icon

Ako bojovať s túžbou po daľšom dieťati?

majag
16. jan 2014

Mam 30 rokov a tri deti. Chlapec má progresívne ochorenie a potrebuje vacsiu starostlivost. V buducnosti jej bude potrebovat ovela viac. Velmi tuzim po dalsom babatku a neviem sa toho zbavit, aj ked viem, že najrozumnejsie je uz viac detí nemat. Ako s tym bojovat alebo čím tú túžbu nahradiť? Mate niektorá podobné pocity?

siska53
21. feb 2014

@rebeca33 aj ja v to este dufam 🙂)
minule sne sa uz pred odchodom (jeho) do prace cosi bavili a ja mu medzi dvermi,ty mas nejaky velky strach,ze by som otehotnela.on,ze ano,kvoli financiam...
no uvidime,ja by som nebola taks oesimistka kvoli financiam,skor,ci ja zvladnem daksie tehu,ci babo bude ok..to by ma viac trapilo,ako peniaze,ved vzdy sa da privyrobit,ci sa vravot skor do prace(ked sa chce).a vedela by som,co by stacilo zredukovat..nemyslim stravu,,ta kvalitna byt musi,obzvlast pri detoch,ci lieky,ktore su nevyhnutne..
ja si vzdybtak poviem,a co keby sa nam,predtym,narodili 2icky? To by sme boli postaveni pred hotovu vec,museli,riesit kocik,dalsiu postielku..
tak si drzme paste...
tvoj sa coho obava?

rebeca33
21. feb 2014

@siska53 No on skor chce mat uz svoj klud. U nas je dost casto taky blazninec, krik, deti zle spia, cize aj deficit spanku, ale to hlavne u mna... a potom isiel na mna s tymi najhorsimi vecami, ze moze byt postihnute, alebo hyperaktivne a tak.... no hroza, ja viem, že moze byt vselico, ale keby som takto rozmyslala, tak nemam ziadne dieta. Proste strachu dat zelenu nechem, hoci sa sama bojim.. A to , co on chce ten klud, ved raz príde, len o par rokov neskor, a druha vec, ze predsa sa tie zmeny a obmedzenia chlapa tolko netykaju. S financiami to mozes uhrat lahsie, tam sa da argumentovat...No a potom este robil zo mna neschopnú, ze ako to chcem zvladnut... no poviem, ti dost to všetko bolelo...Mimochodom dnes mi dal "za ulohu" spratat prebalovaci pult, tak dufam, ze ho nemam rovno aj predat 😠

katkakon
25. apr 2014

Možem aj ja prispieť.My sme mali dvoch chlapcov a to v dosť mladom veku.Chodila som do školy narodil sa mi 1 syn,potom o 2,5r.druhý.Stále som túžila po dievčatku.Muž už nechcel ani počuť o ďalšom bábu.ale po 10r ked máme už po 30tke obaja sa nám narodil tretí syn.Ked som to onámila manželovi že som asi tehotná nebol 3xnadšený.Nejak to nemohol prekusnut,že ako ved dával pozor 🙂.No a narodil sa tretí, má už 5mes.a manžel sa hio nevie nabažiť.Nedá nanho dopustit.A aj nás to nejak viac zblížilo.a taktiež mám skupinu B rh neg. ale nikdy ma neupozornovali že už žiadne dieťa a Pan Boh zaplať aj deti sú zdravé.Na počudovanie neviem čim to je ale túžim ešte po jednom dieťatku.Viem 4 deti, ale myslím si že všetko sa dá ak sa chce.A hlavne túžim po dievčatku aj si chcem dať vypočítať u dr.Jonáša.tak asi toľko 🙂

emilia25
25. apr 2014

Ja mam rovnaku dilemu my sa snazime o 4 babo v januari som bola na cisteni v 11 tyzdni prestalo byt srdiecko som uz s toho dost na nervy ze sa nam vobec nedari a do teraz vsetky boli na prvy sup a uz to bude rok anic.uz aj rozmyslam ze budeme mat 3 deti lenze uz aj nad prácu kde aku ako to sklbit aj s deťmi.viem ze keby som otehotnela zas to prepocitavam na peniaze ze vsetko krat 4 lenze zas to 4 babo chcem.sme hned na zaciatku nášho vztahu boli ze 4 deti.ja sa uz sama v sebe nevyznam.

