icon

Aké sú vaše skúsenosti s Metatarsi (pedes) adducti u bábätka?

zuba1987
7. júl 2019

Ahojte,
mate niekto u babatka na nozickach pedes adducti (mtt adducti)?.. su to take nozky zahnute trochu do mesiacika, vznika to v maternici ked su nozky pritlacene pod rebrom a zahnu sa.
my s tym cvicime ako nam na rehab ukazali asi od 1m, aj nas naposledy ortoped pochvalil ze sa to zlepsilo... cvicim ako casto mi dovoli mrnus
mate s tym niekto skusenost ze sa to uplne vyrovnalo? lebo mi vravel ze ak to na buducej kontrole este nebude ok, dame dlažky na nozky... v mojej predstave hned vyskocilo to co mal forrest gump, ale snad to budu ibanenejake bačkurky pevne ako muz tvrdi...
mali ste to niekto u mimi?

zuba1987
autor
7. júl 2019

prip. ako vyzeraju tie dlažky?

kamilka2012
8. júl 2019

nemyslel doktor ortezy?

kamilka2012
8. júl 2019

my mame taketo ,ale vola sa to ortezy ale mame bez xhodidla,od stehienka-vrátane az po členok-vrátane. Ale nemame vasu diagnozu.Moja ma nohy x. tak sa doslova vyjadrila ortopedička,ze máme iksáče.

zuba1987
autor
9. júl 2019

@kamilka2012 ahoj, malinky ma zahnute iba šlapy ... tie dlazky by mali vyrovnat iba chodidlo tak si myslim ze to bude iba ako boticka
a odkedy mate ortezky? pomahaju? ako casto ? aj na noc?

kamilka2012
9. júl 2019

@zuba1987 uz si ani presne nepamatam ale prve sme dostali tusim po 3 ročnej prehliadke /pediater nas odoslal do ortotexhu/ nosili sme pol roka,po kontrole nam dali dalsie,lebo dxérka má prudký rast a potom dali zase dalsie,nosili sme len v noxi,teraz ma dxérka 7 rokov,má ixh nosit stále,ale uz jej ixh nedávam,lebo plače. Prepáč,nepise mi písmeno preto davam x.

zuba1987
autor
9. júl 2019

@kamilka2012 dakujem za info... drzim palce aby sa vsetko napravilo 😊