icon

Aká je priemerná výška 13-ročných dievčat?

4em5
18. mar 2024

Ahojte, aké sú vysoké vaše 13 ročné dievčatá? Moja má 155,5cm a v škole sa jej smejú že je maličká. Bojíme sa že už nevyrastie a jej spolužiačky sú od nej o hlavu vyššie.

Strana
z2
majamat
19. mar 2024

@mikasa_ackerman zit sa musime naucit s akoukolvek vyskou,a le oba extremy su rovnako nevyhodne. ani nizky vzrast u ezny nie je uplne dobry.

mikasa_ackerman
19. mar 2024

@majamat neni, ale je 10000x jednoduchšie byť extrémne nízka, ako extrémne vysoká žena

majamat
19. mar 2024

@mikasa_ackerman preco myslis?

mikasa_ackerman
20. mar 2024

@majamat nemyslím, viem😀 od šikany a nazývaní inými deťmi “obor, žirafa…”, cez nedostupnosť oblečenia, topánok… až po hľadanie partnera, ak si náhodou nájdeš nižšieho, spoločnosť hneď prevracia očami. Ono v konečnom dôsledku byť vysoká samo o sebe nie je zlé, ale spoločnosť z toho robí niečo zlé. Preto nech je dievča radšej, že je nízke, pretože nízke ženy sú v spoločnosti viac akceptované.

milanemila
20. mar 2024

@4em5 boze ja zasnem za co vsetko sa deti vedia vysmievat, to je vizitka nas rodicov :/
Ja by som jej povedala, ze co je male, to je mile. Naozaj pri dievcati to nie je problem a mozno sa este vytiahne. Ja som najviac narastla, tak okolo 15.

jessica6
20. mar 2024

No moja 12 rocna ma 142cm, je dlhodobo najnizsia v triede. Absolutne to neriesim hoci dufam, ze aspon tych 10cm este da. Nizke zeny sa inak velmi pacia chlapom, ovela viac ako vysoke a mne tiez.

jaond19
20. mar 2024

Moja 12 a pol rocna ma 165cm, ja v jej veku som mala 170cm.
@mikasa_ackerman z casti suhlasim, ze vysoke zeny to maju od mladosti tazsie, ALE treba vediet zo vsetkeho spravit vyhodu, pracovat na vlastnom sebavedomi a hlavne ucit sa spracovavat podnety casto od hlupeho okolia, pretoze vzdy a vsade je niekto, ktorý kvoli vlastnej nespokojnosti hlada na druhom hocico... pocnuc na zakladnej skole, konciac v zamestnani....

mikasa_ackerman
20. mar 2024

@jaond19 súhlasím úplne, ale žiadna práca na sebavedomí nevykúzli, aby mi oblečenie v obchodoch sedelo, alebo aby začali moju veľkosť topánok vyrábať v dámskom, aby som nemusela topánky nakupovať v pánskom😅😅

majamat
20. mar 2024

@mikasa_ackerman no ale ty to beries z pohladu vzhladu, co je ciastocne ( iba ciastocne ) povrchne.
co sa tykasikany, rovnako male deti ju prezivaju, lebo su male a nevedia sa tak branit tym vacsim. oblecenie, hoci sa zda, ze mozu nakupovat v detskom, ale nie je to celkom tak detske veci su strihovo ine, stylovo su casto moc detske . tie strihy su na stihle dievcata a dospela hoci nizka zena s oblymi tvarmi nema sancu.
co sa tyka vztahov s muzmi. tiez nic moc ak si zena 150cm najde 2m muza. ani tento rozdiel nie je uplne ok. ved mu ani pusu neda, kym sa neskloni. ani tancovat nemozu. lodicky na opatkoch v detskych velkostiach nenajde.
ked to berieme z tvojho hladiska, tak to velky rozdiel nie je.

