18 mesačný chlapček stále nechodí.
14. apr 2020
Dobrý deň prajem. Mám 18 mesačneho synčeka ktorý ešte stale nechodí. Mali ste to niektora podobne? Ak ano kedy potom zacali chodit vasi drobci... Dakujem pekne za odpovede
Predošlá
Strana
z2
@risoriskoveronka prosím ako ste dopadli?
Predošlá
Strana
z2

@verizienka Po očkovaní mal veľmi vysoké horúčky niekoľko dní, potom nastal regres v motorike, prestal robiť aj to, čo už vedel. Lekárka ma presviedčala, že chlapci sú leniví, lenže potom na preventívke v 1 roku sama vyľakaná videla, že to nie je ok a poslala nás na odborné vyšetrenie. Samozrejme, príčinu už po tak dlhej dobe nik neriešil (ani ja), zamerala som všetku svoju energiu, čas a peniaze na to, aby sa syn naučil sedieť, stáť a chodiť. Na Kováčovej nám neskutočne pomohli, boli sme tam 3x, najskôr sme cvičili Vojtovku, po pár dňoch prešli na Bobatha, lebo syn veľmi pekne spolupracoval. Inak, ja som s ním doma cvičila Vojtovku už od pol roka, lebo sa mi to nezdalo napriek zľahčovaniu lekárky. Totiž podobný problém som riešila so starším dieťaťom. Na rehabilitáciách mi potom bolo povedané, že škoda, že sa to zanedbalo, že druhé dieťa bolo potrebné preventívne viac sledovať, lebo tam bol predpoklad, že sa to môže zopakovať. Nuž, aspoň, že som s ním doma cvičila, bohvie, ako by to celé dopadlo. A neskutočne nám pomohla potom pani fyzioterapetka, ku ktorej sme chodili x-krát týždenne, potom sme postupne intervaly predlžovali, ale chodili sme k nej niekoľko rokov.