Ako dlho môže byť dieťa na slnku?
Ahojte,moj maly si sadol na ihrisku do piesku okolo 15,00 a pekne sa hral.No bol na priamom slnku rste aj otoceny,nechala som hp pol hodku a brala som ho.Len ani matreti sme neboli a bez ciapky.Sme z juhu,takze tu je teplo.Bolo to prenho nebezpecne??
@miadi to je tvoj názor, každý môže mať svoj či? Medzi 30 a 50 nie je veľký rozdiel ;) chémia to je, veď to viem, ale ten krém bol vytvorený na ochranu kože, stále lepšie ako sa niekoľkokrát spáliť a neskôr nedajbože riešiť melanómy (nie každý má snedu pokožku a opali ho dohneda), ja mam pred slnkom rešpekt..ale ako píšem, je na každom či sa natrie alebo nechá tak ;)
Šiltovku mu dávaj, ale ak nie je ryšavý, či bledý fototyp ja by som ho nenatierala.A pol hodina mu určite neuškodila.
Treba dať klobúčik na hlavu a basta. Slnko je veľmi dôležité pre dieťa, pre tvorbu vit. D. Nechápem čo stresujes
Čo?? Moje sú hodiny vonku. Sme tiež na juhu v lete more .
Až v lete natieram pri vode jasne. Deti neboli nikdy spálené. Používam 50
mariabrehy rozum mi zostava stat! nenatierat decko na slnku, bez urazky, ale to je total mimo. Tu riesite chemicke kremy, ale ATB, sladke cajiky, hocico do tych deti cpete od narodenia 🙈. Koza je len jedna, deti nepatria na priame slnko bez SPF ochrany, a to 50 a ano aj na SK. Melanom koze - jeden z najcastejdich druhov rakoviny, nech sa paci. Ale samozrejme, kazdy nech si robi po svojom. Len ma zaraza, ze tu sa natierame olejcekmi a neviemcim... Ale sak hovorim, kazdy podla seba 😳. Nemusite sa do mna ani pustat, ja viem, kazdy ma svoj "nazor" - hold nazor je jedna vec, fakty druha ☺️.
inak ked sme pri tej rakovine koze, treba si zistit zlozenie SPF ochrany, ze ci aj to zlozenie nenapomaha nahodou k rakovine, zeby to nebolo tak, ze z dazda pod odkvap ;)
@miadi tak študujem už 17 rokov, nakoľko som pleť nevyhrala v lotérii a prešla som si rôznymi defektami, od akné cez prve vrásky, rosaceu až po pozapalove hyperpigmentacie... Vystriedala som 5 kožných lekarov, a každý mi povedal, že na slnko len s 50kou... Mam 34 a konečne pleť bez akné, avšak s vráskami, keby môžem vrátiť čas tak sa natieram s 50 od narodenia.... Odporúčam ti do študovať si niečo o ázijskom prístupe k pleti, japonské ženy a kozmetika. Chemické nerovná sa zle a to, že je niečo bioprodukt neznamená, že ti nespôsobí alergiu. Ja svoje dieťa natieram 50, hlavne ako prevencia pred rakovinou, a tiež nechcem aby v 25 vyzeral na 40...
@domiklik 👍
@domiklik zase, veľa robia gény.
S vráskami môžeš stále pracovať. Moja svokra nemala na sebe jeden krém ma pokožku ako zamat a jedného znamienka nema. Jej obaja synovia detto už môj muž je úplne iný.
A vrásky ma také dve čiarky, ja vejáre a proste veľmi intenzívnu mimiku, ale riešim to. Čiže odhaľujem.
A je úplne tmavý typ čierna každé leto

@marcellka32 mala by si vediet ze SPF 50 mà pre male dieta privela chemie a ze staci max 30 a dat viac x ked uz nejaku osvetu treba hlasit 😉