Ako často a na ako dlho chodíte von s malým bábätkom v týchto horúčavách?

lenkaaw
13. aug 2020

ahojte, mam 6 tyzdnovu dcerku a 2 rocneho syna. S malou som chodievala uz od tyzdna von kazdy druhy den na hodinku cca. Od 2 tyzdnov uz chosil manzel do prace ale to som este s drtmi bola doma,predsa len som sa necitila chodit s nimi oboma von. Ale uz vyse 2 tyzdne s nimi chodim pocas pracovneho tyzdna kazdy den von doobeda na dve hodinky. Poviem vam, je to zaberak, lebo maly beha cely cas a uz ku koncu mam neevy, lebo si robi co sa mu chce, ma take obdobie, ja som potom vypluta totalne. Poobede chodi so starsim manzel tiez na cca 2 hodky. Teraz uz zacinam viac vladat,ale stale este niesom 100%tna. A poobede je riadne horuco tak nechcem s malou chodit aj poobede von a radsej ostanem doma. ASyncek ma obdobie, ze chce vsade chodit so mnou, aj dnes ze ideme s mamou von. A manzel ze mamke sa nechce, ona chodi len raz do dna vonku. Ako pride mi to nemiestne od neho ze ja som s 2 malymi detmi 9 hod sama a on sa cuduje ze nevladzem este aj 2.krat ist v tej palave von. Nehovoriac o tom, ze malej to nerobi dobre v takom teple podla mna. Co si myslite? Ci len ja som divna, ze nevladzem ?

zuzanka.zuzu
13. aug 2020

a ide ti len o tú netaknú poznámku či reálne s tým má manžel problém? nie je to len nevinná odpoveď pre syna, aby pochopil, že mamka nejde?

lenkaaw
autor
13. aug 2020

@zuzanka.zuzu tak mozno sa ma to dotklo viac ako malo, ale v poslednom case ma take poznamky viac tak ma to zabolelo. A ked ma videl plakat tak sa tvaril, ze nevidi.

deti95060810
13. aug 2020

darmo ani sýty hladnému neverí...
takže ani tvoj mm kým si to neskúsi byť s deťmi doma sám niekoľko hodím ťa nepochopí....škoda síl mu vysvetľovať...😉

alexandra2468
13. aug 2020

@lenkaaw
ahoj.
Ak to bola len jednorazova poznamka, ignorovala by som to.
Ale ak ma take poznamky bezne, dohovorila by som mu. Mal by ist vzorom vasmu synovi.
Ja tiez chodim s malou doobeda a Moj manzel chodi poobede/vecer s nou. Niekedy ideme vsetci spolu, niekedy len oni dvaja. manzel vie, ze ked nejdem, tak mam asi vela roboty doma, alebo som unavena. Vzdy jej povie, “spravime si taky quality time vo dvojici, aby si maminka mohla oddychnut”.
Ved syn uz ma 2 roky. Bud ho otec svojim pristupom nauci mamu polutovat, lebo je unavena, alebo ho nauci, ze je mama leniva a nechce sa jej ist s nami von 🤷🏻‍♀️

lenkaaw
autor
13. aug 2020

Od porodu bol s nimi sam zatial 2x. Raz hodinu a raz dve .. a to mala predpala. Takze zatial netusi co to je a tvari sa aky je on unaveny. V noci ani nespi so mnou a malou ake na gauci aby sa vyspal. Ja vstavam kazde 2 hodky cca, takze som vypluta potom nonstop ale dnazim sa co najviac sa detom venovat, hlavne starsiemu, tak ma to zabolelo, no. A teda s tym chodenim von co sa tyka malej? Si myslim, ze jej staci tadoobedna prechadzka ked este nieje tak horuco, ci?

alexandra2468
13. aug 2020

@lenkaaw staci jej to, co jej das v ramci svojich schopnosti a moznosti. Netrap sa s tym. Nestastna a znicena mama je to najhorsie pre deti.
Ja som s malou prve 2 mesiace nechodila vobec von. Raz do tyzdna s nou isla moja mama a manzel vecer ked dosiel z prace uz nesiel, lebo bola zimne babatko a bal sa, ze by jej bola zima. Ja som mala tazky porod a nemohla som chodit.
A dieta mam zdrave, prosperujuce. 😃

lenkaaw
autor
13. aug 2020

@alexandra2468 dakujem ❤ aj ja mam pocit, ze dost s nou chodim von. I ked pri nasom sibalovi velmi nemam na vyber.

ledgerka
13. aug 2020

Ja mam 10 tyzdnoveho a v tychto horucavach su dni kedy von ani nejdeme. Aj ked je to viac dni po sebe. Skusili sme rano alebo vecer ale aj tak bol rozhoruceny. Tvoja je v pohode?

