4-mesačné dieťa chce byť stále len na brušku
Dobrý deň prajem chcela by som sa spýtať či je normálne že skoro 4 mesačná dcérka by chcela byt stále len na brušku. Od narodenia sa jej na brušku veľmi páči no teraz sa naučila pretáčať a nonstop je na brušku, keď už vidim že nevládze dám ju na chrbatik a automaticky ide opäť na bruško. Keď jej znemožnim otočenie na bruško tak niekedy až zúri (inak je veľmi kludna povaha)
Máte pre mna nejaký typ prosím? 😒
Ešte dodám že keď dopapa tak ju musím dllllho nosit na rukách lebo keď ju položím tak hneď na bruško a veľa vygrcká, aj prebaliť ju je umenie 😒
Nebrán jej v tom. Syn sa začal pretacat v 2m a odvtedy bol na bruchu. Po kŕmení to je ťažšie, ja som ho buď nosila alebo mala tých 15 min v bjorne
@lucia13022023 no lenže ona chce byt naozaj nonstop… potom sa už nevládze udržať až spravi šnúru s rukami a trápi sa
Ved to je super, len nech posiluje ;)
@lucia13022023 no lenže ona chce byt naozaj nonstop… potom sa už nevládze udržať až spravi šnúru s rukami a trápi sa
@spanielka44 fuf, je mi to luto. Syn sa tak otacal v noci kazdych 15-30-40 minut, a potom krical, ze sa nevie otocit naspat, cele noci dookola. Nepomohlo nic, len vydrzat pokial sa vedel pretocit aj na chrbatik. Spi ti v noci normalne? Mozno ak mate peniaze nazvys, tak by si mohla zainvestovat do nejakeho cidla na nozku proti sids, lebo ak aj spi na bruchu v tom veku, tak ma vyssie riziko.
@spanielka44 neboj sa, to zachviľu prejde, resp sq posilní a uz na ňom v pohode dlho vydrží 🙂 moja ma 5 mesiacov,začala sa pretáčať v štyroch a ako to zrazu vedela,tak tiež v jednom kuse sa otacala,zachviľu keď nevládala,tak tiez vyzerala ze sa trapi,ked som ju teda otočila na chrbát,tak sa hnevala alebo sa v sekunde na brucho znova otočila.. proste to iste 😀 trvalo to chvíľu,teraz už znova vydrží aj na chrbte,resp. aj keď je už dlho na tom brušku,tak už sa na ňom toľko netrápi,už je vytrenovana🙂 ber to tak,ze tie babatka maju zrazu taku novu schopnosť,tak to chcú pochopitelne stále skúšať.
to isté,ako ked sa naučia stáť - to ešte len bude zábava 😁
@spanielka44 fuf, je mi to luto. Syn sa tak otacal v noci kazdych 15-30-40 minut, a potom krical, ze sa nevie otocit naspat, cele noci dookola. Nepomohlo nic, len vydrzat pokial sa vedel pretocit aj na chrbatik. Spi ti v noci normalne? Mozno ak mate peniaze nazvys, tak by si mohla zainvestovat do nejakeho cidla na nozku proti sids, lebo ak aj spi na bruchu v tom veku, tak ma vyssie riziko.
@reela jezis u nás to isté. To bol najhorší mesiac, kedy som reálne nespala. Každých 15 min na bruchu a rev, keďže tak spať nechcel. Tak som ho otočila a o 15 min zas😵
@spanielka44 neboj sa, to zachviľu prejde, resp sq posilní a uz na ňom v pohode dlho vydrží 🙂 moja ma 5 mesiacov,začala sa pretáčať v štyroch a ako to zrazu vedela,tak tiež v jednom kuse sa otacala,zachviľu keď nevládala,tak tiez vyzerala ze sa trapi,ked som ju teda otočila na chrbát,tak sa hnevala alebo sa v sekunde na brucho znova otočila.. proste to iste 😀 trvalo to chvíľu,teraz už znova vydrží aj na chrbte,resp. aj keď je už dlho na tom brušku,tak už sa na ňom toľko netrápi,už je vytrenovana🙂 ber to tak,ze tie babatka maju zrazu taku novu schopnosť,tak to chcú pochopitelne stále skúšať.
to isté,ako ked sa naučia stáť - to ešte len bude zábava 😁
@reela nie ja jej dávam na noc vankúše nech sa mi nepretoci tak v moci spi nastastie na chrbatiku… ale cez deň je to katastrofa ledva ju položím a sup zakaždým na bruško
@luckajozko21 no inak mna to prekvapuje lebo ona nemá ani 4m a ma 7,5kg a pretáča sa jedna radost 😆
@baluinka ano toho sa obavám že keď sa nauci štát 😂
Motivuje ju to. Viac vidi. Ma lepsi rozhlad ako keby bola na chrbatiku a pozerala iba dohora.