a vezmime to este hlbsie - praktickost nizkeho vzrastu.
nizka zena ma okolo 150cm a dokonca aj niszie som parkart videla. takato zena nemoze soferovat auto, nedociahne do hornych polic uplne beznych skrina a skriniek, moze mat problem v praci, v nemocnici, ci vo verejnych wc, kde je obycajne mensie zrkadlo castokrat zavesene vyssie, nedokaze preniest objemnejsie a tazsie veci. mam zopar nizsich kolegyn, nedociahnu nielen hore ( napr nedokazali otvorit take dvere, co su tak hore zahacknute, nedociahnu na skrine ), ale nedociahnu ani vodorovne, ked sa maju natiehnut. pracujem v soc. zariadeni. tieto moje kolegyne nedociahnu zastlat plachtu na druhej strane postele ( ked sa da, musia obist, ale niektore su pri stene, neda sa ), vsetky voziky su im vysoko, ak na nich maju nalozene nieco, co je tiez vysoke - napr bandasky os stravou, nevidia cez tieto voziky s bandaskami, cize ked ich tlacia, kludne s nim mozu niekoho zrazit. tietobandasky su im velke a tazke. ked potrebuju aby sa dohcodca postavil a potrebuju mu pomoct, maju s tym dost problem, lebo je im vysoko drzat niekoho vyssieho v podpazusi, prekladat z postele do kresla ( postele su casti vysoke ) a urcite by som mohla pokracovat. zatial co tie vyssie kolegyne nemaju aboslutne ziadny takyto problem.
fakt si myslis ze je sranda byt nizka?

majamat
20. mar 2024

@jaond19 ved to je to, s psychikou sa da pracovat, no pri nizkych zenach sa probem s ich vyskou v praktickej oblasti nijak vyriesit neda. doma mozno, ale inde to neovlyvnia.

majamat
20. mar 2024

@mikasa_ackerman no poviem ti, zacala osm nosit BF topanky. maju castokrat aj vacsie cisla a univerzalne pouzitie pre zeny aj muzov.
co sa tyka takych topanok ako lodicky tym padom absolutne neosim a ani uz nebudem. dovod nie je dlzka mojej nohy,a le stav mojho chodidla, aj tak nemozem take boty, hoci by so ich zohnala v obchode na mraky. tykze mi je to prakticky aj jedno, ci cih maju,a lebo nemaju v obchodoch.
inak kolegyna s velkym cislom boty sa stale chvali, ako lacno nakupila medzi poslednymi kusmi.
co sa tyka nizkych zien, mozu mat caasto male cislo topanky a strihy detskych topanok su opat ine,a ko dospelackych, casto uzsie, keby ja som nizsia a mam malu nohu, tak medzi detskymi nic nenajdem, lebo moja noha je siroka.

mikasa_ackerman
20. mar 2024

@majamat v obliekaní si vedia kúpiť nižšie ženy väčšie číslo a zúžiť/skrátiť sa dá vždy, keď ti to je malé a krátke, nenadpojíš si to🤷‍♀️ akú veľkosť nôh má kamarátka? Pretože v dámskom je už 41/42 brané ako XXL a väčšiu veľkosť som teda nevidela ani v žiadnom výpredaji. Ja som nikde nenapísala, že nízke ženy majú nakupivať v detskom, myslela som, že majú viacero možností. A áno, brala som to skôr z vzhľadového/psychického hľadiska, ako z praktického. Pozri si ostatné komentáre pod týmto príspevkom, koľkokrát tu je napísané “čo je malé, to je zlaté/milé” atď. to je presne to, čo som myslela tou spoločnosťou😃 Ešte k tej praktickosti, ak vaše kolegyne nezvládajú správne vykonávať ich prácu kvôli výške, asi by ju mali zmeniť.

majamat
20. mar 2024

@mikasa_ackerman omyl, ak si kupia vacsie cislo, je na dlhsiu postavu, nesedi nizkym zenam. ja mam teda 164cm, som na spodku pasma priemernej vysky,a le teda uz mne idu strihovo mnohe veci zle, pas z oblecenia mam na bokoch.

a teda dost to zjednodusujes. aj vysoke zeny predsa mozu urobit nejaku zmenu,a k maju problem s neicim pri svojej vyske. oblecenie si mozu dat napr usit.
co sa tyka zamestnania, pochybujem, ze nizka zena najde nejake, kde jej nieco nebude vysoko - uz len skrinky su vsetky vysoke.
a nepisala som len o zamestnani, co soferovanie? tam co zmeni? co regale v obchodoch? tam co zmeni? su proste situacie, ked na vyber nema.

tu ide predsa prave o to, ake ma ktora moznosti.

