8 mesačný syn sa v noci budí každú hodinu
Prosim poradte mi, pomozte mi, som uz zufala.. Mam 8mes. syna. Prve tri mesiace spaval v noci ukazkovo, prespal okolo 6 hodin bez prebudenia. Ale od troch mesiacov sa to uplne zmenilo :( Budi sa stale, kazdu kazducicku hodinu sa aspon raz prebudi, niekedy aj viackrat za hodinu a tak je to uplne celu noc.Maximalne dve hodiny prespi ale aj to je uspech ak sa take podari. Kazdu noc, nejde teda o prechodny problem. Ja maleho kojim, a preto vzdy ked sa zobudi ho prilozim k prsniku - neviem ci robim dobre, ale to je jedina moznost ako ho uspim a takisto kedze som unavena nevyspata tak nemam silu ho nejako inaksie uspavat. Ale uz som z toho velmi zufala, som permanentne nevyspata a ked pocujem niektore - resp. mnohe mamicky, ktore hovoria, ze ich dieta prespi celu noc tak len ticho zavidim. Keby moj prespal aspon tie tri hodinky v noci ze by som si trochu oddychla.
Ja vobec neviem v com moze byt problem, prosim o akukolvek radu, alebo o povzbudenie, najlepsie keby som vedela ze moj maly nie je jediny a ze aj ine babatka mavaju takyto problem, ale ako pisem toto sa uz deje dlhodobo - nejde teda o chorobu alebo podobne. Aj ja som si v kuse nahovarala to budu zuby, ale prve zubky mu vysli az teraz a takto spava - teda nespava uz velmi dlho. Nie je to ze by bol hladny - lebo aj ked zje sytu veceru, situacia je vzdy rovnaka. Rovnako ci je v postielke, alebo spi so mnou v posteli, vzdy je to to iste
A potom chudacik, ako tuto noc som uz bola strasne nervozna, lebo aj ja uz nevladzem, spi hodinu, potom si ho musim prilozit aby mi zaspal na prsniku, potom ho musim od toho prsnika odlepit a polozit spat a medzitym sa este velakrat stane ze sa prebudi takze to musim znovu opakovat, dat na prsnik atd...
Nie je to dobre, ale nic ine... a cumel odmieta aby som nezabudla - uz od malinkateho mala ho vypluval- takze cumel nepouzivame - i ked som skusila aj znovu - ale stale rovnaky efekt - cumel nechce.
Mamicky, mali ste niekto podobny problem?
Radte, prosim
@liliana1982 ahoj,no nezmenilo sa nič okrem môjho postoja 😀 😀 😀 ,už to neriešim.Sú príšerné noci,aj super noci..ale naučil sa z fľašky piť,aj domácu šťavu z ovocia,aj vodičku.Neviem,nejako sme zvykli 😅
sofinka ma 22 mesiacov, kojim a v noci sa budi minimalne 5x. nikdy nebola velky spac.zaspava pozde, v noci sa budi, cez den da hodinku spanku...je to narocne......su lepsie noci, su horsie noci. rozmyslala som uz aj nad tym ze zrusim nocne kojenie, potom ze ju uplne odstavim.no neviem si predstavit ju prestat kojit.je to pre mna uplne prirodzene.uz to neriesim. beriem to tak ako to je,proste potrebuje kontakt potrebuje mamu a ja som tu pre nu 🙂
sarah ma 13 rokov kojila som ju 2 roky a 7 mesiacov a od roka mi prespala celu noc.....
Ved to ze asi s tym uz nic nenarobime, starsi bude mat v juli 3 a pije v noci minim 2 x ryzove mlieko - ma intoleranciu laktozy, plus vodu a su noci ked aj 6x a mladsi detto minuly tyzden zacal z flase pit skusila som uz 4 druh vypije vodu asi 40 ml :( inak pije len MM plus strava s tym problem nema, skusala som UM nechcel .

@juicy22 nam pomohlo kupit nutrilon, MAM flasu s cumlom "2", vnoci ked place urobit mlieko 210ml, prebalit, zobrat na ruky a dat vypit. Po zaspati vlozit do postielky.