2,5-ročný syn hovorí mame, že je zlá

16. dec 2022

Ahojte,mate skusenost s tym ako reagovat,ked mi 2,5 rocny syn zacal hovorit,ze som "bebena,zla"?Zostala som z toho zarena a smutna.Zacal s tym minuly tyzden a 1-2x za den to povie.Ani nie vtedy,ked mu nieco nedovolim,ale akokeby "zo srandy"(?),akoby skusal ako zareagujem.Podotykam,ze ja som mu nikdy nepovedala,ze je zly.Skor mu poviem,ked neposlucha,ze toto nie je dobre/pekne,co robi a vysvetlim preco.Skusala som to uz ignorovat,povedat mu na to,ze maminka je dobra,lebo sa o teba stara,atd.Ked nezaberalo,tak som mu povedala aj to,ze nedostane maskrtu,ked hovori taketo veci.Ako na to reagovat?Co robit?

viestta
16. dec 2022

Áno, skúša co mu prejde. Vysvetľovať alebo ignorovať.

bloger
16. dec 2022

To deti tak skúšajú. Vôbec si to neber osobne. Najlepšie to ignorovať.

evica17
16. dec 2022

A nehovorí mu niekto o tebe že si zlá ? Alebo o niekom a on nevie čo to znamená a skúša na teba

svetlonos
16. dec 2022

Ja malemu obcas poviem, ked robi hluposti pri jedle alebo inde, prestan to sa mi nepaci! Zacal to hovori aj on bez priciny aleze s akym tonom a prizvukom 😂 Ocinko nepaaaci !! Maminka nepaaaci!
Ja sa zasmejem a odpoviem, ale mne sa ocinko paci aj ty sa mi pacis. A on zas nepaci ja paci a tak sa na tom smejeme 😂 Mam skor pocit, ze aj on to slovo chce pouzivat a spekuluje. Trvalo to len chvilku a teraz to zahlasi uz len obcas 🙂. Neboj to ho prejde.

bajka16
16. dec 2022

To musel niekde počuť. Takéto malé dieťa je jak nahrávač a potom to opakuje dookola aj keď možno nevie čo to znamená. Jednoducho to počul a teraz to opakuje dokola.

jarka0
16. dec 2022

Nič si z toho nerob ja malému čítam knihy a samozrejme že ho v poslednej dobe zaujíma vlk a kozliatka, čert, ježibaba a momentálne keď ku mne príde mi povie mama koza 🤷‍♀️😂ale on si to dal do súvislosti ako sme čítali o kozliatkach a samozrejme že mama koza tam bolo 😂 niekedy mi povie že som škaredá ale nič si z toho nerobím je to ešte dieťa i keď začína skúšať čo môže a čo nie ale zas má toľko rozumu že keď niečo chce tak príde a povie mami ľúbiť, pusu a povie ľúbim ťa moc a hneď na všetky tie slová ako škaredá, koza zabudnem a rozplývam sa šťastím 💞uvidíš keď ti to povie drobček ti bude ❤️jasat od šťastia prajem nech je to čím skôr 💋

marzuz89
16. dec 2022

Musel to niekde pocut, preto ti to hovori. Spytaj sa ho, preco si zla. Co to znamena. Kde to pocul. A po tom, ked sa porozpravate, mu oznam, ze na to nebudes reagovat. A nereaguj. On prestane, lebo nebude odozva. Urcite by som ho nevydierala - ze nedostane maskrtu ked to bude hovorit. A ak, treba to dodrzat. Dodrziavas?

dominikamacakova
16. dec 2022

Normálne mu povedz, že to nemôže hovoriť. Mne dnes trojročná povedala "maminka šlahaj sem" 😅

mina17
16. dec 2022

Mne hovorí že ma neľúbi na 5minut potom ľúbi najnovšie mi hovori nekrič na mňa 😂😂 tiež skuša čo môže

lavinis
16. dec 2022

A čo by si akože chcela robiť?

euka210
16. dec 2022

Ignorovat. Ved nech si hovori, tebe to predsa nijako neublizi.
Nas ked mal asi 2r, od svokra pochytil do pi... pomohlo jedine ignorovat, lebo upozornovanim na to sa to skor upevnuje.

123nikolaa123
17. dec 2022

si s mužom? nepovedal mu to tvoj "bývalý"? svokra?

zorkahorka
18. dec 2022

Ja mojmu niekedy po viem,ze je bebeny a on mi to potom vracia.to je take obdobie

marzuz89
19. dec 2022

@zorkahorka nie je to ziadne obdobie. Ako komunikujeme s detmi, tak komunikuju oni s nami. Alebo to niekde pocuju, tak skusia. Ked rozpravas synovi, ze je bebeny, tak ti to bude samozrejme rozpravat aj on. Inak co to slovo znamena? V zivote som to nepocula. Na deti by sme mali rozpravat poriadne, nie takymito hlupostami 😬

zorkahorka
19. dec 2022

@marzuz89 hadam z kontextu celkom zrozumitelne, co to slovo znamena