- vysoka ma problem s obleckom a topankami a teda ma problem sa vysporiadat s tym, ze nemusi najst chlapa vyssieho, aj ked yvsokych muzov je urcite teraz dost, ale beriem, nema na vyber a laska nei je o vyske, cize moze sa jej pacit akurat nizsi.

- nizka zena ma tiez problem s obleckom. a ak ma vysoka problem s tym,a ko vyzer apri malom chlapovi, tak sa ti zda ok, ze mala zena si moze dat an seba "vrece" ktore jej nesedi? cize u vysokej ideme posudzovat ako co vypada,a le u malej nie? podla mna by sme mali aj brat o uvahy to iste ako u velke - vzhlad.
a teda u amlej este aj ta prakticka stranka - moznosti minuimum. aj keby robi v kancli uz moze mat problem.
napm dali police na nejake papiere, ktore denne pisem. su v sanonoch, mama asi 20 sanonov, moja vyssia kolegyna sedi a dociahne, ja sa musim po kazdy postavit. a teda nehovoriac o tom, ze mam este priemernu vysku. nizke kolegyne mam na inej pozicii, ale keby su na mojej, tak asi ani nedociahne tie sanony.

a co sa tyka tej frazy - co je male, to je mile. to je teda dobre bagateliziovanie, lebo to sa hovori skor pri detoch, nie pri dospelej zene - napr matke.
dalsia vec je, nei kazda zena je mila, cize tento nazor na kazdu malu zenu mat nemozes.
dalsia vec je, ze v skole pri detoch ej t bezpredmetne, lebo tuto frazu skor pouzivaju dospeli, nie deti.
a posledna vec je, ano, niektore tot tu napisal,a le napisali nieco ze na vysoke? ci an priemerne vysoke? nie, lebo nadavky ako zirafa a pod su opat vysadou viac deti.
( psem o normlanych doselych, nie o nezreych jedincoch, ti dokazu povedat nieco z rozynch dovodov, nielen koli vyske a pokojne aj malym zenam )

nehnevaj sa na man, ja netvridm, ez vysoke zeny to maju lahke, ale ty nehovor, ze male zeny nemaju rovnaky problem ako tie vysoke a teda z toho rpraktickeho hladiskadokonca este vacsi.

jaond19
20. mar 2024

@mikasa_ackerman mam nohu 42/43 a je to sice obmedzenie, ale v dnesnej dobe internetu chvalabohu viem najst aj tenisky, aj sandale, aj cizmy a dokonca nizke lodicky bez opatku... horsie to bolo pred 15-20rokmi... taktiez Tall kolekcie oblecenia celkom fajn vyber... ono nizke zeny/muzi to s obliekanim tiez nemaju vyhru.

mikasa_ackerman
20. mar 2024

@majamat prosím ťa, zobrala si to až moc vážne celé. It’s not a big deal, trošku sa ukludni, čo slovo to preklep😀

@jaond19 ja som ale nikde netvrdila, že aj nízke ženy to nemajú ťažké, iba že to majú o niečo jednoduchšie ako vysoké🤷‍♀️ ja mám nohu 43/44 a je to ťažké, tá 43 sa dá na internete nájsť ale väčšinou to sú úplne otrasné topánky, ktoré sa k mojmu veku ani štýlu obliekania nehodia, to už skôr nájdem optimálnejšiu možnosť v tom pánskom😅

majamat
20. mar 2024

@mikasa_ackerman ospravedlnujem sa za preklepy,a le nerob unahlene zavery a nenamyslaj si. ja pisem cez klavesnicu, nie cez mobil a jednoducho v tej rychlosti klepnem prstami opacne ako potrebujem. preto tie preklepy. toto absolutne nie je prejav mojej nervozity. stava si mi to stale, lebo pisem pomerne ryhclo.

