2,5 ročné dieťa sa budí v noci aj 5x
Pekný deň prajem, viem, že sme všetci individuálni a ťažko radiť na diaľku, no zaujímam sa o vás názor, pretože s manželom mame na "vec" odlišný pohľad.
Syn má 2,5 roka a stále sa v noci budí aj 5-6x. Nekojime sa, nepije vodu, nepapa, len potrebuje pohladkat. Tak ho hladkam, kým opäť nezaspi. Muž spi vedľa v spálni, sam, lebo keď som mala behať zo spálne do detskej, tak som sa nabehala maratón a to už bol z toho jeho plaču aj starší syn zobudeny, ktorý spinka s nim v izbicke.
Neviem prečo sa tak dožaduje toho stiskania a hladkania. Už som mu vravela, že dosť, že nemôžem už. Už sme sa aj rozprávali so synom. Bolo to veľmi dojeme, ked mi malicky synček povedal, prepáč za tu noc. Povedala som mu pekne, narovinu, že maminka už nevládze, že sa potrebujem vyspinkat aj ja, ale nič nepomáha. Muž vraví, že ho mám nechať plakať, ale to ja nedokážem, lebo on kričí a zároveň plače, že maminka kde si, maminka pod ku mne, maminka lubenkam ta, kde si. Keď sa neozvem, začne až vrieskat. Totálne ma to ničí. Tak radšej som pri ňom, ked ma potrebuje. Ale o pol roka nastupujem do prace a keď to pôjde takto ďalej, bude zo mňa asi totálna troska. Viete, to potom z únavy ani jest nechuti. Vlasy mi padajú, dosť som schudla, ozaj sa to začína na mne podpisovať. Som večne unavená, uzimena, aj ženské veci mi začali haprovat. Muž sa hnevá, že to takto ďalej nemôže ísť, ale ja neviem, čo mám robiť?
Ja mám 3 ročného syna a cely svoj život mi prespal 2 noci celé. Ale samozrejme to som zas nespala ja, lebo som sa bála či je všetko ok😅 od malinká spal iba v postieľke. Keď mal asi 1,5 roka, tak bol dosť chorý, teploty a pod, tak spal s nami. A odvtedy je to na striedačku. Niekedy v postieľke, ale som hore aj 4-5x : niekedy platí že ho zoberiem o 1 alebo o 3 k nám do postele a to už spi bez zobudených do rana. Tiež potrebuje veľmi cítiť moju prítomnosť. Akosi sme to prijali a ja som si zvykla. S plačom mi to tiež nedá, naučila som sa tak fungovať.
@hedan ahoj my sme v 2,5 roku keď bol syn hore v noci aj 10 krát išli k dr, že teda potrebujeme lieky pre neho. ( ja som lieky brala jednu dobu z toho) doktorka, že syn je ok podľa nej a mame sa mu prestať večer venovať. Od 18stej žiadna telka, hranie, proste nezapínat fantáziu. Bolo to lepšie. Ja som chodila do prace od jeho 18 m som si šla oddýchnuť do prace 😀 ale teda začal naozaj dobre spat keď mal viac ako 4. Držím palce
Čítala som že až od 4 rokov je spánok deti ako dospelých, teda že by sa nemuselií budiť. Ale stačí citové vypätie a budú sa budiť.. môže sa báť tmy, keď precitne alebo je to zvyk, na kt sa ťažko odvyka..alebo niečo iné. Vysvetľovať a vysvetľovať a asi by som radšej behala z izby do izby a dávala si načas. Možno bude stačiť, keď povieš cez dvere, že všetko je ok? A ako dlho spáva vo svojej izbe? Môže to byť touto zmenou?
Mne to dcéra začala robiť v 2,5 roku, keď začala chodiť do škôlky a takmer celú škôlku to robila. Skončilo to asi v jej 5 tokoch.
Nasa to robievala do 2 rokov. Potom ale zacal v noci vstavat muz- povedal, ze ma spat a spala. Ked nahodou on nepocul a sla som ja, zase len lazkaj si ku mne, pohladkaj ma, pusu...takze som muza budila, siel vzdy on a po 2 tyzdnoch prespala celu noc (s vynimkami). Za vyskusanie by to stalo. Nech v noci vstava muz a ide on.
@amelie2017 ďakujem, toto sme raz uskutočnili, mne bolo vtedy zle a musel ísť muž, veru vtedy malý spal. Pripisovala som to náhode, alebo akože také "šťastie" môzem mat len ja, keď už malý spi, tak ja pregrciam celu noc. Už som to prečítala aj mužovi, ten vyraz tváre 😃🤣, som sa pobavila teda. No, vraj cez víkend skúsime 🤔
@ivangeline hmm, asi nie, pretože malý je nespavec od mala. A to cez deň spáva max. pol hodinu. Nechapem! Aj sme ho skúšali vybehať, cele dni v lese, skoro týždeň sme to tak robili, cez deň žiaden spanok a v noci... buntosil. Raz som mu skúsila dat fenistilove kvapky, aj tak mal sopliky, no nepomohli, dithiaden nič, kinedril nič. Skúsili sme byť celé dni doma, ci nie je predimenzovany, nič. Cez deň je to skvelý chlapček, pekne sa hrá, smejko, šikovný, človek by nikdy nepovedal, že mu chýba spánok. Ale musí mu to predsa chýbať!
