Aké sú možnosti, ak nezoberú 3-ročné dieťa v do škôlky ?
Moja otázka je v nadpise. Okrem súkromnej škôlky. Ďakujem
Ďakujem za informácie.
@petrapod no hlavne sa skús sa zamerať na to, aby ti malého do škôlky vzali. Prihlášku daj nie do jednej ale do viacerých, skús sa informovať aj osobne. Lebo potom už len teda tie súkromné ktoré nechceš, alebo opatrovateľka, alebo skúsiť osloviť aj nejakú mamičku na materskej dovolenke či by sa nepostarala o ďalšie dieťa za nejakú pre obe strany vyhovujúcu sumu ... Ak sa ti nepodari malého nikde umiestniť ani k nemu niekoho zohnať, tak len ostať doma na neplatenej rodičovskej. Peniaze nedostaneš žiadne, ušetríš len na tom že keď sa prihlásiš tak si nemusís platiť zdravotné poistenie.
@petrapod ak bude mať 3.roky v októbri tak by ho ešte mohli zobrať....u nás berú prioritne deti čo dovŕšili 3 roky alebo majú súrodenca v danej škôlke, ostatných podľa poradia...ale tento rok brali aj októbrových a aj pár novembrových....je to od kapacity škôlky koľko detí môžu prijať a koľko sa ich hlási, takže po trojročných sa pozerá podľa veku (u nás)ale aj poradia....pozrieť si na stránke škôlky keby je zápis a hneď v prvý deň zápisu im dať žiadosť...
Ešte máš možnosť zabezpečiť si opatrovateľku ak zarobíš dostatočne na to aby sa ti to oplatilo alebo dať dieťa k nejakej mamičke, ktorá je na RD a opatruje u seba viac detí, prípadne by zobrala tvoje za odmenu, ktorá je určite menšia ako stojí opatrovateľka.
Ze skus urobit vsetko pre to, aby dieta vzali 🙂 pokial je to dieta januarove, prip. neskorsie mesiace, tak vo velkych mestach sa mozes aj do kocky poskladat a nemas sancu 🙂 ja som syna prihlasila do 8 skolok, z toho 3 mimo nasho mesta a nevzali ho nikde, a to je decembrovy.. nakoniec sme teda mali stastie a vzali ho do nejakej detskej skupiny, ktora je dotovana eurofondami, kde sa plati "skolkovne" v rovnakej vyske ako v statnych skolkach. Brali este zopar januarovych deti, ale ostatni mali uz smolu.
@diewcatqoo moj maly je januarovy. Uz teraz sa tesim ako budeme riesit tuto situaciu

@petrapod
1. mestske/statne jasle (cenovo aspon v BA sa blizia sukromnym skolkam)
2. predlzena neplatena rodicovska
3. predlzena platena rodicovska ak je na to nejaky dlhodoby vazny dovod