icon

4-mesačné dieťa chce byť stále len na brušku

spanielka44
6. jún 2025

Dobrý deň prajem chcela by som sa spýtať či je normálne že skoro 4 mesačná dcérka by chcela byt stále len na brušku. Od narodenia sa jej na brušku veľmi páči no teraz sa naučila pretáčať a nonstop je na brušku, keď už vidim že nevládze dám ju na chrbatik a automaticky ide opäť na bruško. Keď jej znemožnim otočenie na bruško tak niekedy až zúri (inak je veľmi kludna povaha)
Máte pre mna nejaký typ prosím? 😒
Ešte dodám že keď dopapa tak ju musím dllllho nosit na rukách lebo keď ju položím tak hneď na bruško a veľa vygrcká, aj prebaliť ju je umenie 😒

lucia13022023
6. jún 2025

Nebrán jej v tom. Syn sa začal pretacat v 2m a odvtedy bol na bruchu. Po kŕmení to je ťažšie, ja som ho buď nosila alebo mala tých 15 min v bjorne

spanielka44
autor
6. jún 2025
@lucia13022023

Nebrán jej v tom. Syn sa začal pretacat v 2m a odvtedy bol na bruchu. Po kŕmení to je ťažšie, ja som ho buď nosila alebo mala tých 15 min v bjorne

@lucia13022023 no lenže ona chce byt naozaj nonstop… potom sa už nevládze udržať až spravi šnúru s rukami a trápi sa

luckajozko21
6. jún 2025

Ved to je super, len nech posiluje ;)

reela
6. jún 2025
@spanielka44

@lucia13022023 no lenže ona chce byt naozaj nonstop… potom sa už nevládze udržať až spravi šnúru s rukami a trápi sa

@spanielka44 fuf, je mi to luto. Syn sa tak otacal v noci kazdych 15-30-40 minut, a potom krical, ze sa nevie otocit naspat, cele noci dookola. Nepomohlo nic, len vydrzat pokial sa vedel pretocit aj na chrbatik. Spi ti v noci normalne? Mozno ak mate peniaze nazvys, tak by si mohla zainvestovat do nejakeho cidla na nozku proti sids, lebo ak aj spi na bruchu v tom veku, tak ma vyssie riziko.

baluinka
6. jún 2025

@spanielka44 neboj sa, to zachviľu prejde, resp sq posilní a uz na ňom v pohode dlho vydrží 🙂 moja ma 5 mesiacov,začala sa pretáčať v štyroch a ako to zrazu vedela,tak tiež v jednom kuse sa otacala,zachviľu keď nevládala,tak tiez vyzerala ze sa trapi,ked som ju teda otočila na chrbát,tak sa hnevala alebo sa v sekunde na brucho znova otočila.. proste to iste 😀 trvalo to chvíľu,teraz už znova vydrží aj na chrbte,resp. aj keď je už dlho na tom brušku,tak už sa na ňom toľko netrápi,už je vytrenovana🙂 ber to tak,ze tie babatka maju zrazu taku novu schopnosť,tak to chcú pochopitelne stále skúšať.
to isté,ako ked sa naučia stáť - to ešte len bude zábava 😁

lucia13022023
6. jún 2025
@reela

@spanielka44 fuf, je mi to luto. Syn sa tak otacal v noci kazdych 15-30-40 minut, a potom krical, ze sa nevie otocit naspat, cele noci dookola. Nepomohlo nic, len vydrzat pokial sa vedel pretocit aj na chrbatik. Spi ti v noci normalne? Mozno ak mate peniaze nazvys, tak by si mohla zainvestovat do nejakeho cidla na nozku proti sids, lebo ak aj spi na bruchu v tom veku, tak ma vyssie riziko.

@reela jezis u nás to isté. To bol najhorší mesiac, kedy som reálne nespala. Každých 15 min na bruchu a rev, keďže tak spať nechcel. Tak som ho otočila a o 15 min zas😵

spanielka44
autor
6. jún 2025
@baluinka

@spanielka44 neboj sa, to zachviľu prejde, resp sq posilní a uz na ňom v pohode dlho vydrží 🙂 moja ma 5 mesiacov,začala sa pretáčať v štyroch a ako to zrazu vedela,tak tiež v jednom kuse sa otacala,zachviľu keď nevládala,tak tiez vyzerala ze sa trapi,ked som ju teda otočila na chrbát,tak sa hnevala alebo sa v sekunde na brucho znova otočila.. proste to iste 😀 trvalo to chvíľu,teraz už znova vydrží aj na chrbte,resp. aj keď je už dlho na tom brušku,tak už sa na ňom toľko netrápi,už je vytrenovana🙂 ber to tak,ze tie babatka maju zrazu taku novu schopnosť,tak to chcú pochopitelne stále skúšať.
to isté,ako ked sa naučia stáť - to ešte len bude zábava 😁

