Aké sú vaše skúsenosti s Metatarsi (pedes) adducti u bábätka?
Ahojte,
mate niekto u babatka na nozickach pedes adducti (mtt adducti)?.. su to take nozky zahnute trochu do mesiacika, vznika to v maternici ked su nozky pritlacene pod rebrom a zahnu sa.
my s tym cvicime ako nam na rehab ukazali asi od 1m, aj nas naposledy ortoped pochvalil ze sa to zlepsilo... cvicim ako casto mi dovoli mrnus
mate s tym niekto skusenost ze sa to uplne vyrovnalo? lebo mi vravel ze ak to na buducej kontrole este nebude ok, dame dlažky na nozky... v mojej predstave hned vyskocilo to co mal forrest gump, ale snad to budu ibanenejake bačkurky pevne ako muz tvrdi...
mali ste to niekto u mimi?
nemyslel doktor ortezy?
@kamilka2012 ahoj, malinky ma zahnute iba šlapy ... tie dlazky by mali vyrovnat iba chodidlo tak si myslim ze to bude iba ako boticka
a odkedy mate ortezky? pomahaju? ako casto ? aj na noc?
@zuba1987 uz si ani presne nepamatam ale prve sme dostali tusim po 3 ročnej prehliadke /pediater nas odoslal do ortotexhu/ nosili sme pol roka,po kontrole nam dali dalsie,lebo dxérka má prudký rast a potom dali zase dalsie,nosili sme len v noxi,teraz ma dxérka 7 rokov,má ixh nosit stále,ale uz jej ixh nedávam,lebo plače. Prepáč,nepise mi písmeno preto davam x.
@kamilka2012 dakujem za info... drzim palce aby sa vsetko napravilo 😊

prip. ako vyzeraju tie dlažky?