Ako často kakajú vaše 7-mesačné detičky?
Myslíte že dieťa ktoré má 7 mesiacov, dojčený plus zavedené príkrmy, musí kakat každý deň? A pokial nekaka každý den, ide o zápchu aj keď sa nesnaží tlačiť? 🙄
Moja ma 2m, kojena a dnes a vcera uz iba 1x za den velke kako. Dnes uz ani poprdkane nemala, tak neviem. Doteraz aspon 3x za den mala, tak teraz ten 1x za den ma celkom zaraza, ze kam az to pojde.
Dnes uz bola taka nespokojnejsiaaz kym tonteraz vecer nevyslo
Ja mam rocnu dcerku a nie vzdy kaka kazdy den. Uz bolo aj ze nekakala dva dni 🙂 a zapcha to.nebola. ked papa menej ..menej casto kaka
Nie, nemusi a nie, nie je to zapcha, ked nema ani nutkanie na stolicu.
Nie, nikto (ani babatka) nemusia kakat kazdy den. Pokial je malicky spokojny a nijako sa nepuci a nema bolesti brucha, tak je to ok. Nas syn tiez nekakal kazdy den, uz od narodenia tomu tak bolo...doktorka v porodnici sa vyjadrila "ved ani vy iste nekakate kazdy bozi den".
Ďakujem baby, viem že ked mal len mliečko nemusel kakat každý deň.. Ale už začal papať príkrmy ráno, na obed aj na olovrant a čítala som že vtedy majú bábätká kakat každých 24h. Chcela som sa ubezpečiť či nieje nebezpečné keď sa nevykaká 2 dni ale až na tretí. Je spokojný, nemá bolesti bruška. 😊
Moj keď som zaviedla prikrmy zrazu z 3x za deň prešiel na 1x za týždeň. Riešila som aj s pediatrom, ale inak bol spokojný. Potom sa to zrazu rozbehlo a zas ide aj 2x za deň.
U nás po zavedení prikrmu tiež začala kakať veľmi málo, ale bruško ju nebolelo. Brala som to tak že si žalúdok musí zvyknúť na niečo nové. Teraz kaká každý deň.
@domak2 ak sa môžem spýtať, ako dlho asi trvalo kým sa kakanie vrátilo späť na častejšie? Môj malý kojený kakal 2-3x denne. Mesiac dávame príkrmy a kaká raz za 2-3 dni. Som z toho nešťastná, lebo neviem ani určite z akej potraviny ho môže zapekať, a nechcem úplne vylúčiť všetky prikrmy a začať zavádzať odznova 😞😞
@modralyzicka hmm, neviem si teraz presne spomenúť ale určite par týždňov možno aj zo 2 mesiace a potom zrazu pohoda. Nemyslím ze by to bolo jednou ci par potravinami, proste si telo zvykalo na prikrmy ako také. Momentálne má cez 2 roky a nechce jest "nič" 🙄😅

A má dostatok vlákniny?