janka9898
25. apr 2014

babulky ja mam to iste
mame 2 krasnych chlapcov no ja stale TUZIM PO dievcatku
v januari som myslela ze sa nam postastilo uplny sok ale tehu som nebola ale vtedy ked sme sa s tym uz zmierili ze ano meskaju dlho... tak asi som ked sme to zacali rozratavat ako co kramy dosli ja sklamana manzelovi odlahlo ale ked videl ze tyzden codim jak matoha bez duse povedal ze dobre dajme sa do toho podarilo sa hned vo februari ale ani nie tyzden po poz. teste som zacala krvacat a miminko som potratila a vtedy chlap povedal ze to je znamenie ze uznemame mat dieta a to ma ubija
ja som mu povedala ze dobre tak uz nebudeme riesit a tak
ale to len koli tomu aby sa tak nechranil 😖
takze zajtra cakam kramuse a asi isto pridu
ale TA TUZBA JE uplne pohlcujuca.... uz neviem co mam robit

rebeca33
29. apr 2014

@katkakon, @emilia25 , @janka9898 , som rada baby, že ste sa ozvali. Mňa to tiež ešte neprešlo, len mám pocit, že okrem môjho muža je proti mne aj "celý svet". Nejak mám aj zdravotné problémy, niekedy mi dávajú zabrať aj tie dve deti čo mám, a pýtam sa sama seba prečo chcem ešte ďalšie?? Bolo by možno lepšie keby ma tá túžba prešla. Ja viem, nie je to žiadna tragédia, ale nejak sa toho neviem vzdať, neviem v sebe spraviť rozhodnutie, že už mi to stačí. Od kedy mám druhé dieťa, tak nosím v sebe tú predstavu, že bude aj tretie, že to tak proste má byť. No asi ma chápete len vy, čo ste na tom podobne a je jedno o koľké dieťa ide. No len čo s tým? Ísť tvrdohlavo do toho, ak sa bude vôbec dať, alebo sa snažiť zmieriť s tým, že budú len dve? Len ako hovorím, nebolo by to moje rozhodnutie,ale niekoho iného alebo okolností, ja by som sa musela len zmieriť. 😢

siska53
29. apr 2014

@rebeca33 ja mam presne ten isty problem...

rebeca33
29. apr 2014

@siska53 hej, hej... Takže ani teba to ešte neprešlo? No len čo s tým?? Sama som zvedavá ako to všetko dopadne, keby aspoň to zdravie slúžilo...

siska53
29. apr 2014

@rebeca33 veru nie :((ja mam take vlny, ze si poviem a neva, aj dve deticky su fajn, mnohi sa nedporacuju ani k jednemu. Ale potom sa zas tuzba ozve.. Idem na kontrolu k dr.,tak sa ho opytam,ako to on vidi, predsa len..ak by sa nejak zadarilo nechtiac (lebo mm asi nepresvedcim), tak ci to nie je pre mna riziko, predsa, tretia sekcia...
A som kazdu chvilu chora teraz, stale volaco, vraj to je dlhsim kojenim, tak neviem... Len zas..nechcem uz dlho cakat, bud to nejak vyjde,alebo potom skusat presviedcat o taky rok-dva...len to uz budem mat 40 na krku...resp. uz cez 40..
Len zas..ked jeden nechce, tazko ho donutis... Mamina suseda strasne chcela druhe, jej manzel ani pocut. A ani nemaju a uz aj nechce. Sama seba presvedcila, preco to nie je vhodne. Uf, asi nema dobre presvedcovcie schopnosti,ked samu seba neviem prevedcit. 🙂)

rebeca33
29. apr 2014

@siska53 presne toto mám aj ja. Dnes som bola u dr. a tiež mi naznačil, že možem byť často chorá, lebo dlho kojím. Tak to asi keby som mu ja povedala , že ešte chcem ísť do ďalšieho tehotenstva a kojenia asi by si zaťukal na čelo... 🙂 a tiež má súri čas , tuto čo písali niektoré baby tak sú ešte mladučké. Aj keď si hovorím,že už aj teraz je dosť neskoro, keby tak človek vedel pred pár rokmi... Ale tiež sa nepresvedčím...

siska53
29. apr 2014

@rebeca33 ja som ju uz pred mesiacom odstavila, hadam sa telo uz coskoro spamata,lebo aj ockovanie som si kvoli tomu rusila uz 2x! Chcel som to mat za sebou.. Ale odlozim to a ak do jula nic,tak v auguste sa dam zaockovat.

rebeca33
30. apr 2014

@siska53 A dala sa v pohode odstaviť? Lebo ja mám doma závisláka 🙂 . A ozaj, manželovi si to teda už povedala? Lebo sa mi zdá, že si písala, že on o tom ešte nevie.

magimary
30. apr 2014

@majag ja tu budem asi úplne za "exota",
ale risknem to, keďže sa táto téma týka aj mňa a ja aj pri mojich 4 deťoch to cítim rovnako ako ty.. 😉
(tiež máme jedného postihnutého-autista, no on nebol problémom ani pri tomto štvrtom, po ktorom sme obaja s manželom túžili), problém je s mojim zdravím-mám inou diagnózou komplikované tehotenstvo (resp. najmä pôrod v jeho závere), preto si to racionálne musíme ustáť pred srdcom (a túžbou)...
ja mám doma navyše len "chlapov", takže moja túžba stále smeruje k dievčatku...

