Ako dlho trvá odvykanie dieťaťa od cumlíka?
Moja dcera ma 4 rokov a uz dva dny je bez cumlika ale kazdu hodinu si ho pyta este stale nezabudla.. kolko to trva az kym si zvikne? 🫤
1,5 ročnej to trvalo deň a pol, ale čím je dieťa väčšie tým to ide ťažšie
Každé dieťa je iné a inak to na neho pôsobí
Môj mal 3 a trvalo mu to týždeň
Čím staršie, tým horšie.
Môj mal rok. Jednoducho som zobrala a nedala, nepovolila. Po 2 dňoch zabudol.
Dcérka mala 2 roky a 2 mesiace, keď som jej cumeľ musela zobrať...pár krát ho ešte spomenula, ale bez problémov si zvykla.
Ja som mala este v piatich rokoch... Potom mi ho zobrali a zvykla som.si
@dominika9920 no ja som cumle zrusila detom okolo 2,5 roka. Ja neviem, asi mesiac to bolo tazke, hlavne vecer.
Najmladsia mala 2 roky zaciatkom januara a na cumel povedala fuj, vyplula a nechcela ho uz vobec. Za to si ale robi cumel zo mna (este kojim), inak ju ani uspat neviem. No krasa.
Ked ma 4 roky, tak to, kym zabudne, bude asi trvat, ma uz lepsi rozum. Ale kazde dieta je ine.
@dominika9920 mas chyby v pravopise 🫣 A 4rocna je uz ozaj velka na cumlik.
Nasim to trvalo asi tyzden (priblizne v 2rokoch aj nieco). Podstatne je, vydrzat, nevzdat sa a nedat jej ho. Ak nevies odolat, proste ich vyhod, rozstrihaj, nemaj po ruke ziaden,,aby si nepodlahla. Zvladnete to 😉
@babydesire nevyrastala som na slovensku to preto 🫢.. ďakujem za radu urcite jej ho uz nedam 🙂
@dominika9920 aha,ok,prepac.
Niektory ho davaju "cumlikovej vile" ,,proste snim urobis to iste co so zubkom,,,
@babydesire niektorí s mäkkým i, je ich viac.keď si už upozornila autorku na pravopis 😁
.
Nam 3 dni a zabudol 😁😁
@mamkacharlotta ..wow zavidim
@dominika9920 proste pýtal pýtal a tak už nič..najhorsie bolo večer.. Prvý.. Druhý deň.. A potom už v pohode 😍😍😍

Taka velka dlho. Dolezite je nedat jej ho ak pyta a vysvetlit, ze uz nie je babatko, cak cumel nepotrebuje