Ako dlho baliť dieťa naširoko?
Ahoj maminky ..... ako dlho ste balili svoje dieťa naširoko? Viem, že je tu už takáto téma, no tam mi niekto neodpisuje a téma je už 4 roky stará ... prvého syna som balila do pol roka .... teraz druhého neviem .... má 3 mesiace a neviem dokedy ho mám baliť naširoko ... či tiež do pol roka alebo do 4 mesiacov? či dokedy vlastne? ďakujem
Ahoj. Ja som nebalila ani staršieho a ani mladšieho syna vôbec. Ani v pôrodnici nám to nekázali a na kontrole sme boli keď mali mesiac a tiež lekár hovoril že netreba baliť naširoko. Veď vo vyspelejších krajinách to nerobia vôbec. Robila by som to len vtedy keby nám to nákazal lekár v pripade problému.
@biancarv snažím sa akotak pochopiť význam balenie, či nebalenia .... niektorý to odporúčajú a nietorý nie ... čítala som nedávno článok, že deti v frike majú perfektne vyvinuté kĺbiky v nôžkach, pretože ešte len čo sa narodia, hneď ich matky balia do plachiet tak, že im nôžky obmotajú okolo svojho boku a tým sú celý čas naširoko až do veku pokiaľ nechodia sami .... potom som čítala, že je zbytočné balenie naširoko, ked dieťatko leží či už v lehátku alebo autosedačke ... takže sama neviem a nechcem niečo zanedbať, aby som si to potom nevyčítala ... preto ešte malému sem-tam nôžky zabalím .... ale už vidím na ňom, že mu to nerobí dobre .... neviem sa rozhodnúť ☹
@biancarv nie nič mi také nehovoril ... pozerla mu ultrazvukom jadierka a kĺbiky a vravel, že je všetko O.K. a krásne vyvinuté .... a o 6 týždňov máme prísť na kontrolu ... no minulý táždeň mal dovolenku a teraz je na PN-ke takže neviem kedy sa k nemu dostanem ..... ale dokdy mám baliť to mi nevravel
pokial su klby v poriadku tak do 3m kedy je druha kontrola.
@milka1978 mne nas pediater vravel,ze balit nasiroko nemusime....pokial ma dieta vsetko v poriadku.ak ma dieta nieco s klbikmi,su ine metody napravy ako balenie nasiroko....moj syn nosi od narodenia iba pampersku a nikdy nebol baleny nasiroko....ma vsetko ok.
neviem ako maš stare dieta ale u každeho dieťaťa je to inak.Ak je dieťa pri prvej návšteve ok a len doporučili baliť tak balte ked je doma ked spinka tak nemusíš ani ked idete von ak mu je to nepríjemnné.ak si to vyžaduje oklnosž a bedrové klbiky nie sú ok tak je lepšie baliť do 3 mesiaca na širokoako nosiako saremence.Ale to je vec každej z nás ako sa rozhodne
tak boli sme teda na tej ortopédii, kde nám urbili ultrazvukový snímok kĺbikov, ktoré sú v poriadku ..... no pri otázke na lekára: "Dokedy mám baliť 3 m.+3 t. dieťa?" jeho odpoveď znela: "Tak do 5 až 6 mesiaca." je to normálne? Veď všetko má v poriadku a keď som odniesla snímok založiť do karty k pediatričke tak povedala, že má nôžky na jednotku a už môže hrať futbal .... tak prečo baliť? ... tak som prestala
A ja som balila zriedka a mal vsetko ok. Ale vrj do 6m sa bali tak neviem. Moj drobec je nespokojny ked mu djm tie gate
@katrin21 ja mam mladeho dr.a tiez tak kazal a ked ma klby ok zajtra sa popytam lekarky ideme na očkovanie.
Preventivne balenie stale odporuca moja dr. V 3. tyzdni sme boli na kontrole, vsetko bolo ok, ale nasiroko sme mali balit cca do pol roka tj. do dalsej kontroly.
Prvy mesiac ;)
Existuje viacero novodobych studii, ktore preukazatelne dokazuju, ze balenie nasiroko nema ziaden ucinok. Na zaklade tohto sme nasiroko nebalili ani ked nam to ortoped odporucal. Dieta malo pri naslednej kontrole klbiky IA (1. kontrola IIA-) 🙂 V zahranici balenie nasiroko mnohe krajiny ani nepoznaju. Ako povedal jeden uznavany cesky ortoped: Klby sluzia k pohybu. Balenim nasiroko im znemoznujeme pohyb...ako chceme vyliecit klb tym, ze mu znemoznime hybat sa?

@terkalr a prestala si? ja som môjho prestala baliť predvčerom ... je mu lepšie lebo to na ňom vidieť ... len neviem či robím dobre ... prvého syna som balila do pol roka naširoko a tiež mi ortopéd povedal, že má všetko O.K. len treba baliť do pol roka tak som balila a teraz važne neviem ... jedna kamoška nebalila vobec, švagrina len mesiac a ja sama neviem .... nechcem aby mal v budúcnosti nejaké problémy