9,5 mesačný synček neštvornožkuje a ani nesedí
Ahojte.. mate tu (alebo ste mali) prosim niektora problem ako moj drobec? Syn na 9,5m, nestvornozkuje a ani nesedi. Do pasivneho sedu ho nedavam, par dni dozadu sme boli u fyzio, skusila ho aj posadit ale hned spadol. Ukazala ako ho podporit v davani sa na 4 a este jeden cvik, lebo uprednostnuje pri nizkom sikmom sede len jednu stranu, skusam to s nim odvtedy casto ale nespolupracuje, absolutne sa nechce dat na 4, vzpiera sa, celou silou tlaci proti mne... Na 4 sa dava asi 2-3 mesiace ale len sa pohupe asi 3 sekundy a spadne. Posledne dni sa nedava ani na 4 vobec. Postavit sa vsak vie a teraz sa stale stava, hlavne o mna. Snazim sa ho v tom nepodporovat - aj na radu fyzio. Ale uz som zufala z toho ze nesedi, ze mozno stvornozkovanie vynecha pritom je dost dolezite 😩🥺... mate teda skusenosti nejake ako ja? Kedy si vase deti sadli a stvornozkovali? - myslim tie neskor, nie tie co si sadli uz v 6 mesiaci a podobne, na to sa nepytam 😅
Dakujem
@7trisha7 mne to príde že má ešte oslabené svalstvo z tvojho príspevku,keď ako píšeš vydrží na štyroch len pár sekúnd. My sme v prvom rade najskor cvičili držanie tela na vystretych rukách na fitlopte. Plus máte doma koberec? Ak nie a všade plavacku ako my tak kúp mne na stvornozkovanie fyzio nechcela dávať cviky že najprv nech kúpim koberec a uvidíme či bude treba. V ten večer ako sme kúpili doobeda koberec sa rozstvornozkoval. S mojim malým sme cvičili vojtovku od 3m v roku prestal cvičiť bol vždy cca mesiac pozadu s vývojom. V 9,5 m začal stvornozkovat.
@eriksonka1234 dakujem, snad mas pravdu ❤️
@dominika7990 ano podla fyzio dole chrbatik ma slaby ale nepovedala cviky priamo na to oslabene svalstvo 😒 takze netusim ako dole ten chrbatik spevnit 😟 koberec sme nedavno kupili do obyvacky kde sme najviac, ale v detskej je koberec stale a je vela aj tam, takze kobercom to nebude lebo kym v obyvacke nebol koberec tak tu mal taku podlozku velku..... No ale vkuse sa stavia vsada 🤷🏻♀️ Aj robi kroky trocha okolo sedacky....

@7trisha7 môj sa trepal, ako ryba na suchu, vo všetkom bol spomalený, rozprávať začal ako 2,5 ročný, a potom turbulentne zrýchlil, v 5 tich rokoch bol zaradený do programu pre nadané deti. Nič sa neboj, všetko bude v poriadku 🤗