7 mesačný syn ťažko zaspáva
Ahojte. Kazdy vecer sa trapime ked maly je uz unaveny a ide spinkat o osmej ale nevie zaspat. Dlho ho hojdam na rukach niekolko krat ukladam. Potom zase prsnik aj kope nozkami. A stale nespokojnost. Nakoniec ho musim nechat vykakat. Pouzivame hadicku do dupky. ( Cez den kaka do plienky minimalne 2 x) Potom je to lepsie a zaspi. Takto sa trapime aj hodinu. Po zaspti to nekonci. Je schopny kricat uz po hodinke spanku a do rana aj 5-6 krat. Sme vycerpany z toho...
@sono2 takze aby ste mali v tom jasno....mam dve deti...a synceka kojim od zaciatku az do 7 mesiacou bez nejakeho dokrmovania umelym mliekom. Posledne 2 tyzdne sme zaviedli UM.... Takze v 3 mesiacoch ked prisiel strajk tak umelu flasu nepoznal. Bol cisto kojeny kazde dve hod. Na vecer aj castejsie takze mal uplne vsetko zo mna co potreboval. Lubim ho a je to moje zlaticko. Jedine co ma trapi je ten vecerny a neutichajuci plac...skor rev. Tuto noc sme vrieskli do druhej noci takze asi mam pravo byt zufala... Idu mu vrchne zubky...zvladneme to. A mamicky ktore maju narocne deti to pochopia ake je to tazke... Mali sme navstevu kamarat ma dcerku a deticki stali vedla seba.skoro rovnako stare. Bol to krasny pohlad ale ten rozdiel medzi nimy bol obrovsky. Ona krasne pozerala a on skakal vkuse jak na baterky.... Velmi energicky. Zatial co oni s malou chodia na vylety bez problemou alebo nechaju dieta na 4 hodiny babke. My sme doma a nenecham ho nikomu. Maximalne ked som potrebovala pobehat urady nechala som ho babke. Staram sa o neho najlepsie ako viem a kolko vladzem....skuste mat 45 kg a nosit na rukach 8 kg dieta a vecer uspavat hodinu hojdanim
@irina29 ten čaj bude problém. Ja som keď mala prvá dcéra koliky dávala tie kvapky nemôžem si spomenúť na báze len olej tie voňavé riedia sa ešte vodou. Doniesla aj kamarátke a ta mi povedala.. že ich dcéra nemôže, že má z nich bolesti. Takže žiadny čaj takýto len vodu.
Tak deti sú rozdielne. Tiež mám prvú energicku, nebudem to tu rozpisovať. Cumel používate? To tiež vedie k štrajku. Nemá mať prečo štrajk v 3 mesiaci. Presne tento problém som mala pri prvej dcére pri druhej žiadny. Takže určite ten čaj ani ty ani on na báze rasca, fenikel anýz atd
@luba41 nie cajik mal sem tam....ale uz nepametam. S oociatku sme davali lizickou cajik ale zriedka. Manzel mi vysvetloval ake je dolezite aby pil cajik ze by nemal take koliky. Takze sme davali od 2 mesiacou asi. Potom neskor z flasticky...to uz neviem presne....mohlo to sposobit ten strajk?
@irina29 ten štrajk určite nikdy nevznikne bez príčiny..dieťa nie je príčina, príčina býva vždy niečo zvonku..takže ak ste dávali ten čaj už predtým - za jedno bylinky možu byt alergen a možu sposobovat zdr. problemy- aj nafukovanie, .. za druhé -flaša s hocičím aj s tým čajom všeobecne to mohla sposobit.. štrajk sa prejavuje pomaly, zbadáš ho , ale až ked je úplne vypuklý..a potom už len "hasíš" problemy..- je hladný?je nervozny?, idú mu zuby? atd, a vy ste z toho takisto nervozni atd..aj UM može sposobovat . problemy..a čítam - že aj ty si pila litre čajov- možu mat úplne opačný účinok
@luba41 asi je neskoro to zmenit. Este stale sa.mi tvori mliecko a kojim hlavne v noci alebo cez den ked nestiham urobit umele a on uz krici od hladu....este cucka ale vtedy ked mam plny prsnik. Pokial bude tahat bude mat mliecko aj moje. Je to vyhoda hlavne v noci. Horsie je ze ked je nervozny tak ma uhrizne lebo mu nejde mlieko hned
@irina29 no vidíš! A zmena sa iste dostavi. Mojej prvej nevadilo a tiež som pila a pri druhej som vedela, že netreba nič, cumel, fľašu teda som nedala nikdy a fakt mám absolútne spokojne dieťa.Tak sa teda teším, že sme na to prišli. A hryzne preto lebo do fľaše môže ta necíti, ty áno. Takže fľašu preč, cumel preč. Príkrmy kľudne kašu na večer hodinu pred, prsník na spánok. A nečakaj kým jačí od hladu. Veď to už je veľké dieťa, dava znak že je hladný. Mne raz povedala dr keď mala malá z injekcie jednorazovú horúčku akurát nemala ešte 3 mesiace a detská hovorila že môžme dať už čipok, ale musíme prísť do nemocnice tak som šla. A hovorí: bábätko je zdravé, liečba dojčiť dojčiť dojčiť. Máte druhé že?
