icon

3-ročné dieťa sa nechce dať odplienkovať

11. jún 2023

Je tu nejaka mamicka, ktora riesi taky problem ako ja? Mam 3 rocneho syna, ktory este nie je odplienkovany. Niekedy naznaci az ked sa pokakal alebo pocikal do plienky. Ked ho posadim na zachod tak sa nechce vycikat. Place ked tam sedi, vyvadza. Vobec neviem ako ho odplienkovat. Ako to bolo s Vasimi detmi? Poradite?

Strana
z2
andreatytler
13. jún 2023

Nerozumiem... to akoze preto ze mate kupenu redukciu na zachod tak nemozete skusit nocnik? Ved to stoji 8 eur v Ikea.
My sme kupili oboje a skusila som oboje ale redukcia synovi nesedla. Teraz ma 3.5 uz je rok bez plienky a stale nechce redukciu. Urcite kupte nocnik a skuste s tym. Ale najskor ho nechaj sa zoznamit s tym nocnikom. Nech sa s tym hra. Sada si na to ako na stolicku. Aj posadit sa uspesne na nocnik nie je tak lahke. Aj to treba natrenovat.

deana1
28. apr 2024

Dobrý, môžem sa opýtať ako to dopadlo? Riešim identicky problém. Ďakujem.

nttnnt
4. sep 2024

@juliet86 opytam sa ako ste dopadli ? Ako sa vam to nakoniec podarilo mam uolne rovnaky problem

juliet86
4. sep 2024

@nttnnt vies co zo,dna na den. proste zrazu sa jej ppdarilo pustit do nocnika a uz to islo. bez nehod cez den. na noc este mala isty cas plienku ale skor preventivne mokru mala.mozno raz za mesiqc

nttnnt
5. sep 2024

@juliet86 tak to je fajn, my sme mali teraz 3 a ja som chora uz….nic neplati , moc drzi a drzi dokym nedam plienku zo strachu, zeby nechytil nejaky zapal… kludne si posedi na serbliku, ale nepusti nic….rady tipy triky 0 bodov 🤯🤯🤯 tak asi len cakat

juliet86
5. sep 2024

@nttnnt kupila som jej na mieru urobenu knizku o nej a odplienkovani ale ani sme nestihli koc citat slo jej to. a cikat pri pustenej vode vo vani? mne psychologicka vzdy radila vyskysat. ak nejde uplne schovat nocnik na 2-3mesiace. dkysit zas a tak dokola

niki10713
13. jan 2025

@juliet86 dobrý den , ako sa vám nakoniec podarilo odplienkovat? Mam presne ten istý problém so synom . Ďakujem

deana1
13. jan 2025

@niki10713 dobrý den, ak sa môžem aj ja zapojiť, pisala som sem zúfalá mesiac pred synovymi 3. narodeninami. nakoľko naňho nič neplatilo, urobila som nakoniec to, že teda mesiac pred narodeninami, čo bol apríl/maj prelom som mu vzala plienku. stále som mu opakovala kde sa cika, chodili sme von, opakovala som to aj doma aj vonku. dobre 2 týždne sa mi pocikaval aj vnútri aj vonku, vzdy som mu len pekne zopakovala, kam nabuduce, prezliekla, ale plienku som už nevratila. potom to nejak začal chápať, ale nehôd mal ešte habadej. a teda môj syn je špeciálny prípad, pretože síce nehôd ubudalo, ale až keď mal 3.5 roka sa začal cielene pýtať cikat, dovtedy to bolo take, ze bud siel sam ked velmi bolo treba alebo naraz v skolke ked sli ostatne deti alebo som ho sledovala ci mu uz velmi netreba a proste som ho vzala na wc. aktuálne bojujeme s veľkou potrebou, to je u nas dalsia kapitola... inak je šikovný, len v tomto si dáva načas.

juliet86
14. jan 2025

@niki10713 dala to sama. ako mala.3 roky. jeden den sa vycikala do nocnika a potom to uz slo. prakticky zo dna na den bez nehod sa odplienkovala sama. potrrbovala asi len dozriet. neviem

Strana
z2