tak sme si to s manželom tak uzavreli, že cielene na tom nijako pracovať nebudeme,
ale keď dieťatko príde aj tak, tak budeme šťastní a budeme vedieť, že to skrátka (aj s tým mojim problémom v zdraví) zvládneme
a ak nie, tak si dievčatko vezmeme z domova (ako sme si vzali toho nášho autíka)...
našťastie ja si môžem svoju túžbu trochu "kompenzovať" svojou "prácou", keďže sa staráme o detičky z domova...
presne kvôli tejto túžbe sme to pred ôsmymi rokmi aj začali robiť (po druhorodenom nám už neodporúčali mať deti), a túžbu to ozaj aj upokojilo, ale potom prišiel rok 2012 a my sme začali túžiť opäť po dieťatku, ktoré nám nikdy neodíde a tak sme to riskli...so šťastným koncom ... 🙂
ale tiež sa pýtam, do kedy to budem takto cítiť
a tiež je to u mňa potencované tehuľkovaním a babatkovaním v mojom okolí 😉

magimary
30. apr 2014

jo ale aby som odpovedala na otázku v názve témy-
s touto túžbou sa podľa mňa nedá nejako extra "bojovať",
keďže ona v nás skrátka je...
môžeme jej len "podľahnúť" (dovoliť si ten "risk"), alebo odolať (a cielene nechať víťazstvo rozumu) a potom už sa len zmieriť s ňou...

25daniela
30. apr 2014

@magimary presne to iste som prave chcela napisat. Neda sa s tou tuzbou bojovat... Jedine vitazstvo rozumu potlaci tuzbu...

magimary
30. apr 2014

@25daniela presne-potlačí

rora
30. apr 2014

Najlepsie by asi bolo zvázit vsetky pre a proti.... ono sa s tuzbou bojovat neda, da sa len po akejsi "dohode rozumu so srdcom" tuzbu potlacit do uzadia.... ale bude tam vzdy... Porozpravajte sa s manzelom a predstavte si ze uz dalsie dieta cakate a ako by ste si situaciu zariadili aj skrz starsieho syna. Ak by ste nasli nejake riesenie a vedeli si zivot sklbit (aj financne, aj co sa tyka zvysenej starostlivosti o starsieho syna a novorodenca), tak vam zelam vela uspechu do dalsieho dietatka.

katkakon
30. apr 2014

@rebeca33
viem deti su starost ale aj radost.Mozno sa budete smiat,alemoje 3dietabolo vmodlene ja som strasnetuzila kedze som vzdy chcela mat 4-5deti.Vedked sa vychovaju dve vychová sa aj tretie aj štvrté. Je to aj o tom že sa treba aj uskromnit a hlavne obetovat.Dieta si vyzaduje celeho cloveka.Tak ako som si mslela že nebudem vediet dat lasku vsetkým trom rovnako tak teraz viem ze by som dala este aj trom rovnaku lásku🙂.chápete ma 🙂.Proste tužim aj ked 1trimester japrežívam otrasne schudnem 10ki vraciam no som neschopna.Ale ked sa to narodi proste to je niečo neopísatelne že som to dokazala ze take malinke sa nám podarilo.Takže mojatúžba rastie nedá sa potlačiť.A hlavne tužba po dievčatku strasne túžim.Tak uvidíme.Nechám to plynut trosku neupinat sa este kojim takze ale uvidime akmi estepride ten výpocet tak skusim.no a ak sa nepodarí proste to už necham a mozno ak na to nebudem mysliet tak to pride samo 😉

siska53
30. apr 2014

@rebeca33 nie, este som nepovedala. Bojim sa,ze sa zasekne a radsej sa vzda s...u..
Malu som v pohode odstavila, ale sla som na to pomalicky, asi 4 m. nam to trvalo. Nezaobislo sa to bez octovania prs. Ale chyba mi to dojcenie..:(((

blackcat8885
30. apr 2014

Baby aj ja veľmi túžim po druhom babatku.Ale mm raz chce raz nie.Teraz je v štadiu ked nechce,pred mesiacom chcel 😒 a nemá žiadne rozumné argumenty len to,že ja som ešte v zime druhé mimi nechcela.No zmenila sa to a tážim po druhom stale viac

