16-mesačné dieťa neukazuje prstom
Je toto ešte stále v norme ? Rozumie ale veľa. Reaguje na meno. Žiadne iné príznaky nemá. Pamätáte si, kedy začali ukazovať vaše deti ? 🙂
Ak tu sú nejaké mamičky čo majú deti s autizmom, kedy sa naučili ukazovať vaše deti ?
Tie, ktoré svoje deti nesledujú/nesledovali, tak nech nepíšu 🙂 (aby som sa vyhla komentárom ako zbytočne sledujem to svoje)
@stellarstar 16 mesačne dieťa ? Nie, nemá žiadnu diagnózu
Ukazovat zacal v 11. tich mesiacoch. Ale samotne ukazovanie, ci neukazovanie nie je kriteriom autizmu. Skor chybajuca socialna interakcia, ocny kontakt, zdielanie pozornosti. Ak mas pochybnosti, sprav si ASDetect test.
@rivini ďakujem, spravím 🙂
Tak prečo stanovuješ už autizmus??
@stellarstar ja som nič nestanovila 🙂 Asi si zle prečítala 🙂
Jasne zle prečítala 👍
Náš autista začal ukazovať niekedy po 2 rokoch, až keď sme ho naučili. Už som tu zachytila pár detí, čo veľmi neukazovali a neboli autisti. Hranica je inak myslím 18m. Skús trochu zahrať blbú, napr. položiť chrumky/hračku (niečo čo má rád) na linku a keď sa ti zdá, že by chcel tak mu podávaj veci čo sú vedľa a tvár sa, že netušíš čo chce.
dieta sa vyvija individualne, to ze v 16m neukazuje nic neznamena tu ide o zdielanie pozornosti, t.j. ukazes na lietadlo a dieta pozrie tym smerom, dieta ukaze prstom a pozera na predmet v dialke nie na prst. nie o samotne ukazovanie rukou. inak moj ukazoval normalne a je autik drzim palceky
Moja ma 17 a pol mesiaca a ukazovat prstom zacala asi pred mesiacom. Tiez som to vtedy spomenula doktorke, ze este neukazuje a vravela, ze v tomto veku by tam uz boli aj ine znaky co sa autizmu tyka.
Zacala ukazovat v 11m. Teraz ma 1,5r a ukazuje doteraz na vsetko prstom😀
@kacena4 ďakujem za odpoved 🙂 aké iné príznaky mal?
typicke pre autizmus, nekontrolovatne vybuchy zlosti, neschopnost odklonit ho od urcitej aktivity, napr. vsetko radil....
preco by malo
@niekapitalizmu skús si prečítať, je o tom na nete veľa 🙂
Ahoj,uz ukazuje?ak ano kedy zacal?
@noemi125 už ukazuje 🙂 asi 17 mesačný začal

A ma dg autizmus?