icon

16-mesačné dieťa neukazuje prstom

16. júl 2023

Je toto ešte stále v norme ? Rozumie ale veľa. Reaguje na meno. Žiadne iné príznaky nemá. Pamätáte si, kedy začali ukazovať vaše deti ? 🙂

Ak tu sú nejaké mamičky čo majú deti s autizmom, kedy sa naučili ukazovať vaše deti ?

Tie, ktoré svoje deti nesledujú/nesledovali, tak nech nepíšu 🙂 (aby som sa vyhla komentárom ako zbytočne sledujem to svoje)

stellarstar
16. júl 2023

A ma dg autizmus?

autor
16. júl 2023

@stellarstar 16 mesačne dieťa ? Nie, nemá žiadnu diagnózu

rivini
16. júl 2023

Ukazovat zacal v 11. tich mesiacoch. Ale samotne ukazovanie, ci neukazovanie nie je kriteriom autizmu. Skor chybajuca socialna interakcia, ocny kontakt, zdielanie pozornosti. Ak mas pochybnosti, sprav si ASDetect test.

autor
16. júl 2023

@rivini ďakujem, spravím 🙂

stellarstar
16. júl 2023

Tak prečo stanovuješ už autizmus??

autor
16. júl 2023

@stellarstar ja som nič nestanovila 🙂 Asi si zle prečítala 🙂

stellarstar
16. júl 2023

Jasne zle prečítala 👍

thereisabear
16. júl 2023

Náš autista začal ukazovať niekedy po 2 rokoch, až keď sme ho naučili. Už som tu zachytila pár detí, čo veľmi neukazovali a neboli autisti. Hranica je inak myslím 18m. Skús trochu zahrať blbú, napr. položiť chrumky/hračku (niečo čo má rád) na linku a keď sa ti zdá, že by chcel tak mu podávaj veci čo sú vedľa a tvár sa, že netušíš čo chce.

kacena4
16. júl 2023

dieta sa vyvija individualne, to ze v 16m neukazuje nic neznamena tu ide o zdielanie pozornosti, t.j. ukazes na lietadlo a dieta pozrie tym smerom, dieta ukaze prstom a pozera na predmet v dialke nie na prst. nie o samotne ukazovanie rukou. inak moj ukazoval normalne a je autik drzim palceky

cali2016
16. júl 2023

Moja ma 17 a pol mesiaca a ukazovat prstom zacala asi pred mesiacom. Tiez som to vtedy spomenula doktorke, ze este neukazuje a vravela, ze v tomto veku by tam uz boli aj ine znaky co sa autizmu tyka.

ls56
17. júl 2023

Zacala ukazovat v 11m. Teraz ma 1,5r a ukazuje doteraz na vsetko prstom😀

autor
17. júl 2023

@kacena4 ďakujem za odpoved 🙂 aké iné príznaky mal?

kacena4
17. júl 2023

typicke pre autizmus, nekontrolovatne vybuchy zlosti, neschopnost odklonit ho od urcitej aktivity, napr. vsetko radil....

niekapitalizmu
19. júl 2023

preco by malo

autor
19. júl 2023

@niekapitalizmu skús si prečítať, je o tom na nete veľa 🙂

noemi125
26. jan 2024

Ahoj,uz ukazuje?ak ano kedy zacal?

autor
26. jan 2024

@noemi125 už ukazuje 🙂 asi 17 mesačný začal