Oba by aj mala byt vela na brusku, je to super, netreba jej branit, akurat pozor v noci, neviem ake vankuse kde davas, ale hlavne aby to bolo bezpecne, lebo nikdy nevies, kedy sa jej podari aj tak otocit a zaborit tvar niekam, aspon ruky musi mat volne…
@reela nie ja jej dávam na noc vankúše nech sa mi nepretoci tak v moci spi nastastie na chrbatiku… ale cez deň je to katastrofa ledva ju položím a sup zakaždým na bruško
@luckajozko21 no inak mna to prekvapuje lebo ona nemá ani 4m a ma 7,5kg a pretáča sa jedna radost 😆
@lucia13022023 no u nas to trvalo dlhsie, potom mal fazu, ze sa naucil sediet a on to opakoval realne v noci, ze sa v spanku posadil a zacal vrieskat, ze sedi... potom, ze stoji... ked mal rok, tak som to vzdala a isla som spat do vedlajsej miestnosti a prisla za nim az ked vrieskal dlhsie ako 3 minuty
@spanielka44
No super, aspon ta noc je lepsia. Mas to tazke, ale musime si z toho zobrat pozitivnu vec - ked tak velmi mala cvici, tak je vacsia sanca, ze naberie zrucnost a svalovu hmotu a skorsie sa pretoci na chrbatik sama. Inak este by si mohla pozriet na internet na nejake cviky, aby si jej pomohla yo urychlit
Napriklad tu to dietatko sice ma DS, ale princip tych chvatov, co s nim robis, aby si mu pomohla trenovat z bruska na chrbatik je rovnaky pre vsetky deti.
@spanielka44 to nerob, v postieľke nemá byť nič. Žiadne vankúše.. Nebrán tomu, je to vývoj ktorý nezastavis
@spanielka44 ahoj a ked ju motivujes na chrbatik? Skusala si dat nad babo hrazdicku s hrackami?
@spanielka44 mám tip nechaj a nerieš... Naša má 5 mesiacov a je na brušku nonstop.. ak nevládze už sa vie dať nazad na chrbát alebo ai položí hlávku na chvíľu ai oddýchne a.hrá sa ďalej
@spanielka44 mám tip nechaj a nerieš... Naša má 5 mesiacov a je na brušku nonstop.. ak nevládze už sa vie dať nazad na chrbát alebo ai položí hlávku na chvíľu ai oddýchne a.hrá sa ďalej
@lucia13022023 ja jej ich dávam len kým zaspí a mám ju na kamere, keď idem spat jej všetko beriem aj cumlík nech sa jej náhodou nedotlači na Ličko keď ho vypľuje 🙂
@angeli121212 Len ma mrzí že potom strašne zvracia a že sa trápi ke je na brušku dlho
@lucia13022023 ja jej ich dávam len kým zaspí a mám ju na kamere, keď idem spat jej všetko beriem aj cumlík nech sa jej náhodou nedotlači na Ličko keď ho vypľuje 🙂
@angeli121212 Len ma mrzí že potom strašne zvracia a že sa trápi ke je na brušku dlho
@spanielka44 no tak potom fajn 🙂
@spanielka44 opisujes moje dieťa. Nerobila som s tým nič. Teraz má 5,5 a vydrží už dlho na brušku, trénuje druhé vzpriamenie. Na chrbáte trávi fakt málo času. Niekedy aj spí na bruchu
Akoby som čítala o našej malej 😅 vkuse sa otáča na bruško, čo by mi nevadilo ale niekedy nechce ani fľašu vypiť. Začne pekne piť a keď zistí že je na chrbte hneď nerva a otočka na bruško. Niekedy kŕmenie trvá večnosť

Nebrán jej v tom. Syn sa začal pretacat v 2m a odvtedy bol na bruchu. Po kŕmení to je ťažšie, ja som ho buď nosila alebo mala tých 15 min v bjorne