Ako dieťa znovu motivovať k používaniu nočníka?
22. apr 2025
Ahojte ženy moje dieťa prestalo chodiť na nočník. Ma 21 mesiacov. Bol mesiac ked sa pýtalo alebo som ho ja posadila a vycikalo sa. Nedošli sme do fázy že by sme odplienoovali bolo to len také skúšanie zatiaľ. Po mesiaci akoby uťal na nočník nechce ani sadnúť. Myslíte že teraz v lete sa mi ho podarí odplienkovať? Nechcem na nič tlačiť určite ale leto, plienka, dosť sa potí a má citlivú pokožku na zaparenie. Bola by som rada keby sme sa plienočky zbavili. Máte niekto takúto skúsenosť? Kedy dieťatko znovu chcelo ísť?

V lete sa ti to urcite podari, my sme tak naucili syna mal 23mes isli sme na dovolenku autom do Talianska a uz par dni predtym sme skusali davat na nocnik, tam sa to super rozbehlo posadili sme ho vzdy rano, kde sa aj vycikal, aj vykakal.. a potom sme doma uz len pokracovali, davala som este chvilu na noc plienku, ale potom ani to nie, lebo pekne vydrzal aj v noci. U starsieho syna, ktory ma uz 7 rokov to islo pomalsie, az v 2.5 roku sa naucil cikat do nocnika a kakat pred tretim rokom, ale on mal trosku problem so zapchou asi aj kvoli alergiam (mlieko) o ktorej sme este vtedy nevedeli. Teraz to nesil, skus zas o mesiac.. nechaj jej trosku oddych a mozno aj sama bude chciet..