3-ročný syn má stále dudlík, ako ho od neho odučiť?
Ahojte, nas maly ma cez 3roky a stale na dudliku, pretoze, ked ho nemoze mat, hysterci.
Snazime sa redukovat hlavne na spanie, lenze kedze mame este jedno mensie dieta, a to spi cez den, niekedy mu ho dame aj cez den, ked su napr. aj doma spolu chori a tak, aby bol aspon trochu klud aj pre nas aj aby druhe mohlo v klude spat.
Vidim, ze ho to ukludnuje, ked ho ma, ked ideme aj do skolky, pyta si, inak je naozaj obrovsky problem dostat ho do skolky . Uz by sme boli najradsej, aby ho nemal.
Lebo ked ho nema, vie sa jedovat dlho a ukludnovat ho
nepomáha. ako na to ?
Moj manzel ked bol maly mal dlho predlho.
Dobrali ho do pivnice a hodili do ohna.
Sam si ho skuril.
Uz nebol a hotovo.
Hodil do ohna a uz klud
Véd proste zoberiem dudeľ už si veľký a basta.... Co ako ze po plače. Takto ho neoducis nikdy
Prosím vás, ja sa tak hlúpo opýtam: čo je na tom také tragické, že má cumeľ...? Určite sa odučí - nevidela som zatiaľ 18ročného s cumľom, netreba dramatizovať 🙂. Moje deti síce nemajú (nechceli), ale ja som mala do 6 rokov (na spanie) a predstavte si, nemám žiadne duševné ani fyzické poruchy spôsobené cumľom a aj zuby mám dokonalé. Ja neviem, ale podľa mňa netreba zbytočne vyrábať stresy...
Mala ma este ajv troch na spanie,.doma aj v skolke. Bez neho nezaspi. Stale ho tam ma dost deticiek. Zatial to necham na nu a mozno to pojde samo ako spat v postielke, chodit na serbel, nejest mlieko v noci. Dam tomu este pol roka !😊
to poznám...deti od seba 18 mesiacov a dcéra staršia závislá na cumlíku....nič nepomôže len pár dní vydržať krik a hysterické záchvaty.... my sme skúšali bez cumľa troška skôr a problém bol "celkom slušný"....
Co by som ja dala za to keby moja dcéra dudel chcela 😁😁😁 ale nechcela. Syn ho síce prijal, ale všimla som si ze jemu je to vlastne jedno ci ho ma ci nie. Potom mu ho muž stále pchal aj keď nebolo treba, tak som ho zahodila, malý si ani nespomenul, mal rok.
Keby som musela riešiť že dieťa si dudel vyžaduje, aj vo vyššom veku nastavila by som asi hranice doma na spanie, mimo domu vôbec. Ono je to pre dieťa ťažké keď celý život ten dudel ma a odrazu mu ho rodic vezme. Skus postupne.
Ja mam medzi detmi 16r rozdiel. Starsi dudel odmietal nechcel od mala takze tam problem nebol. Teraz tento moj 2,5r v jaslickach dudel nedavaju lebo su proti tomu a tam spi v pohode bez neho len ho musia hladkat po chrbatiku. Doma mu dudel dam kedze som rada ze zijem po robote. Teeaz som zacala oducat a to postupne ze cez den mu ho nedavam vobec az vecer ked ide spat. Ked sa zobudi dudel sa odlozi zakyva mu a hotovo. Este ma caka oducit ho aj cez noc ale to si pockam na prazdniny ked budem s nim doma a vydrzim par neprespatych noci.
Moj stryko bol zavislak dudlikovy, uz isiel do skoly a stale ho chcel, tak ho musel aspon drzat v ruke, dufam, ze vy sa ho do skoly zbavite 🙂
Normalne, vezmem a nedam. Tri dni bude hystercit a potom ho to prejde. Je to skor o vasej silnej voli alebo pohodlnosti, ci chcete mat svaty pokoj a nechce sa vam to riesit aj kvoli mensiemu, alebo sa k tomu skratka postavite obaja tak, ze nastal cas s tym skoncit. My sme dcere tiez zrusili dudel okolo troch rokov v lete cez vikend. Aby sme boli na ten cirkus obaja 😊 dceru sme tak unavili, ze mala nemala energiu nejak extra eobit cirkus. Tiez si to odrevala, parkrat vypytala apotom zabudla
Mojmu muzovi dali cumlik do zachoda a uz ho viac nechcel,vyskusaj
Na to sa nevyhovaraj,nie si jedina s takym rozdielom deti. Mohli ste ho po ceste zahodit akoze nejakmu psovi alebo mu povedat,ze mladsi surodenec potrebuje dudlik a mal by mu ho dat. A ked si bude pytat,vysvetlit,ze uz ho zahodil alebo teda daroval a uz sa to neda vratit. Jasne,ze budu sceny,ale treba vydrzat.

Odučiť dieťa od dudla je na rodičovi nie škôlke🙂to len k tomu jednému príspevku že začnite od škôlky....ak im tam bude decko revať že chce dudel tak mu ho dajú aby ticho ležal a nie aby bolo ďaľších 19detí hore lebo jedno chce dudel.....ano povedať mu môžu ale sama tvrdíš že dohováranie nepomáha.....začať treba doma a potom do škôlky už dudel nedať......skúste mu urobiť do dudla dierku, vtedy ho deti už nechcú....také veci ako deti sa ti budú smiať lebo už si veľký na dudu alebo dáme dudlík psovi ste už asi skúšali....jedine nedať....