rebeca33
30. apr 2014

@magimary Ahoj, myslím, že majag nakoniec písala, že ju tá myšlienka už prechádza, že zvíťazil ten rozum... tak si myslím, že možno bojovať sa s tou túžbou nedá, ale môže to jedného dňa nejako prejsť... inak napadla ma raz v slabej chvíli aj adopcia už staršieho dieťaťa, že keby ma to moc držalo, ale zase si myslím, že na to musí byť človek stavaný, musí na to jednoducho mať, ja sa na to necítim, a máš môj veľkýýý obdiv... takže vlastne teraz tá moja túžba v porovnaní s tvojou a aj iných báb čo tu písali je vlastne oveľa menšia... to som možno ani netušila, že to aj takto môže byť, tak ti ďakujem za príspevok.
@katkakon máš pravdu, pre mňa sú tie deti aj keď dajú zabrať tou najväčšou radosťou v živote, a som rada, že ti to s tým tretím dieťatkom vyšlo a držím palce aj do budúcna.
@siska53 No možno aj dobre robíš, ja som mala jeden čas tiež pocit, že sa mi muž v tomto smere vyhýba radšej, len aby som náhodou neotehotnela, ale možno som si to len namýšľala a možno, keby si mu to povedala, by si bola milo prekvapená 🙂 ale v tom ja ti neporadím, lebo ja by som to môjmu asi doteraz nepovedala, nebyť jednej situácie, keď som musela, lebo by som ho musela oklamať, a to by načo bolo dobré?
@blaskcat885 no držím palce, keď raz aj chce, tak možno bude chcieť aj druhýkrát...

mrva
2. máj 2014

@k_a_j_k_a 3 deti nie je moc 🙂

andreasiskova3
2. máj 2014

Ja sa musim tiez pridat, moji dvaja chlapci uz narastli 9 a12 r. a ja som strasne chcela este aspon jedno dieta najlepsie dievcatko. Robit copiky, kupovat satocky a proste vsetky tie dievcenske vecicky...Mm o dalsom ani pocut, tiez uz sa tesil na svoj klud. No ale tak nejak co nam bolo sudene to sa stalo a ja budem o nejaky ten tyzden dva mamicka dvoch malych princezien. 😀

janka9898
2. máj 2014

@andreasiskova3 JUJ GRATULUEm ZE HNED DVOJICKY😀

andreasiskova3
2. máj 2014

Ale teda ta tuzba bola velka, bolo by velmi tazke sa zmierit s tym ze by som dalsie dieta nemala.tak drzim palce, nech vam to dopadne akokolvek.

andreasiskova3
2. máj 2014

@janka9898 dakujem. No po pociatocnom nadseni prisiel sok, ze dve, ale teraz sa uz tesim 🙂

janka9898
2. máj 2014

@andreasiskova3 no teraz tehu uz vobec nepripada do uvahy☹
uz sme si mysleli ze sme tehu( 5dni meskala,baz.telota hore, bolo mi zle) ale bola som u dr a mam namiesto tehotenstva 7,5cm cystu.-( takze idem na operacku s tym za cca 2-3tyzdne
a uz aj voo mne sa ta tuzba zlomilo ze nam nieje sudene mat tretie dieta beriem to ako znamenie
takze uz ma to nejak preslo ZATIAL
uvidime casom... chcem sa daj najskor zdravotne dohromady tu cystu potom trosku vahy dat dole a krcove zily a potom? uvidime mozno sa to prederie zas na povrh teraz je ta tuzba len niekde v pozadi...

andreasiskova3
2. máj 2014

@janka9898 Ak to je sudene tak babo pride
Ja som strasne tuzila, mm nie a ked som otehotnela v lete v 11 tt som potratila. Videla som, ze mm bol z toho tehotenstva nestastny, tak som presvedcila sama seba ze som sa zmierila s tym, ze dalsie dieta uz mebudem mat. A potom zrazu z nicoho nic ze bum a ja po 1, 5 mesiaci po potrate tehotna
To bolo riadne prekvapko, lebo aj napriek tuzbe som si uz bola ista ze uz viac deti nebude
Takze ak to ma prist, tak to pride, neboj 🙂

janka9898
2. máj 2014

@andreasiskova3 ved preto to teraz aj tak beriem ze teraz to byt este nema najskor sa dam do poriadku dorobime okolo domu co treba a ved mam zachvilku len 25tku takze casu este dost mm ma sice uz po 30tke ale sak aj karel gott splodil dieta v 70tke ci kolko tych rokov vlastne ma.-D
TAKZE zatial je to otvorene aj mm teraz povedal ze dobr eteda mozme mat aj tretie ale nie teraz
ze nech deti odrastu dorobime co treba a potomn sa uvidi
takze zatial som spokojna ze srdce a rozum sa nateraz dohodli🙂

k_a_j_k_a
2. máj 2014

@mrva ja viem, len mam pocit, ze to tretie by nas uz obmedzilo. Mozno blbost, ale neviem sa cez to preniest. A mozno je to aj to, ze som teraz uz starsia a moc rozmyslam.