Ako často prebaľovať novorodencov s látkovými plienkami?
tie čo používate látkové plienky ako často prebalujete kojenych novorodencov?
Tak často, ako treba. Keď malý spí, necháš tak. Keď sa niečo deje, pozrieš plienku - ak je suchá a čistá, necháš. Ak je naložené - vymeníš.
@chrobak7 zle som sa vyjadria asi… aký čas urcite nepretecie.. prvý krát som skúsila a do 3h pretiekla..len som mala väčšie pul nohavičky tak asi preto. teraz mám menšie aio ale napr pri stehnách mu to je voľnejšie .. a keď už je mokro už je neskoro😅 preto sa pýtam na nejaký orientačný čas napr 2-3hod .. a keď spí dlhšie tak tiež mi môže poriadne pretiecť
Tak daj pampersky. Tie majú väčšiu absorpčnú schopnosť. Prečo sa držíš plátených?
Orientačný čas nie je. Každé dieťa čurá inak - jeden viac, iný menej.
Áno, tie 2-3 hodiny. Na noc daj jednorázovú. A postupne, keď bude staršie a už vydrží, zase látkovú. Ľahšie odplienkujete. Obe deti mám na látkových plienkach. Žiadne dermatitídy, pokojne odplienkované do 2 rokov. Už len poistka na noc bola 😊
Tak rátaj, že novorodencovi sa vraví, že spotrebujú okolo 10-12 plienok na deň, takže to tak vychádza každé 2-3 hodinky. Ale časom to bude menej, neboj 🙂

Tak často, ako treba. Keď malý spí, necháš tak. Keď sa niečo deje, pozrieš plienku - ak je suchá a čistá, necháš. Ak je naložené - vymeníš.