@reela nie ja jej dávam na noc vankúše nech sa mi nepretoci tak v moci spi nastastie na chrbatiku… ale cez deň je to katastrofa ledva ju položím a sup zakaždým na bruško
@luckajozko21 no inak mna to prekvapuje lebo ona nemá ani 4m a ma 7,5kg a pretáča sa jedna radost 😆
@baluinka ano toho sa obavám že keď sa nauci štát 😂

maryetta
6. jún 2025

Motivuje ju to. Viac vidi. Ma lepsi rozhlad ako keby bola na chrbatiku a pozerala iba dohora.

anavixy
6. jún 2025

Oba by aj mala byt vela na brusku, je to super, netreba jej branit, akurat pozor v noci, neviem ake vankuse kde davas, ale hlavne aby to bolo bezpecne, lebo nikdy nevies, kedy sa jej podari aj tak otocit a zaborit tvar niekam, aspon ruky musi mat volne…

reela
6. jún 2025
@spanielka44

@reela nie ja jej dávam na noc vankúše nech sa mi nepretoci tak v moci spi nastastie na chrbatiku… ale cez deň je to katastrofa ledva ju položím a sup zakaždým na bruško
@luckajozko21 no inak mna to prekvapuje lebo ona nemá ani 4m a ma 7,5kg a pretáča sa jedna radost 😆

@lucia13022023 no u nas to trvalo dlhsie, potom mal fazu, ze sa naucil sediet a on to opakoval realne v noci, ze sa v spanku posadil a zacal vrieskat, ze sedi... potom, ze stoji... ked mal rok, tak som to vzdala a isla som spat do vedlajsej miestnosti a prisla za nim az ked vrieskal dlhsie ako 3 minuty
@spanielka44
No super, aspon ta noc je lepsia. Mas to tazke, ale musime si z toho zobrat pozitivnu vec - ked tak velmi mala cvici, tak je vacsia sanca, ze naberie zrucnost a svalovu hmotu a skorsie sa pretoci na chrbatik sama. Inak este by si mohla pozriet na internet na nejake cviky, aby si jej pomohla yo urychlit

https://www.youtube.com/watch?v=zrGMgw4LpaM

Napriklad tu to dietatko sice ma DS, ale princip tych chvatov, co s nim robis, aby si mu pomohla trenovat z bruska na chrbatik je rovnaky pre vsetky deti.

lucia13022023
6. jún 2025
@spanielka44

@spanielka44 to nerob, v postieľke nemá byť nič. Žiadne vankúše.. Nebrán tomu, je to vývoj ktorý nezastavis

janetinka27
6. jún 2025
@spanielka44

@spanielka44 ahoj a ked ju motivujes na chrbatik? Skusala si dat nad babo hrazdicku s hrackami?

angeli121212
6. jún 2025

@spanielka44 mám tip nechaj a nerieš... Naša má 5 mesiacov a je na brušku nonstop.. ak nevládze už sa vie dať nazad na chrbát alebo ai položí hlávku na chvíľu ai oddýchne a.hrá sa ďalej

spanielka44
autor
6. jún 2025
@angeli121212

@spanielka44 mám tip nechaj a nerieš... Naša má 5 mesiacov a je na brušku nonstop.. ak nevládze už sa vie dať nazad na chrbát alebo ai položí hlávku na chvíľu ai oddýchne a.hrá sa ďalej

@lucia13022023 ja jej ich dávam len kým zaspí a mám ju na kamere, keď idem spat jej všetko beriem aj cumlík nech sa jej náhodou nedotlači na Ličko keď ho vypľuje 🙂

@angeli121212 Len ma mrzí že potom strašne zvracia a že sa trápi ke je na brušku dlho

lucia13022023
6. jún 2025
@spanielka44

@lucia13022023 ja jej ich dávam len kým zaspí a mám ju na kamere, keď idem spat jej všetko beriem aj cumlík nech sa jej náhodou nedotlači na Ličko keď ho vypľuje 🙂

@angeli121212 Len ma mrzí že potom strašne zvracia a že sa trápi ke je na brušku dlho

@spanielka44 no tak potom fajn 🙂

barju
6. jún 2025

@spanielka44 opisujes moje dieťa. Nerobila som s tým nič. Teraz má 5,5 a vydrží už dlho na brušku, trénuje druhé vzpriamenie. Na chrbáte trávi fakt málo času. Niekedy aj spí na bruchu

anonym_585734
22. júl 2025

Akoby som čítala o našej malej 😅 vkuse sa otáča na bruško, čo by mi nevadilo ale niekedy nechce ani fľašu vypiť. Začne pekne piť a keď zistí že je na chrbte hneď nerva a otočka na bruško. Niekedy kŕmenie trvá večnosť