To ste už profesionálka😉 a má pravdu.
A ty si tiež. Len sa treba pýtať.
Ja som mala výhodu, že som pri prvej vychytala chyby. A pri druhej mám fakt super. Aj je dobrá. To je tiež pravda. Ale ak aj niečo bolo, tak som ostala kľudná, a poradila som si. A stále čítam, takže mám aj veľa info a celé si to nejako spojím vždy.
Držím palce!
A keď aj fľašu na vodu ale so sosakom. Napiť sa a dosť žiadne hranie, okusovanie. A muža nepočúvaj. Netreba bábätku žiadny čaj.
Majú z toho len škaredé zuby. Čista voda najlepšie.
Ja už nemám dávno plné prsia. Stabilizovala sa mi tvorba po mesiaci pri druhej. Pri prvej som nosila prsne vložky do 18 mesiaca pri druhej ledva do 3ho. A dcére nevadí. Lebo je zvyknutá na tok taký ako v danej chvíli je.
Rodila som ju 4,5 kg. Nikdy žiadne um ani v pôrodnici v troch mesiacoch mala 8 kilo. Má 14 mesiacov pekne papa prikrmy. Ukáže si na vodu keď potrebuje alebo sa napije občas papa presnedavku alebo ohryzie ovocie.. nejakú chrumku. Prsník má v noci jasné, ráno, na spánok niekedy ešte doobeda. Potom keď je nervozna a večer po kaši a tak to máme asi od 5 mesiaca pritom príkrmy sa množstvo zvyšovalo. Ale režim rovnaký. Akurát to ovocie malo ale ochutna. Uhorky ľúbi. Aj na zuby. Daj malému takú ľadovú do ruky bez kože. Fakt ich ľúbi hádam od počiatku prikrmov
@sono2 ale neznamena ze ken kojaca mstka je dobra matka
@luba41 kks to vo je za debilina ak je matka nervizna bude aj dieta??
@irina29 j by som skor hlavne tu biogaju kupila ke dobra ozaj,mam predcasniatka,dvojicky tam to im pomohlo nakolko creva su nezrelsie.Ak je maly kolikovy moze ho brusko aj do roka potrapit este kludne ale hadicku by som zrusila je to podla mna zly navyk,feniklovy caj neviem podla mna neublizi skor pomoze,nvm oreco ho vysadit ked uz vlastne moze papat kadeco ine.Skor by som sa aj na ten soanok sustredila cez den dobre spi,?Ak nie oze byt oreto nervozny aj plus to brusko,ale podla mna taky 7m uz nemoze byt tak vyhladovany ked fost zje toho
@irina29 Ten aniz mi udrel do oci... citala som ze sa nema davat babetkam lebo moze obsahovat jedovate latky. Zevraj doslo k mixovaniu cinskeho (ktory je bezpecny) a japonskeho anizu (ktory je jedovaty)... Clanok je v anglictine... ak treba urobim preklad.
https://www.webmd.com/parenting/baby/news/20041...
Viem ze synovi davas len feniklovy ale kedze ty pijes ten anizovy, mozno nieco prejde do materskeho mlieka. Urcite by som prestala s tym anizom. Ja davam len vodu, caje nepoznam a tak neviem ci mozu sposobit problem ale je zaujimave ze problemy nastali kratko po tom ako ste zacali s cajikom. Mozno to bude ten pravy dovod na strajk.
Som velmi rada ze si sa dopracovala k nejakej rade aj ked si si musela najskor vytrpiet par urazok a virtualnych kopancov. Dobre ze si zostala v tejto debate. Dobra mama prehltne aj urazky ak je sanca ze najde pomoc pre svoje dieta.
Drz sa.
To ako opisujes svoje dieta ze je ako na baterky a nikdy sa nezastavi... to je presny opis nasho syna. Vecerne skakanie bol des. Akoby sa tym skakanim sam vyhecoval. Napriek tomu ze bol na smrt unaveny, nevedel prestat skakat. Revala som pri pohlade nanho. Odkedy mame pevny rezim, skakanie preslo chvalabohu. Dufam ze aj u vas bude coskoro klud.
@ktochytavzite neryp už ok? Ak čítaš, prišli sme na problém. To ty ani z ďaleka.
@andreatytler toto ani ja nechápem, že odkiaľ tá energia. Taká to je aj naša staršia. Keď sa má ísť spať má najviac energie.
