Ako bojovať proti lenivej 11 ročnej dcére?
Ahojte, moja dcérka bolo usilovné dievčatko. 25. Januára dovŕšila 11 rokov ale, všetko sa zmenilo. Krásne uprataná izba sa zmenila na svinčík, čo sa týka upratovania v iných izbách na všetko kašle. Už som zúfalá, som rada keď si postelie posteľ. Máte s takýmito deťmi skúsenosti? A ako ste to poprípade vyriešili? :(
@gabrielapatrik ja som tu na mk minule čítala, že nie tresty máme dať my, ako rodičia, ale majú si ich dať deti, skús túto taktiku
Nás mama doma nikdy nejak extra nenútila upratať. Boli fázy keď sme mali bordel a boli fázy že sme sa jedna s druhou hádali kvôli bordelu, a fázy keď sme si total vyglančili izbu, ešte aj okná umyli, mama do toho nezasahovala, bola to naša izba, naša vec. (Jedlo a pilo sa však v kuchyni). Pradlo rovnako ako to tu baby popisujú, mama zahučala do bytu že ide prať a máme dať do koša veci čo chceme vyprať. Viem že mi moje kamošky vždy strašne závideli že sme nemali žiadne sobotné upratovanie. Doteraz mám systém, že keď mám v stredu pocit že treba upratať tak upracem v stredu ;) a nie v tú všade stanovenú SOBOTU... s mužom sme sa už našťastie demokraticky zladili :D. Ale tie prvotné soboty že ideme spolu upratať, tak to som len oči vyvaľovala, že prečo?????? Mne sa zrovna sobotu doobeda - prvé voľné hodiny po práci fakt nechcelo zabíjať upratovaním... Ani jedna mimochodom nie sme vo svojich domácnostiach bordelárky alebo že by sme neupratovali, dokonca každá máme na upratovanie našich detí iný názor ;). Papa
@danielahamar skusala som ....nic
Kazdy deň len placem od nervov, zufalstva....
@hnilk0vamaminka ja by som jej dala taky zakonník, že by sa z neho poskladala 😨😖

@katrin21 Ja už neviem kaý trest, už nemá syn Notebook, ani mobil, ani tableta ani lego ani nič a jeho to nezaujíma, nie upratané t má vyluxovan priam ale povinnosti do školy