18 mesačné dieťa nevie zaspať
Dam dieta spat, ked je unavene. kazdy den zhruba v rovnakom case o pol 9 . Denny ritual a aj pred spanim je to vzdy stale o tom istom. Pri zaspavani ho hladkam po vlaskoch, pohmkam pesnicku, ide spinkat kludne. Este uplne nespi a ja opustam miestnost, nech sa nauci pomaly zaspavat sam. Uz mesiac tyzden fungujeme tak, ze potom sa do 5 minut ozve a reve (pozor, nie place ale len nahlas huci, tak zeby pobudil cely panelak. Niekedy sa aj v postielke postavi). Proste musim prist. Skusali sme s tatikom neprist ale nevydrzala som to s nervami. Po par minutach som tam ist musela. Znova zaspi. Do hodiny reve znova. 😒 Do tej 1 zamrnci aspon 2x a potom pyta vodu. Niekedy k nemu musim vstat v noci aj 7x. Uz mi to pride neuveritelne dlho na jeho vek a nesmierne ma to vycerpava. Stale sa pytam samej seba, kde robim chybu, ked niektore deti v jeho veku uz krasne spinkaju prip. sa v noci budia max. 1-2x. Teplotu nema, chory nie je, cez den ma velmi vela lasky a aktivity, prosm poradte, co pomohlo vam...........
@zuzikak no moj nezaspal sam do troch rokov a teraz ma 5 rokov aj ked zaspi sam ale raz, dva krat do tyzdna sa zobudi vecer a place a idem spat k nemu do izby, kazde dieta je ine,mne to nevadi, raz ho to prejde a uz mna ci ocina nebude chciet a toho sa bojim viac . Bud trpezliva casom sa to zmeni 😉
@zuzikak Ja len k tomu, ze ine deti sa v noci budia raz, dvakrat. Moja dcera ma o mesiac dva roky a budi sa v noci cca. 10 krat. Kazdu jednu noc. Tiez nie je chora, nic ju neboli (viem to, kedze vie rozpravat). Zaspavame tak, ze sa k sebe tulime, odchadzam az ked je uplne tuha. Podla mna nerobis vobec nic zle. Ja tiez nie som nadsena z toho, ze sa mala tak casto budi, vraj to moze suvisiet s rozvojom mozgu, spracovavanim podnetov. Ja ju este kojim, moze to byt u nas aj kvoli tomu. A mozno aj nie...trpezlivo (niekedy viac, niekedy menej) cakam, kym ju to prejde. Tazko radit, dieta zrejme prespat noc "nedonutis". Mozno nejakym systematickym vyplakavanim, ale to mne pride trochu ako tyranie.
@zuzikak Skus inac, ma obdobie, ked ta potrebuje viac... Moje obe dcery zaspavali same, sice uz v mladsom veku, ale vzdy prislo obdobie, ked som pri nich sedela. Nehladkala, len sedela, aby mali pocit, ze som tam. Takze stolicka k postielke a zakazdym, ked sa pomrvili, len som posepkala: mamka tu hopa, spinkaj... vacsinou to trvalo tyzden-dva a potom opat zaspavali same. Mladsia ma 2 roky a asi pred mesiacom mala take obdobie, opat tyzden-dva a potom zaspavala sama. Dokonca nemohol sadnut manzel, len ja. Ked som nebola doma, tak jej to bolo jedno, aj babka mohla :D
@matozazzo tak u nas je to tiez tak, ze momentalne musim len ja. Manzel bol prednedavnom v kurze :-0 3 tyzdne mu to vydrzalo. Co sa tyka sedenia to by u nas nepomohlo. Musi ma citit, takze bud ho musim drzat za rucku alebo hladkat po hlavicke. V noci, ked sa postavi, tak ho dam lezat a prestrcim mu ruku cez tycky. Ale i tak sa strasne casto mrvi a mrnci, ked sa zobudi........ N

Môj bude mať 3 roky a nezaspáva sám 😵 Neriešim to, rada si chodím k nemu ľahnúť a odchádzam, keď už spí. Čo sa týka vody, postupne to eliminuj, pokiaľ dávaš, bude pýtať... keď sa zobudí 1-2x v noci, že je smädný, zdá sa mi to OK, tiež sa občas budíme na pocit smädu 🙂 Náš malý tiež skúšal pýtať vodu 100x za noc, povedala som, že nemáme a spal ďalej, postupne sa to odbúralo a prespí celú noc. Iné je to v lete, tie horúčavy si žiadajú príjem tekutín aj v noci, vtedy treba vydržať