@andreatytler no dufam aj ja ze je to kratkodobe. Teraz som na chvilku u mamy a som prekvapena ze dnesny vecer sa zaobysiel bez skakania. Je dost mozne ze to robi len ked je s manzelom. Asi sa mu to paci a je nateseny ked je s nim. Dnes bol kludnejsi aj cez den pekne pospal....zacala som mu davat espumisan na to brusko...ani vecer hadicku som nedavala aj ked kakal len raz... Uvidime zajtra...dobru noc vsetkym
@sono2 a naco si akoze oridla?prosim ta netrep,co sivyriesila zakazujes caj.
@ktochytavzite no baby prisli sme nato preco zacal strajkovat pri kojeny. Len ten plac vecerny a tazko zaspava. Asi to patri k detom. Naozaj je dolezity ten rezim. Budeme to dodrziavat. Po pravde nemozem uz vysadit umele mlieko pretoze nemam dost mliecka pre neho v prsnikoch. Stale menej ho je akurat raz cez den nakojim s potom vecer....viac sa nevytvori. A uprimne uz sa citim slabucka kedze ma predtym pekne vyciciaval. Nevadi. A to brusko ma vecer ako balonik...ale davam probiotika snad trochu pomozu. Cez den nepoprdka ani vecer mu nejde. Ale rano mu to ide najlepsie, tak sa tesim. Aj sa rano vykaka. Budem ho pozorovat dalej co zaberie najlepsie. Este sa opytam vi bananik moze naduvat.... Alebo uhorka? Tu ma rad aj ked len ochutnava a vypluva..malinko sa mu dostane do bruska
@irina29 Super!😀👍... to som rada ze si dala vediet ako sa vam dari. Aj ked urcite problemy nie su vyriesene z tvojho prispevku citit ulavu a relax a hlavne stastnu mamu. Velakrat ked ja mam nejaky problem s babatkom a snazim sa ho vyriesit a trapim sa a potom tak nejak rezignujem a necham to tak a uz to prestane byt problem alebo len maly.
Je fakt ze vecer su deti unavene z celeho dna a tak je vecer viac placu ako cez den ale dufam ze aj to pominie alebo aspon ze to bude ojedinele.
Rezim urob pevny na ranne budenie a vecierku... denne spanky nevadi ak su posunute v case alebo dlhsie alebo kratsie. A ked uz budete mat rezim na toto aj denne spanky sa mozno ustalia.
To nafuknute brusko by som ale skusila riesit. Moze trvat aj par tyzdnov kym probiotika zacnu mat ucinok, ale mozno ze mu nepasuje umele mliecko a treba ine.
Neviem ci uhorka alebo banan mozu naduvat... skor nie ako ano a hlavne preto ze toho nezje vela... Banan ked je nie uplne zrely moze zapekat.
Lozi uz? Nas sa zbavil problemov s prdenim ked zacal lozit. Ak este nelozi ale robi pohupy aj to je dobre.
@irina29 no tk banan skor zapeka ,ten by som vysadila ,uhorka skor nie,inak nevadi ze ma take brusko,mozno ho ani tak nenaduva ako to ty tomu pripisujes.
probiotika urcite daco pomozu.
A s tym mliekom sa netrap,nevadi ono aspon sa po roku vyspis,moje dvojky po roku uz nepytaju mlieko tiez som im odsavala moje mlieko a cez flasku kedze su oredcasniatka .Starsia kojena plne ta mi v noci nedala pokoj pokial sa kojila aj pocas tehotenstva.
Takze na druhej strane aspon si skor odychnes.
@andreatytler neviem ktore mliecko je pre babatka naj. Ja som skusila sunar.2. skusim sa zajtra poradit s doktorkou. Mam pocit ze ked mu vecernu kasicku davam skor a aj probiotika uz berie 4 dni ze je mu lepsie, a skor zaspi a bol posledne 2 noci lepsi. Dnes sme sa vratili domou tak som zvedava aka bude noc. Dakujem za povzbudenie
@ktochytavzite no tak to nieje ziadna debilina...dieta vyciti ze matka je nervozna tym padom nervozita sa prenasa aj na babätko...
@irina29 Ohladom toho mliecka som pocula ze mamicky niekedy vyskusaju rozdne druhy kym si najdu ten ktory im pasuje. Ale ze treba zostat pri jednom druhu aspon 2 tyzdne. Tak ja som nikdy mlieko neskusala menit... lebo za 2 tyzdne sa mi zmeni dieta tym ze vyrastie alebo mu pojde dalsi zub alebo co...
My sa teraz dost trapime v noci. Budi sa kazdu hodinu... hlavne pred polnocou kedy by mal mat najpokojnejsi spanok. Ale zaspava stale bez placu a tak som spokojna.
@smejko25 no ale fakt<? ja som este vatsiu debilinu nepocula

@sunny8 co je to za hlupost? Ze ako si mamicky naucia, ved sa jedna o babatko, to maminku nevydiera, nema ako. Ved to dieta nebude spat v kociku do 10 tich rokov, alebo nosenim na rukach. Ide o babatko, to sa nevie o seba postarat, pomoct si, potrebuje objatie, lasku, bezpecie