a prave tvoj nespravny nazor sa snazim vyvratit. opakovane som ti napisla,a ze nizke zeny maju uplne rovnyk problem s oblecenim a botami a nayvse este maju problem v raktickom zivote, co vysoke naopak nemaju, cize tvoje tvrdenie, ze nizke zeny to maju jednoduchosie je uplny opak reality. lebo vysoke v praktickom zivote problem nemaju rovnako ako noizke, cize logicky maju o problem navyse.
a teda co sa tyka tych noh, tak poznam taku, co ma vlekost 36, to medzi damskymi tiez nenajdes. a nie soms i ista,c i vobec aj na nete tkau najdes, skor asi nie. medzi dospelackymi botami sa taketo cislo nevyskytuje
moja kolegyna co kupi vo vypredaji lacno a fakt ma pekne boty ma vleksot prave 43. kupi vzdy ked ma prilezitost, vsak topanky sa po 3m nevyhadzuju, tak sa jej nazbieraju. a vo vypredaji nestoja vela, takze kupi hocikedy, ked anhodne najde,a lebo ide okolo takych obchodov.

a nie, nepises ze to maju lahsie, ani nahodou😉

majamat
20. mar 2024

dalsi

majamat
20. mar 2024

ano, su tak akceptovane, ez vsetko sa robi vysoko, kde nedociahnu. to je len povrchyn pocit, ze su akceptovane,
pred casom som citala clanok, kde pisali o tom, ktore celebrity su nizke. za nizke povazovali aj tie,co mali pod 170cm. priemerna vyska zacina v podrpiemernom pasme ciza pod 162cm ( vratane tejto vysky ), aj napriek tomu boli pirmerne vysoke zeny posudene ako nizke. aj velkarat v takxchto diskusiach sa zeny v priemernej vyske povazuju za nizke, nasa spolocnost je nadtavena tak, ze vyssie zeny su v norme a tie ci su v skutocnosti v priemere su povazovane za male.

mikasa_ackerman
20. mar 2024

@majamat píšem, že to majú lahšie ale to neznamená, že to tiež nemajú ťažké, čítanie s porozumením asi nebude tvoja silná stránka čo? Očividne ale ani písanie, skontrolovať si po sebe písaný text je základ, či píšeš na mobile, počítači alebo pre mňa za mňa aj na kalkulačke😀 ďalej sa mi už naozaj nechce s tebou doťahovať, píšeš tu dlhé litánie o ničom, stále dokolečka to isté.

majamat
20. mar 2024

@mikasa_ackerman ja rozumiem velmi dobre, skor ty nechapes rozdiely.
ty si predsa nenapisala, ez to maju rovnake, z tych screenov vidno, ez si napisala, ze to maju lahsie a vyssie zeny to maju tazssie. este som ti to aj vyfotila a ty ides tvrdit opak.
a teda nenasla som nikde nic o tom, ze by si s nizkymi zenami sucitila, az ked sme zacali komunikovat medzi sebou, predtym ani slovo. takze akosi nemam co citat s porozumenim. citam s porozumenim len co si napisala, ak mas v hlave neico ine, tam nevidim.

a asi uz nevies co napisat, ked mi vycitas, co s diskusiou nesuvisi.

laurik16
24. mar 2024

@4em5 ja mam 22 rokov a 157 cm 😃 dobrého málo stačí a zlého veľa netreba 🤣 týmto sa riadim

valise
24. mar 2024

Ja som mala na strednej 154 a na vysokej som potiahla na 160, co sa uz vsetci "dusovali, ze ked dostanem menstruaciu, tak uz neporastiem(tu som dostala v 12). Som sice z tych nizsich, ale spokojne si mozem dat vyssie opatky aj platformy a neprerastam muzovi cez hlavu😁

taminka1986
24. mar 2024

@4em5 moja 10rocna ma uz teraz viac ako ta tvoja ale to nieje dovod na obavy. Ja mam 175cm,muz pod 190cm. Ak ste nizsi,po kom ma byt to dievca vysoke? Nestresuj sa zbytocne. Skor sa obavam ja ci sa ta moja zmesti do dveri🤣

cicinkova
24. mar 2024

@4em5 moja dcéra má 150 cm a 15 rokov tiež spolužiaci mali problém stým že je malá. Povedala som jej nech ich ignoruje, že dobrého veľa nenarastie. Povedala som jej, že ona je výnimočná v inom a výška nieje všetko.

Strana
z2