezaberá ,,,malý to už robí pol roka s prestavkami a ja som uz posledne noci totalne unavena ,,radili mi est ten viburcol čo vy nato? berieme chamomilu 15 , myslite ze mam kupit 30? poradte
@mili1 .- hej, aj sedalia je homeo, inak, som ju uz raz dala, a zabrala, zaspal, a spinkal celu noc ...a to mu fakt lezu zubiska, a je velmi nepokojny ... kupis v lekarni, je to sirupcek ...ja som dala na noc viburcol cipok, + sedaliu, 1,5 ml ... tak uvidime ... a chamomilu cez den ... rozpustit ...a tiez ked bude zle, asi kupim chamomilu 30 tku, nie 15 tku ... to som ani nevedela ...
ahojte natrafila som na tuto temu nahodou🙂 moja sa obcas tiez zobudi v noci a je uplne svieza a chce sa hrat🙂 je hore taku hodinku niekedy aj dve... ale my sa s nou nehrame, nechame pekne zhasnute nepovieme jej ani slovo,len ju dam medzi nas a som samozrejme hore nech mi nespadne s postele..ona vyska o 106🙂 myslim ze susedia maju radost... mala sa vytesuje a vala v posteli jaci a skrieka a obcas sa prisaje a cucka apotom zas jaci a tak dokola 1-2 hodiny🙂 ale chvalabohu ma to tak raz za tyzden🙂
Moj syn bol odmala nespave dieta, teraz ma 3 roky a 3mesiace a prvykrat pespal celu noc bez zobudenia.. Inak sa budil normalne aj kazdu hodinu... Neskor tak 5 krat za noc. Teraz mame 2 dieta , syna a ten sa obcas zobudi v noci a sme tak 3 hodiny hore,kym zaspi... Neriesim to, je to zbytocne. Odide to samo. Na starsom som sa naucila nestresovat kvoli niektorym veciam. Je to tak ako to je. Nespala som uz nieco cez 3 roky bez niekokych zobudeni v noci. Snad sa to do buducna zlepsi.
dakujem za odpoved alexandrah 😉 skusim kupit,
tuto noc som nic nedala a spal celu noc, nechapem 😒
camomilu davam len na vecer, ty kedy davas? cez den je kludny len noci su zle 😒
zuzka ani ja som to neriešila ale u nás to uz trva trocha dlhšie tak som to už zacala riešiť
este je homeo Viburcol pre nepokojne deticky na ukludnenie. Ja som to svojmu dala 2 krat a to vtedy, ked bol nervozny z ockovania. Prvykrat to nezabralo a na druhykrat zaspal....
osobne si myslim, ze lieky dlhdobejsie nic nevyriesia, aj ked je to homeo. Ale raz za cas sa to da.
nasa dcera sa tiez budi v noci, a to kazdu 1-2h a okolo stvrtej po kojeni nechce byt v postielke, tak ju dam medzi nas, niekedy place, potom sa prisaje a zaspi.
ahojte, mozno niekomu pomoze vec, co mi poradila kamoska.
ja som to zatial skusila 2 noci, vysledok je vyborny. neplati to ale na male babatka, povedala by som ze tak od 6-7 mesiacov. homeopatika nezabrali a bola som nestastna. kamoska mi poradila urobit v noci "mrtveho chrobaka". pokial je dietatko napapane, prebalene, zdrave, nic mu nechyba a v noci sa zobudi a niecoho sa dozaduje, mozte ho nechat v postielke a tvarit sa, ze spite, pripadne len slovne ukludnit (tak ako ked ho ukladate spat). ak vas dieta vidi a citi, vy mate pod kontrolou, ze je ok, tak nie je ziaden dovod na to, aby ste vstali a uspavali ho, atd...
prvu noc sme vydrzali 20 minut, kym pochopil, ze ja z mojej postele nevstanem, ulozil sa a zaspal. podotykam, ze takmer vobec neplakal, len krical a dozadoval sa. druhu noc sa prebudil tiez, ale to som len zo spanku opakovala to iste, co minulu noc a on sa ihned ulozil a spinkal. 😉
ahojte, my mame tiez podobny "problem" 😒 zatial sa to sice stalo iba druhykrat tak uvidime ci to bude trvat dlhsie, neviem ci to mozem pripisovat zubkom, viem ze jej idu ale doterajsie vsetky zubky vysli bez problemov, od polnoci do druhej pol tretej je hore ciperna akoby bol den vyrehotana a nic nepomaha...dokonca ani ignorovanie ze ma spat a ja z postele nevstanem..zacne strasne plakat, a to uz ju nemozem nechat tolko kricat, lebo zobudi vsetkych susedov...takze po par minutach to vzdavame a zoberieme ju k sebe do postele..homeo som zatial ziadne neskusala, asi to skusim uvidime 🙂
Moja malinká bývala hore tiež každú noc 2-4 hodiny a vždy v rovnakom čase. Trvalo to asi do 20. mesiaca. Bola som už z toho dosť unavená a prejavilo sa to aj na mojom zdravotnom stave - oslabenie a vyčerpanie organizmu a ďalšie vážnejšie problémy. Teraz už máme takú noc len 1-2 krát do týždňa. Maminky - nebojte sa prejde to postupne samo a hlavne si to moc neberte.
ahojte mamičky, naša malá bude mať 18 mesiacov a posledný mesiac sa mi vnoci zobudí a aj 4 hodiny sa hraje, šalí sa, nič nepomáha, dám jej mlieko, chcem ju uspat ale ona sa len smeje, šalí sa, hraje sa, robím sa, že spím ale ona si v postielke nájde zábavku, napr. skrýva si cumlík pod vankúš a sa pri tom teší a smeje sa z toho, váľa sa, váľa sa po mne, budí ocka, proste je to hrozné, som nevyspatá. napr. včera išla spať o 20.00 a o 00.00 sa zobudila a do 04.00 bola hore. potom nejako zaspala ale už o 07.00 bola zasa hore, čulá ako rybička, plná energie. na obed spí dve hodiny. skúšala som ju aj viacej unaviť ale nič nepomáha. ja som už z toho nanervy. som nevyspatá. cez den sa mi nedarí pri nej zaspať. tak neviem, čo mám robiť, či ju nedávať spávať cez den alebo mám skráiť jej spánok na jednu hodinu alebo, čo, neviem .... poradte prosím ako ste to vy riešili?
@anita12 Ahoj, asi ťa nepoteším, u nás to trvá dodnes, nie je to už také časté ale vyskytne sa to. obmedzili sme poobedňajší spánok a polepšilo sa to. u nás je aj tá príčina, že malá je nejedáčka, tak sa vnoci zobudí na pocit hladu, a kym papá mliečko, tak sa preberie a nechce sa jej už spať. tak len pevné nervy, skúste chodiť trošku neskor spinkať alebo obmedzte poobdnajší spánok a na večeru niečo sýtejšie si dajte.

ahojte, ja to mam tiez teraz horsie, ale u nas su to zuby, dufam, ze taky problem, ako u vas nenastane ... chcem sa ale opytat ... chymomylu davame aj my, ale do mlieka, tam sa rozpusti ... vecer mu ale mlieko nedavam, tak ako dat chamomylu?? risko mi aj zaspi, ale potom sa zobudi, a zle je ... zaspi, a zase hore ... nie je to kazdu noc, ale niektore noci su fakt zle ... (tato minula napr. ). viburcol nezaberie ... sedaliu som neskusala, a pritom ju mam doma, tak zeby?? inak, risko to mal ked bol uplne malicky, sa v noci zobudil na papanie, a zaspal az po cca 2 hodinach, nieze hned ...