ledgerka
13. aug 2020

U nas by v tvojej situacii chodil len muz von a iba so starsim

lenkaaw
autor
13. aug 2020

@ledgerka to je tepla dost, preto chodime od 8-10.30 max a viac uz nechcem radsej ... ale s malym musim ist vob, lebo on sa musi vybehat. Tak si myslim, ze uz aj tak je to dost ci uz pre malu abo pre mna

mogaa
13. aug 2020

@lenkaaw tak s malou by si mohla ísť aj večer...alebo ak bývaš v paneláku tak aspom o ôsmej večer na balkon do kočíka....na tvojom mieste som skôr doobeda kratšie a okolo 19-tej na hodinku a to kludne zoberte aj ocina na zmrzku.....ale je normálne že ty v takomto horku is unavená, lebo aj v noci vstávaš k malinkej a ešte len teraz si skončila šesťstonedelie....takže večer kludne pošli manžela s oboma deťmi s tým že si chceš oddýchnuť....

danielahamar
13. aug 2020

Však choďte von este po 17hodine, alebo neskor ešte a samozrejme, že máš narok byť unavena

vilma7
13. aug 2020

Odporúčam ísť do lesa v týchto horúčavách, tam je úplne super. Ja som rodila v lete pred rokom, a chodili sme koľko sa dalo, tiež som mala k miminku 2.5 r syna. Zas aj mne bolo vonku lepšie ako kysnúť doma.
Ale každý musí vedieť ako a koľko vládze.

dominka63
13. aug 2020

My chodíme ráno ako vy a poobede okolo 16.00 do. 19.00 v tieni

dominka63
13. aug 2020

My chodíme ráno ako vy a poobede okolo 16.00 do. 19.00 v tieni

martinajurkechova
13. aug 2020

Určite nie si divná. Za pár rokov si z takýchto poznámok nebudeš nič robiť. Myslím si, že by si sa mala prispôsobiť malej a ísť tak von aby bola ona spokojná. Ona ťa teraz potrebuje viac ako starší syn. Tomu sa predsa kľudne môže povenovať manžel.

lenkaaw
autor
13. aug 2020

Starsi syn je teraz ale na mna velmu naviazany prave kvoli malej, ze je to novy clen, musi si este zvyknut, este len teraz mal 2 roky pred tyxdnom. Najradsej by bol len so mnou. A byvam v panelaku a do lesa s kocikom sa neda, nemame tu taky vhodny chodnik hoc mame na sidlisku les. A maly uz o 19.00 ide do postele, taka mala detto, takze o 18.30 uz sme doma vsetci 🙂 ale dakujem za rady. Inac s manzelom sme spolu 8 rokov, takze poznam ho uz dobre a viem, ze je aj on velmi unaveny teraz, preto ma obcaa take poznamky a ja samozrejme tiez. Vecer sme sa porozpravali a bolo mu luto, co povedal. Takze to dobre dopadlo 🙂 este par dni/tyzdnov sa budem setrit a postupne budeme chodit spolu von aj poobede 🙂 este raz vam dakujem za podporu, ste zlate

ivangeline
14. aug 2020

Každý deň Max 2h. A striedam doobedie a poobedie. Má 6m a syn rok a 7m. 😏 To je hardcore. 😂😂😂😂😂

lenkaaw
autor
14. aug 2020

@ivangeline ufff to je teda maly rozdiel :O nezavidim

petulda333
14. aug 2020

Syn bude mat v oktobri 5 a dcerka je junova ma rok. Chodime 2-3x do dna vonku, v lete, v zime. Tiez mam dost. Nemame ani vytah teraz uz cca 4t,takze nosim dole kocik, vyjdem po deti a ideme. Domov zas najprv deti hore, potom kocik. 4.posch. Nevladzem, lebo mala v noci nespi. Ale doma sa nudia pistia, tak chodime casto vonku. Na 1-2h

marmelada13
19. aug 2021

Ahoj, poviem Ti za seba. Mam 3 deti, (5, 3 a 1 rocne). Zijeme v zahranici, manzel je 14 hodin kazdy den v praci 6x v tyzdni. Na nakupi chodim kazdy den so vsetkymi detmi. K doktorovi, ked je jeden z nich chory, musim ist so vsetkymi tromi. Som prakticky single mama, ktora manzela pozna iba na 1 den v tyzdni. Vobec sa netrap tym, ci mas alebo nemas ist s detmi von. Chod s nimi von, ked mas chut. Si mamina a nie otrok deti. Ja obcas detom poviem, ze som unavena a dnes von s nimi nejdem. Dam im kocky alebo im aj zapnem telku a ja si idem citat knizku a k tomu si spravim kavu. Lubim svoje deti, ale nevladzem tiez s nimi chodit kazdy den von. Oni sa sice na ihrisku hraju ale ja musim len davat pozor, byt stale v strehu, riesit decke sarvatky s ostatnymi detmi a malehi, ktory zrovna zacal chodit nahanat a davat pozor aby si nejake kako nestrcil do pusy. Je to stres. Ak sa citis unavena a vycerpana, ak von ist nechces, tak nechod, horko ziadnemu dietatu nerobi dobre ako ani dospelemu nie. Mysli aj na seba. Si matka ale nie otrok deti.

lenkaaw
autor
19. aug 2021

@marmelada13 dajujrm za povzbudive slova. Je to sice rok stara doskusia, cize deti moje maju 1 a 3 roky, ale plati to stale :D uz lrn cakam kym pojdem do prace :D a pred tebou klobuk dole... tri deti s takymi odstupmi, si super mama 🙂