icon

Aké sú možnosti, ak nezoberú 3-ročné dieťa v do škôlky ?

petrapod
18. jan 2020

Moja otázka je v nadpise. Okrem súkromnej škôlky. Ďakujem

meluela
18. jan 2020

@petrapod
1. mestske/statne jasle (cenovo aspon v BA sa blizia sukromnym skolkam)
2. predlzena neplatena rodicovska
3. predlzena platena rodicovska ak je na to nejaky dlhodoby vazny dovod

evittam
18. jan 2020

Ako pise
@meluela
Akurát ze do jasli po 3rokoch neberu. Pripadne opatrovateľka.

meluela
18. jan 2020

@evittam ja som davala v 2r9m do jasli a kebyze chceme tak tam moze ostat do 3r8m (do konca skolskeho roka po dovrseni 3r), neviem ci to ostatne jasle maju inak

evittam
18. jan 2020

@meluela Ano iste ak das pred dovŕšením 3rokov moze zostat do konca školského roka. Ale ked ma po 3rokoch tak uz nevezmú.😉

petrapod
autor
18. jan 2020

@meluela ďakujem pekne

petrapod
autor
18. jan 2020

Ďakujem za informácie.

petrapod
autor
18. jan 2020

@meluela a keď dovŕši 3r. V októbri a nemôžem ísť kôli tomu do roboty tak to není dôvod 3)

meluela
18. jan 2020

@petrapod nie, to je dovod 2. .. neviem presne ako to chodi v robote, tusim treba ziadat neplatene volno alebo ako ... (ja som to mala trochu inak, nikde na mna necakali)

evittam
18. jan 2020

@meluela Ano o neplatene volno ale s tym nemusí zamestnavatel suhlasit.

ukulela
18. jan 2020

@petrapod no hlavne sa skús sa zamerať na to, aby ti malého do škôlky vzali. Prihlášku daj nie do jednej ale do viacerých, skús sa informovať aj osobne. Lebo potom už len teda tie súkromné ktoré nechceš, alebo opatrovateľka, alebo skúsiť osloviť aj nejakú mamičku na materskej dovolenke či by sa nepostarala o ďalšie dieťa za nejakú pre obe strany vyhovujúcu sumu ... Ak sa ti nepodari malého nikde umiestniť ani k nemu niekoho zohnať, tak len ostať doma na neplatenej rodičovskej. Peniaze nedostaneš žiadne, ušetríš len na tom že keď sa prihlásiš tak si nemusís platiť zdravotné poistenie.

mogaa
18. jan 2020

@petrapod ak bude mať 3.roky v októbri tak by ho ešte mohli zobrať....u nás berú prioritne deti čo dovŕšili 3 roky alebo majú súrodenca v danej škôlke, ostatných podľa poradia...ale tento rok brali aj októbrových a aj pár novembrových....je to od kapacity škôlky koľko detí môžu prijať a koľko sa ich hlási, takže po trojročných sa pozerá podľa veku (u nás)ale aj poradia....pozrieť si na stránke škôlky keby je zápis a hneď v prvý deň zápisu im dať žiadosť...

petrapod
autor
18. jan 2020

@ukulela jasné. Skúsim urobiť všetko preto aby mi ju niekde umiestnili. Len som chcela vedieť v prípade aké sú reálne skúsenosti. Ďakujem

wena
18. jan 2020

Ešte máš možnosť zabezpečiť si opatrovateľku ak zarobíš dostatočne na to aby sa ti to oplatilo alebo dať dieťa k nejakej mamičke, ktorá je na RD a opatruje u seba viac detí, prípadne by zobrala tvoje za odmenu, ktorá je určite menšia ako stojí opatrovateľka.

diewcatqoo
18. jan 2020

Ze skus urobit vsetko pre to, aby dieta vzali 🙂 pokial je to dieta januarove, prip. neskorsie mesiace, tak vo velkych mestach sa mozes aj do kocky poskladat a nemas sancu 🙂 ja som syna prihlasila do 8 skolok, z toho 3 mimo nasho mesta a nevzali ho nikde, a to je decembrovy.. nakoniec sme teda mali stastie a vzali ho do nejakej detskej skupiny, ktora je dotovana eurofondami, kde sa plati "skolkovne" v rovnakej vyske ako v statnych skolkach. Brali este zopar januarovych deti, ale ostatni mali uz smolu.

brezza
19. jan 2020

@diewcatqoo moj maly je januarovy. Uz teraz sa tesim ako budeme riesit tuto situaciu

evittam
19. jan 2020

@brezza Pôjde do škôlky stsfnej az v sk.r.2021/22

brezza
19. jan 2020

@evittam on mal len teraz rok, ale to je jedno myslela si az od septembra. Uvidime, mozno ho skusime dat skor do jasli alebo sa podari druhe. Idealne keby bolo letne 😁