3-ročné dieťa sa nechce dať odplienkovať
Je tu nejaka mamicka, ktora riesi taky problem ako ja? Mam 3 rocneho syna, ktory este nie je odplienkovany. Niekedy naznaci az ked sa pokakal alebo pocikal do plienky. Ked ho posadim na zachod tak sa nechce vycikat. Place ked tam sedi, vyvadza. Vobec neviem ako ho odplienkovat. Ako to bolo s Vasimi detmi? Poradite?
Dobrý, môžem sa opýtať ako to dopadlo? Riešim identicky problém. Ďakujem.
@niki10713 dobrý den, ak sa môžem aj ja zapojiť, pisala som sem zúfalá mesiac pred synovymi 3. narodeninami. nakoľko naňho nič neplatilo, urobila som nakoniec to, že teda mesiac pred narodeninami, čo bol apríl/maj prelom som mu vzala plienku. stále som mu opakovala kde sa cika, chodili sme von, opakovala som to aj doma aj vonku. dobre 2 týždne sa mi pocikaval aj vnútri aj vonku, vzdy som mu len pekne zopakovala, kam nabuduce, prezliekla, ale plienku som už nevratila. potom to nejak začal chápať, ale nehôd mal ešte habadej. a teda môj syn je špeciálny prípad, pretože síce nehôd ubudalo, ale až keď mal 3.5 roka sa začal cielene pýtať cikat, dovtedy to bolo take, ze bud siel sam ked velmi bolo treba alebo naraz v skolke ked sli ostatne deti alebo som ho sledovala ci mu uz velmi netreba a proste som ho vzala na wc. aktuálne bojujeme s veľkou potrebou, to je u nas dalsia kapitola... inak je šikovný, len v tomto si dáva načas.

Nerozumiem... to akoze preto ze mate kupenu redukciu na zachod tak nemozete skusit nocnik? Ved to stoji 8 eur v Ikea.
My sme kupili oboje a skusila som oboje ale redukcia synovi nesedla. Teraz ma 3.5 uz je rok bez plienky a stale nechce redukciu. Urcite kupte nocnik a skuste s tym. Ale najskor ho nechaj sa zoznamit s tym nocnikom. Nech sa s tym hra. Sada si na to ako na stolicku. Aj posadit sa uspesne na nocnik nie je tak lahke. Aj to treba natrenovat.