icon

Ako často prebaľovať novorodencov s látkovými plienkami?

24. máj 2025

tie čo používate látkové plienky ako často prebalujete kojenych novorodencov?

chrobak7
24. máj 2025

Tak často, ako treba. Keď malý spí, necháš tak. Keď sa niečo deje, pozrieš plienku - ak je suchá a čistá, necháš. Ak je naložené - vymeníš.

autor
24. máj 2025
@chrobak7

Tak často, ako treba. Keď malý spí, necháš tak. Keď sa niečo deje, pozrieš plienku - ak je suchá a čistá, necháš. Ak je naložené - vymeníš.

@chrobak7 zle som sa vyjadria asi… aký čas urcite nepretecie.. prvý krát som skúsila a do 3h pretiekla..len som mala väčšie pul nohavičky tak asi preto. teraz mám menšie aio ale napr pri stehnách mu to je voľnejšie .. a keď už je mokro už je neskoro😅 preto sa pýtam na nejaký orientačný čas napr 2-3hod .. a keď spí dlhšie tak tiež mi môže poriadne pretiecť

chrobak7
24. máj 2025

Tak daj pampersky. Tie majú väčšiu absorpčnú schopnosť. Prečo sa držíš plátených?

Orientačný čas nie je. Každé dieťa čurá inak - jeden viac, iný menej.

maya_hi
24. máj 2025

Áno, tie 2-3 hodiny. Na noc daj jednorázovú. A postupne, keď bude staršie a už vydrží, zase látkovú. Ľahšie odplienkujete. Obe deti mám na látkových plienkach. Žiadne dermatitídy, pokojne odplienkované do 2 rokov. Už len poistka na noc bola 😊

vkatush
24. máj 2025

Tak rátaj, že novorodencovi sa vraví, že spotrebujú okolo 10-12 plienok na deň, takže to tak vychádza každé 2-3 hodinky. Ale časom to bude menej, neboj 🙂