Ahoj, my to máme podobné, s rozdielom, že môj má 3 roky a 3 mesiace. Proste ma v noci ešte potrebuje a do práce chodím už dosť dlhú dobu. Ale mne to nevadí, ja s ním spím a nejako som si na to zvykla. Ja som ale dlho riešila odstavenie od nočného kojenia, takže to, že ma potrebuje iba pri sebe a pohladiť, mi naozaj vôbec na spánku neuberá. Držím palce v správnom rozhodnutí ❤
@hedan urcite vyskusajte, ty vstavas 2 a pol roka, snad par dni vydrzi.
@ukulela to je nezmysel, ze na to, aby dieta prespalo celu noc, musi dozriet nervova sustava. Moje dieta prespalo noc od styroch tyzdnov, to uz ju malo dozretu? Sama pises, ze sa s tebou budi casto a s otcom maximalne dva krat za noc. Treba to vyskusat s tymi otcami, tak ako radila pani vyssie.
@elizabet173 takto, kazde dieta je ine, ano. jasne, vyjadrila som sa mozno blbo, ale urcite sa dieta nebudi naschval, skrata este nie je mozno emocne, mozno inac zrele ... starsi prespal celu noc od narodenia. 8 hod. mladsi nespal do 2 rokov dlhsie ako 3 hod vkuse... ako spava s otcom (mesiac/dva), vyrazne sa to zlepsilo, ale este stale skratka tu noc neprespi. len s otcom - ked sa zobudi, tak nejako neocakava to nosenie/dojcenie a pod, zaspi po ovela miernejsej intervencii ako ked spi so mnou ... takze nie je este zrele. v zmysle, este to tam nema poprepajane uplne cele ... to je ako s pocikavanim, jeden sa nepocika uz od 2rokov a druhysa pocikava v noci aj ako 6 rocny - a tez je to tym, ze ta nervova sustava musi dozriet.
@ukulela jasne, ze sa nebudi naschval, ale vidis sama, ze je rozdiel, ci spi s mamou alebo s otcom. A zase neverim tomu, ze nervova sustava mojho bola zrela v styroch tyzdnoch. Ja som sa vtedy strasne zkakla, ci zije, ked uz bolo rano a nekojila som. No od vtedy prespal celu noc.
@ivangeline tak ja som zo začiatku behala z jednej izby do druhej a nepomohlo...asi 4 mesiace a potom som už bola tak psychicky unavená, že som v obchode ani susedu nespoznala.
@hedan u nás nepomáha, ani keď manžel s ním spí, tiež si vstáva vo svojom rytme. Do takých 3 rokov ak prespal 15 nocí, to bolo asi tak všetko. Teraz sa to už aspoň redukuje. Občas. A ináč tiež synček veľmi veselé spokojné dieťa to bolo, cez deň tiež maxim.30 min.pospal a išiel ďalej a aj to len v nosiči. V kočíku húkal doslovne od narodenia. Proste to potrebuje, tak vydržíme. Veď hádam to ďalších 10 rokov nepotrvá, ja som si už viac menej zvykla 🤣🤣🤣
@hedan aj moje deti su nespavci,ja sa zas cudujem ked pocujem/citam ako ani nie rocne deti prespia celu noc,,, to co mam za deti ? 😳😀 Zvykla som si,pravda je,ze este som na rd,,navrat do prace je ale za dverami (az mi pani politici pustia deticky do skolky)..co bude potom? To je vo ⭐⭐⭐
@hedan ...ako píšeš, určite mu chýba, asi sa nevie proste zastaviť a upokojiť. Možno ešte skúsiť nejaké finty, aby si oddýchol viac cez deň. Veľa krát som čítala a na malej mám vyskúšané, že ak dieťa spí málo cez deň, má zlú noc alebo sa budí veľmi skoro. Ešteže tie deti rýchlo rastú. 😁 Čoskoro tento problém zmizne. 😉
Ďakujem vám ❤️
Pomohlo mi aj to, že v tom nie som sama. 😊
Taktiež aj to, že je to viac-menej normálne, už som sa bála, že ma nejaku poruchu.
Vydržím, viem, že áno. Ved je to moje zlatíčko ❤️
Skúsime to, aj s tým manželom, hoci sa za tváril, ako keby mal ísť rodiť. 🙃

Tak ja ťa veľmi nepoteším, u mňa vstáva ešte 4 ročný a vyžaduje si. Podať vodu, mama tu si chytiť za ruku, odkryť, zakryť.. takže spí vedľa mňa a do práce chodím tiež. Vyspím sa.meditym ak sa dá, ľahnem si aj na obed a to mám plus 18 mesačnú, ktorú ešte v noci pár x kojim, minimálne 3 x a viac. A väčšinou samozrejme vstávajú na striedačku 🤣🤣🤣